Ifor Williams-cup 2022: Det tetner seg til før finaleløpet

PERFEKT LØRDAG – TRØBLETE SØNDAG: Isabell Bye (NMK Engerdal) er her i godt driv gjennom lørdagens kjøring. Men en smell satte den raske bilcrossjenta ut av tetkampen denne gang. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg var liksom i siget på lørdag, sier Isabell Bye som fortsatt leder Ifor Williams-cup 2022, tross en smell søndag. – Men slik er bilcross. Alt kan skje til siste slutt.

Se bilder fra Sommerløp på Hamar 2022.

Ifor Williams-cup startet som Hamar-cup for fire sesonger siden, og har vært et friskt tilskudd på bilcross-kalenderen – for som kjent: Cup er cup.

Her gjelder det å sanke poeng jevnt og trutt, og det ble kjempet som besatt i Sommerløpet 25. – 26. juni 2022. Finaleløpet er Neglespretten 8. oktober 2022.

Jevner seg ut i alle klasser

SATSER MAKS I SOMMERLØPET PÅ HAMAR: Magnus Hansen Øverland (NMK Hamar) kjemper ikke om poeng i cupen som juniordebutant, men satser likevel maks. Her ender det på taket i alternativsporet etter fantastisk ladding! Foto: Stian Ormestad.

Vinneren av 1. runde i cupen var også i rute i 2. runde, der hun var suveren gjennom hele lørdagens kjøring. Isabell Bye (NMK Engerdal) leder fortsatt cupen sammenlagt i dameklassen, men med mindre margin:

– Ja, jeg var liksom i siget på lørdag, sier Isabell i snakk med Bilcross.no – men søndag ble det en skikkelig smell over startstrekka og VW Golfen ble mer eller mindre vrak.

– Da er det ikke lett å være med og konkurrere med disse råe damene, men slik er bilcross. Alt kan skje til siste slutt.

– Etter mine beregninger så leder jeg vel fortsatt cupen, men det har jevna seg ut – så det er bare å kjempe på!

Full fokus frem mot finaleløp

SEIER I SOMMERLØPET: Jørgen Mikkelsen (NMK Hamar) vinner 2. runde i cupen i Sommerløpet, og klatrer helt opp til en 7. plass i cup-sammendraget før finaleløpet i oktober. Foto: Stian Ormestad.

– Mer klar for Neglesprett og cup-finale enn noen gang nå da?

– Oh yes! Men da må jeg nok ta frem gode, gamle Volvoen igjen, tror jeg, sier Isabell som har litt av hvert å rette opp i på den lille Golf-en sin etter Sommerløpet på Hamar.

Isabell leder fortsatt dameklassen, bare fem poeng foran Emilie Pettersen (NMK Hamar) som bare har fire poeng ned til Kine Lund (NMK Elverum).

I juniorklassen tar Aleksander Øyen (NMK Fluberg) over cupledelsen etter en andre- og fjerdeplass så langt i cupen.

Det er førsteårsjunioren storfornøyd med:

– Veldig fornøyd!

DRAMATIKK: En av mange smeller ut av starten, her går det verst utover Malin Rivenes (NMK Elverum). Vinneren av dameklassen tilslutt i Sommerløpet helt til høyre i bildet, Monica M. Bakkom (NMK Hamar). Foto: Stian Ormestad.

– Ja, nå blir det fullt fokus på finaleløpet, mista bilen på bud nå på Sommerløpet. Men har nye prosjekter på gang, så satsing blir det, sier Aleksander til Bilcross.no.

– Men uansett hvordan dette går, så er jeg meget fornøyd med tanke på dette er min første sesong i junior.

Det neste på planen nå er Juniorlandsfinalen – og landsfinalebilen er allerede klar.

Topp tre juniorer i cupen før finaleløpet er nevnte Øyen, fjorårsvinner Kevin Wiken (NMK Hamar) og Jonas Berg (NMK Elverum)

Vant både B- og A-finale

SUVEREN: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) satte samtlige i Sommerløpet på plass med sin spreke Opel Astra. I sitt femte forsøk fikk han til å kvalle og kunne ringe hjem og fortelle den glade nyhet. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse kom en joker helt ut av det blå i Ifor Williams-cup-sammenheng, som satte samtlige av de som ellers herjer i toppen på plass: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland).

– Jeg dro vel dit for å kvalle i all hovedsak, og etter fem forsøk i år med to motorhavari, ett girkassehavari og fire drivaksel brudd, så funka det endelig!

Ole Henry måtte veien via B-finale, som han vant, før han også likegodt vant A-finalen. Det gir en god slump cup-poeng.

Sesongslutt – tradisjonen tro

FARTSFEST OG FOLKEFEST: Endelig sommer, sol og fulle publikumsplasser igjen – så også i Sommerløp på Hamar. Foto: Stian Ormestad.

– Det er i hovedsak Goldagsløpet og Landsfinalen på Smådøl som står på kalenderen, forteller Ole Henry til Bilcross.no.

– Men om man har igjen noe bil, så er det absolutt planen å kjøre Neglespretten, forteller Ole Henry. Neglespretten har i alle år vært sesongslutt for de fleste, som sesongens siste storløp.

Ole Henry Steinsholt raser opp til en sjetteplass totalt i cupen, som nå ledes av Martin Nyhagen (NMK Hamar) foran vinneren av 1. runde i cupen Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar).

Aasvestad har lik poengsum som Lars Erik Svenmoen (NMK Hamar), men går foran med en seier. Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) og Nicolai Bakken (NMK Engerdal) følger videre på topp-fem.

Alt er åpent, og alt vil avgjøres i finaleløpet med 3. og siste runde i Ifor Williams-cup 2022 på Neglespretten på Hamar lørdag 8. oktober 2022.

Stillingen etter 2. runde i Ifor Williams-cup 2022 (ekstern lenke).

GODT JOBBA! Staben til NMK Hamar gjennomførte et strålende Sommerløp i den stekende sommersola. Foto: Stian Ormestad.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Sommerløp på Hamar 2022.

Fra stjernesmell i fjor til seier i år: – Hadde ikke trodd!

Les mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.