Endelig sesongstart: Stappfulle startlister til Sommerfestival – og full fokus på juniorene

TO STORLØP – TO SOMMERHELGER PÅ RAPPEN: NMK Aremark står på for å sørge for to storløp i sommer, først Sommerfestival siste uka i juli, så NMKs Landsfinale for junior den første helga i august. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark måtte utsette, utsette og utsette nok en gang sesongstart, men da påmelding til Sommerfestival åpnet smalt det med fulle startlister på kort tid og venteliste måtte settes opp. Og allerede helga etter er det Juniorlandsfinale på samme arena.

Rekker akkurat Juniorlandsfinalen på hjemmebane: – Endelig!!!

Vårløpet ble det aldri noe av, etter flere utsettelser og stadig like dårlig med påmeldinger.

Men Sommerfestivalen har etablert seg som et storløp i bilcross-Norge, siden den aller første utgaven for 15 år siden.

To storløp på to helger

SOMMERTRADISJON: Robin Celine Stensrud (NMK Aurskog Høland) stiller alltid til start i Sommerfestivalen – årets bilcrosshøydepunkt for den raske bilcrossjenta. Foto: Stian Ormestad.

Sommerfestivalen har blitt kjørt hver sesong siden, bortsett fra korona-årets 2020 – i fjor gikk en redusert festival av stabelen med korona-restriksjoner.

Nå er Sommerfestivalen tilbake, som før – og det skal kjøres bilcross fra onsdag til lørdag, med ti omganger og finaler.

Banen er Brekka – samme arena som årets Juniorlandsfinale går på allerede helga etter.

Bare å bøye seg i støvet

TITTELFORSVARER: Sebastian Huse (NMK Aremark) vant Sommerfestivalen i fjor med sin Toyota Starlet – han er klar for en ny kamp og en ny seier i årets Sommerfestival. Foto: Stian Ormestad.

Dato for Sommerfestival er 27. – 30. juli, og årets Landsfinale-dato for juniorene på samme arena og med samme arrangør NMK Aremark er lørdag 6. august, med trening fredagen før.

Det blir litt av et kjør på Brekka motorbane, all ære til bilcross-arrangøren NMK Aremark som får til dette i løpet av ett par sommeruker.

Det er bare å bøye seg i støvet, for årets sesong kommer sent – men VELDIG godt – i gang på Brekka motorbane!

– Nok å finne på!

FANTASTISK ARRANGØRSTAB: Her får deltakerne som venter på startplata tilbud om vann i sommervarmen. Det er bare en av mange store og små ting som sørger for fantastiske bilcrossløp i Brekka. Foto: Stian Ormestad.

– Ja, nå har vi nok å drive med kan du si!, sier Torill Minge på vegne av NMK Aremark til Bilcross.no. – Men dette er jo bare gøy, og vi håper på masse mennesker og strålende vær.

– Det har vært og er krevende med to store løp så tett, men med flinke medlemmer og andre frivillige så ser vi frem til to spennende uker i Brekka.

– Vi håper bil folket er klare for masse moro og mye bilkjøring, så skal vi sørge for å legge alt til rette for at dette skal bli så vellykket som mulig.

Full fokus på juniorene

100 POENG! Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) ladder her for fullt inn til ti strake og 100 poeng av 100 mulige i fjorårets Sommerfestival – den raske unggutten er allerede klar for Juniorlandsfinale og skal også kjøre årets Sommerfestival. Foto: Stian Ormestad.

Det sier seg selv at mange juniorer vil benytte anledningen til å bli bedre kjent med årets Juniorlandsfinale-arena – det er tett oppunder 50 juniorer påmeldt.

Og det blir nok også den klassen som blir viet mest oppmerksomhet, all den tid landets beste juniorkjører skal kåres på samme bane helga etter.

For mange juniorer blir dette deres første – og for noen også den siste – Juniorlandsfinalen, etter to år med korona-avlyste Landsfinaler.

Helt i hundre

SOMMERMORO: For mange bilcrossere er Sommerfestivalen sesongens store bilcrosshøydepunkt. Da er det mange brede bilcrossglis å se, hele uka lang! Foto: Stian Ormestad.

Det store målet for mange under Sommerfestivalen er den magiske fullpotteren 100 poeng, etter ti strake heatseiere. Det er bare mulig i Sommerfestivalen, og det er ikke mange som har klart det opp gjennom årene.

Men alle vet at det viktigste er å sanke poeng jevnt og trutt, hele sommer-bilcross-uka lang, for å komme seg til finale.

Og ikke minst: Holde redskapen sånn noenlunde i orden gjennom hele ti omganger og finaler.

Prikken over i-en

HELT SUPER ARENA: Bilcrossbanen på Brekka er oversiktlig og helt super å se på, med publikumsplasser på høyden rundt store deler av banen, og banen er utfordrende for deltakerne. Her skal landets beste bilcrossjunior kåres lørdag 6. august 2022. Foto: Stian Ormestad.

Brekka motorbane ligger idyllisk til i det landlige Østfold, med bademuligheter rett i nærheten av banen. Det blir camping på banen, og det ligger en flott campingplass ikke langt unna.

Sommerfestivalen har helt siden første gang for 15 år siden vært en fantastisk fin sommertradisjon for bilcrossfolket.

I år blir Juniorlandsfinalen på samme arena allerede helga etter den store prikken over i-en.

SOMMERFESTIVAL: Helt siden første Sommerfestival i 2007 har storløpet blitt kjørt hvert eneste år – bortsett fra i korona-året 2020. I år blir det både Sommerfestival og Juniorlandsfinale på Brekka. Foto: Stian Ormestad.

Les også: – Helt uvirkelig med en sånn sesongstart!

Les også: – Det å stille til start er en seier i seg selv!

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Aremark i Bilcross.no-arkivet.

,