Bilcrossen blir satt på vent: Avlysninger og utsettelser

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT….: Bilcrossen kommer i gang igjen. Vi vet bare ikke når. Bildet er fra A-finalestarten under fjorårets Landsfinale i bilcross på Gardermoen motorpark. Foto: Stian Ormestad.

Terminlistene er trist lesning, i disse korona-tider som bilcross-sesongen blir satt på vent, men som kjent: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

NMK-presidenten: Gjør klar bilene – og følg råd fra myndighetene.

Det popper inn med utsettelser og enda verre; avlysninger. Løp etter løp, arrangør etter arrangør, og de aller fleste klubber blir affektert av det som skjer om dagen:

Bråstopp – også for bilcrossen.

– Forbered sesongen, bruk tida godt, og vær klar!

Men vi bilcrossere er jo vant med både bråstopper og det som verre er, og når vraket ser som verst ut – da gyver vi løs på elendigheten og får ting på stell igjen.

Sånn må det vel bli, også med korona-krise? For en dag tennes det grønne lyset igjen. Vi vet bare ikke når.

Rådet fra øverste hold er å forberede sesongen, bruke tida godt, og være klar. Og det rådet har bilcrossere landet over fulgt til punkt og prikke.

Større aktivitet i bilcross-garasjer enn noen gang?

Sjekk bare alle garasjebildene Bilcross.no har fått og delt på bilcross-snappen. Legg gjerne til bilcrossno!

Arrangører venter i det lengste med å utsette eller avlyse. Bilcross-sesongen har allerede braket løs i februar, men fortsettelsen lar vente på seg.

Flere løp i april og mai utsettes og avlyses i disse dager.

I skrivende stund dreier det seg om følgende løp:

  • NMK Nedre Hallingdal flytter Roppecrossen 2020 fra opprinnelig dato 9. mai til ny dato 11. juli. Løpet teller som kvalløp for både åpen- og juniorklasse.
  • NMK Bergen flytter sitt løp fra opprinnelig dato 18. april til ny dato 20. – 21. juni. Også dette løpet teller som kvalløp til NMKs Landsfinaler.
  • NMK Konsmo har fått innvilget å flytte sitt junior-kval fra opprinnelig dato 18. april til deres løp den 16. mai, slik at dette blir kval for både åpen og junior.
  • NMK Hamar flytter sitt løp fra 2. til 23. mai. Dette er kvalløp for åpen klasse.
  • NMK Aremark flytter sitt løp fra 2. – 3. mai til 27. juni (fra 2-dagers til 1- dags løp). Dette er kvalløp for åpen- og juniorklasse.
  • NMK Fluberg avlyser sitt løp 25. april.
  • NMK Kongsberg avlyser sitt 2-dagers vårløp 25 – 26. april.

Eliterace som normalt?

Så er det stor spenning rundt mange, mange flere løp fremover. For eksempel Eliteracet, et av sesongens første storløp, som etter planen skal kjøres lørdag 30. mai.

– Det kommer mange spørsmål til oss om Eliteracet blir avlyst som følge av situasjonen landet vårt og verden ellers står ovenfor. Per dags dato skal Eliteracet arrangeres, men dette blir en løpende vurdering i tiden fremover, informerer arrangør NMK Nord-Gudbrandsdal.

– Vi vil kontinuerlig forholde oss til Norges bilsportforbund og myndighetene ellers.

Alle er med på den nasjonale dugnaden

Det populære Eliteracet rundet kjapt hundre påmeldte, og påmelding for inviterte førere skulle i utgangspunktet stenge søndag 22. mars. Denne fristen er utsatt til søndag 26. april.

– Bilcross kan for mange av oss være det viktigste i livet, men la oss heller være enige om at bilcross er det viktigste av det som er mindre viktig, skriver Eliterace-arrangøren på sin Facebook-side.

– Vi anbefaler alle våre motorsportvenner om å bli med på den nasjonale dugnaden landet vårt nå står ovenfor, så ses vi forhåpentligvis om ikke alt for lenge.

Når det smeller som verst….

For er det noe alle vi bilcrossere vet, så er det også at vi tuller ikke med sikkerhet, liv og helse.

Når det smeller som verst, er alt annet satt i andre rekke.

Helsa først!

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT….: Bilcrossen kommer i gang igjen. Vi vet bare ikke når. Bildet er fra fjorårets Eliterace på Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Bilsportforbundet åpner opp for begrenset trening.

Bakgrunn: All bilsportaktivitet avlyses med umiddelbar virkning.

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!