Sjekk hvem som skal slåss i nyttårsracet 2022

DOBBEL LANDSFINALE-VINNER: Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) har vunnet Landsfinale for junior- og åpen klasse. Til helga er han klar for Bilcross.no nyttårsrace 2022. Arkivfoto: Stian Ormestad.

To Landsfinale for junior-vinnere, en dobbel Landsfinale-vinner for både junior og åpen, ett par veteraner og flere unge lovende som kjører fletta av de fleste – det er noen av de påmeldte til Bilcross.no nyttårsrace 2022. Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å se løpet live.

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

Les mer om Bilcross.no nyttårscup 2022 her. Sjekk startliste, tilleggsregler og tidsskjema her. Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å se løpet live. Denne siden fungerer som oppslagstavle for Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Startlisten var fulltegnet på kort tid, det er satt opp en lang venteliste – og det er litt av et startfelt vi kan glede oss til å se slåss i Bilcross.no nyttårsrace 2022. Sjekk bare her:

Sommerfestival-helten

HELT I HUNDRE: Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) var eneste deltaker i Sommerfestivalen i fjor med ti (!) strake heatseiere og 100 poeng av 100 mulige. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Vi nevner navn som Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger), tidligere vinner av Landsfinalen for både junior- og åpen klasse. Han skal ut i kvalifiseringsheat med klubbkompis Joachim Gjønnes (NMK Verdal Levanger). Vi så de begge på pallen i Landsfinalen for drøyt tre år siden.

I samme heat finner vi ett par juniorer som kjører fletta av de fleste: Benjamin Tveit Halvorsen (NMK Larvik), og ikke minst Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) – eneste deltaker i Sommerfestivalen sist sommer med ti (!) strake heatseiere.

I det samme heatet finner vi også Simen Johansen (NMK Vikedal), som er et litt ubeskrevet blad sammenliknet med resten av ulveflokken. Et kjapt søk viser at Simen er veldig aktiv i lokale løp i juniorklassen.

Fra bilcross til rallycross – og nå nyttårsrace

RALLYCROSS-DEBUT: Mathias Minge (NMK Aremark) i full fart i Sommerfestivalen på hjemmebane i fjor sommer, da han tok steget fra bilcross til rallycross. Arkivfoto: Stian Ormestad.

EN AV LANDETS FREMSTE JUNIORKJØRERE: Kristian M. Lien (KNA Solør) var raskest til å melde seg på, som oftest er han også raskest på bilcrossbanen. Og nå klar for nyttårsrace. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Favoritt i heat nummer tre er kanskje Mathias Minge (NMK Aremark)? Unggutten kjører godt, også i overgangen fra bilcross til rallycross sist sesong.

Han møter i sitt kvalheat følgende bilcrossere: Henrik Martinsen (Innlandsbanden), Kenneth Bryni (NMK Engerdal), Tor Kristian Ormestad (NMK Tønsberg) og Sander Rønning (NMK Hell).

Her er vel alt åpent, med mange sterke navn – også i dette heatet.

Vinn eller forsvinn

SATSER MAKS! Martin Vatland (NMK Egersund) ble lagt merke til på Rallebanen i fjorårets Sommerløp – helt til det gikk skeis etter «vinn eller forsvinn» i A-finalen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

SPREK SKYSS: Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund) i en Alfa Romeo som sparket godt ifra under fjorårets Talentrace. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Også i det fjerde heatet kommer det ett par unge, lovende juniorkjørere som fort kan parkere mer gamle og grå bilcrossere:

Martin Vatland (NMK Egersund) kjørte fantastisk i fjor og gjorde en god figur på Rallebanen i fjorårets Sommerløp – helt til VW Golfen sto parkert i grøfta. Han møter klubbkamerat Erling Borgersen Tjelta (NMK Egersund), som vi husker best fra fjorårets Talentrace – i en sprek Alfa Romeo.

Og ikke minst Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) som vant Juniorlandsfinalen på hjemmebane, før han som førsteårssenior vant Talentracet på hjemmebane.

Videre i dette heatet finner vi ett par langt ifra ukjente bilcrossnavn til: Cato Granberg (NMK Tynset) og Ove Gilen (NMK Gol).

KJØRER FORT – MED ALT! Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har vunnet det meste. Her er det tommel opp etter seier i Talentracet. Arkivfoto: Stian Ormestad.

STRØKEN SKYSS: Det er ikke mange juniorkjørere som sverger til VW boble, men Marcus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) er nesten familie-forpliktet til å gjøre det. Og han har imponert med heftig boblekjøring. Arkivfoto: Stian Ormestad.

I det aller første heatet finner vi en av landets fremste juniorkjørere de siste årene, Kristian M. Lien (KNA Solør). Han møter den yngste av Spangen-brødrene, som ofte gjør rent bord: Tobias Spangen (NMK Hamar), som har imponert stort med sin ratting i junior trening.

De skal slåss med blant annet Andre Nodland Stenberg (NMK Egersund), som har høstet stor oppmerksomhet i tidligere Bilcross.no-arrangement (ekstern lenke).

Marcus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg), som har vist gode takter med VW boble i juniorklassen, skal også ut i dette heatet. Tobias Bådsvik (NMK Vikedal) er også klar her

VETERAN: Eldstemann på startlisten Ove Gilen (NMK Gol) er klar for å gi unggutta kamp. Her strålende fornøyd etter heatseier i Landsfinalen 2018. Arkivfoto: Stian Ormestad.

YNGSTEMANN: Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) kjørte fantastisk i junior trening i 2021-sesongen, som startet her på Vinstra motorsportarena i mai. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Tidsskjema Bilcross.nos nyttårsrace 2022:

Lørdag 8. januar 2022:
Klokka 18.00 – 1. kvalifiseringsheat
Klokka 18.40 – 2. kvalifiseringsheat
Klokka 19.20 – 3. kvalifiseringsheat
Klokka 20.00 – 4. kvalifiseringsheat

Søndag 9. januar 2022:
Klokka 18.00 – D-finale
Klokka 18.40 – C-finale
Klokka 19.20 – B-finale
Klokka 20.00 – A-finale

ALLROUNDER: Tor Kristian Ormestad (NMK Tønsberg) kjører fort med alle slags biler, med spinn og motor både foran og bak. Nå er han klar for Bilcross.no nyttårsrace 2022, med spinn på alle fire hjul. Arkivfoto: Stian Ormestad.

OFF-SEASON: Ingen bilcrossløp på lenge, så Bilcross.no sørger derfor for litt moro med våre virtuelle bilcrossløp. Foto: Stian Ormestad.

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å se løpet live.

Les mer om Bilcross.no nyttårscup.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

I 2022 smeller det – nå legges planen for en helt vanvittig sesong!

,