Fulle startlister før finalehelg – setter opp venteliste

SESONGFINALE: Neglespretten på Vendkvern, NMK Hamar, er tradisjonen tro siste store løp for sesongen. Her skal de siste kantrede bilcross-ekvipasjene dyttes på hjulene igjen lørdag 8. oktober 2022. Bildet er fra Sommerløpet på samme bane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Taket på 160 startende er nådd og venteliste settes opp for den tradisjonelle sesongavslutningen med Neglespretten på Vendkvern. Her skal også Ifor Williams-cup 2022 avgjøres, der er det tett som hagl før finaleløpet.

Ifor Williams-cup 2022: Det tetner seg til før finaleløpet.

Ifor Williams-cup startet som Hamar-cup for fire sesonger siden, og har vært et friskt tilskudd på bilcross-kalenderen – for som kjent: Cup er cup.

Her gjelder det å sanke poeng jevnt og trutt, og det ble kjempet som besatt i både Vårløpet og Sommerløpet – nå er det høst og finaleløp med Neglespretten 8. oktober 2022.

Tetner seg til i toppen

TURBODORRIS: Isabell Bye (NMK Engerdal) leder cupen etter seier i 1. runde, men ikke med så veldig god margin etter problemer i 2. runde. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vinneren av dameklassen i 1. runde leder fortsatt cupen, selv om det ikke gikk helt veien i 2. runde – nå er Isabell Bye (NMK Engerdal) klar for finaleløpet med startnummer 700.

Isabell leder fortsatt dameklassen, bare fem poeng foran Emilie Pettersen (NMK Hamar) som bare har fire poeng ned til Kine Lund (NMK Elverum).

I juniorklassen tar Aleksander Øyen (NMK Fluberg) over cupledelsen etter en andre- og fjerdeplass så langt i cupen.

Fjorårsvinner Kevin Wiken (NMK Hamar) og Jonas Berg (NMK Elverum) følger på topp-tre i juniorklassen.

Mange ligger godt an

FULL FART: Hamar-cup så dagens lys i 2019, og så ble navnet Ifor Williams-cup fra og med 2020-sesongen. Alle løp kjøres på Vendkvern-banen til NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse er det også tett foran finaleløpet: Martin Nyhagen (NMK Hamar) leder foran vinneren av 1. runde i cupen Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar).

Aasvestad har lik poengsum som Lars Erik Svenmoen (NMK Hamar), men går foran foreløpig med en seier. Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) og Nicolai Bakken (NMK Engerdal) følger videre på topp-fem.

Videre er det mange som har muligheter til å hevde seg – hele stillingen finner du her (ekstern lenke).

Mye å kjempe om

VÅR, SOMMER OG HØST: Ifor Williams-cup kjøres gjennom hele bilcross-sesongen, med avslutning med Neglespretten i oktober. Dette bildet er fra todagers sommerløp, som teller som 2. runde av 3. Foto: Stian Ormestad. Bilcross.no.

Alt er åpent, og alt vil avgjøres i finaleløpet med 3. og siste runde i Ifor Williams-cup 2022 på Neglespretten på Vendkvern, NMK Hamar. Det kjempes om heder og ære og en premiepott på 30.000 kroner.

Første start går klokka 08.30 lørdag 8.oktober 2022. Det skal kjøres tre omganger og finaler før årets Neglesprett- og cup-vinnere er klare.

Mer info og påmelding finner du på arrangøren NMK Hamar sine nettsider (ekstern nettside).

Mimre? Se alle Bilcross.no-bildene fra Sommerløp på Hamar 2022.

Stillingen etter 2. runde i Ifor Williams-cup 2022 (ekstern lenke).

TOMMEL OPP: Alt klart for sesongfinale med Neglespretten på Vendkvern, NMK Hamar, lørdag 8. oktober 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Les også: Bent-Inge ble stående igjen i sandfella – og vant.

Les også: Svein Olav ble Norges første bilcross-kjendis.

Petter Leirhol best igjen: – Det er så DEILIG!!!

Les også: – Nå er jeg bare glad!

Les mer om Ifor Williams-cup.