Straks fortsetter 2020-sesongen – se Bardu-løpet her!

Se søndagens kjøring i opptak her:

Se lørdagens kjøring i opptak her:

Tenk, vi skriver 20. juni og først da går sesongens andre bilcrossløp av stabelen. Korona-tiden har vært fryktelig stille og rolig for alle oss som digger fart og spenning – men nå braker det endelig løs igjen!

Sjekk også: Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.

– Ja, da er det bare timer igjen til vi slipper løs todagersløpet hos NMK Bardu, rapporterer Ann-Elise Engmo fra nord:

– Det blir femti førere til start tilslutt, og det er ikke dårlig siden snøen lå metervis for bare litt siden!

BILCROSS-SESONGEN FORTSETTER: Endelig bulk og kræsj, vinn og forsvinn, og kamp helt inn til målflagget! Illustrasjonsfoto: Stian Ormestad.

Veldig begrenset antall

– Biler er årsgodkjent og banen er ferdigpreppet – VI ER KLARE!, lover Ann-Elise, som også varsler direktesending på YouTube – se den her på Bilcross.no, øverst i denne saken.

Lørdag 20. juni går første start klokka 11.00, og søndag 21. juni klokka 12.05. Løpet er lukket for publikum, og med førere, medhjelpere og funksjonærer blir det bare 250 folk tilstede.

Det er strenge smittevernkrav, så de aller fleste må følge løpet digitalt, ikke fra sidelinjen.

– Gleder oss som små barn til å komme i gang!

– Nå skinner solen og det er grønt og fint i Bardu, rapporterer Ann-Elise.  – Vi gleder oss som små barn til å komme i gang!

– Men vi er også noe nervøse for å ikke tilfredsstille de strenge smittevernskravene som kreves av arrangør. Vi har gjort hvert fall gjort alt som er blitt krevd og litt til.

– Men som mottoet er: Optimist, det vil gå bra til sist. Så vi kjører på!, sier Ann-Elise til Bilcross.no.

Sesongen fortsetter – nesten fire måneder etter sesongstarten

EN ENESTE RULLING PÅ TAKET: Eirik Fjellstad (NMK Bergen) er alene om å havnet på taket i 2020-sesongen. Det skjedde i sesongåpningen på Moa i februar. Og han skal nok få selskap av flere, når endelig sesongen fortsetter til helga. Foto: Stian Ormestad.

Og kjøre på, det skal femti deltakere (ekstern lenke) som vil få hele bilcross-Norges øyne på seg – nå som endelig sesongen fortsetter.

Det er nesten fire måneder etter sesongstarten i februar.

Lite visste vi da at det skulle gå vinter og vår og til og med litt av sommeren før vi kunne fortsette på moroa i 2020-sesongen.

Flere løp på gang fremover

De arrangører som nå trår til og sørger for bilcross igjen, med korona-tilpassede og smittevernvennlige arrangement, får en stor stjerne i margen hos bilcrossfolket.

NMK Bardu, NMK Hamar, NMK Valdres og NMK Nedre Hallingdal er blant dem. Du kan lese mer om alle disse løpene her på Bilcross.no.

Ventetiden i korona-tid har vi slått i hjel med vår virtuelle Bilcross.no-cup, les mer om det her.

Se video fra 3-timersløpet på Moa 2020 her:

Nå fortsetter 2020-sesongen: – Vi gleder oss veldig!

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

,