Bilsportforbundet åpner opp for begrenset trening

BEGRENSEDE TRENINGSMULIGHETER: Med strenge restriksjoner åpnes det for begrenset trening i norsk bilsport. Bildet er fra treningen før Landsfinalen i bilcross for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

Norges bilsportforbund (NBF) har utarbeidet retningslinjer for begrenset trening i disse korona-tider.

Les også: Bilcrossen blir satt på vent: Avlysninger og utsettelser.

– Det har vært kommunisert fra myndighetene at organisert idrett ikke skal forekomme. Samtidig har det nå blitt gitt retningslinjer for at man avholde trening med begrensninger, og vi har nå utarbeidet egne retningslinjer for bilsport, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i NBF.

– Vi ønsker alle at det skal være aktivitet, men det viktigste for norsk bilsport er å støtte opp om helsemyndighetenes arbeid for å hindre spredning.

Må anses som minimumsbegrensninger

NBF har ikke satt dato for når man kan invitere til trening. Det vil være opp til den enkelte klubb/arrangør når man mener å være klar til å avvikle trening i henhold til retningslinjene.

Retningslinjene finner du her (ekstern lenke), og de gjelder inntil andre pålegg vil bli gitt fra nasjonale helsemyndigheter.

Intensjonen bak retningslinjene er å hindre smitte-spredning, og retningslinjene må anses å være minimumsbegrensninger.

Alt for å begrense smitte

– Når det gjelder den enkelte utøver som ønsker å delta i trening er det viktig å sette seg inn i retningslinjene, understreker generalsekretæren.

– For utøvere under myndighetsalder er det viktig å merke seg at det er krav til at ledsager må være et hustandsmedlem. Man kan altså ikke være ledsager for barn med annet bosted enn seg selv i denne perioden.

– Så er det også viktig at man ikke inviterer med seg familie og venner til treningene. Desto mindre folkemengde, desto mindre fare for spredning av smitte, sier generalsekretæren.

Utsettelser og avlysninger

Bilcross-sesongen 2020 har allerede startet med 3-timersløp på Moa den siste helga i februar, og det var ingen løp på terminlistene for mars. Bilcrossløp i april og mai begynner å bli rammet av restriksjonene.

Terminlistene er trist lesning, i disse korona-tider som bilcross-sesongen blir satt på vent, men som kjent:

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Bilcrossen blir satt på vent: Avlysninger og utsettelser.

NMK-presidenten: Gjør klar bilene – og følg råd fra myndighetene.

Bakgrunn: All bilsportaktivitet avlyses med umiddelbar virkning.

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!