NMK-presidenten: Gjør klar bilene og tenk positivt – og følg rådene fra myndighetene

NMK-PRESIDENT: Tom Kristian Lien, på vei inn i en bilcrossbil på et bilcrossløp i tidligere tider – uten korona-krise. Han råder bilcrossfolket om å holde motet oppe i en vanskelig tid. Foto: Stian Ormestad.

NMK-presidenten vet at mange lengter til normale tider igjen – også i bilcrossmiljøet. Hva med å bruke ventetiden på forberede redskapen til det er grønt lys igjen?

Bakgrunn: All bilsportaktivitet avlyses med umiddelbar virkning.

«Kjære NMK-medlemmer», skriver NMK-president Tom Kristian Lien i et skriv til alle NMK-medlemmer i dag, mandag 23. mars 2020.

Bilcross-sesongen 2020 er såvidt i gang, med et 3-timersløp på Moa i februar. Nå skulle sesongen straks rullet videre med løp etter løp i april. Det blir det neppe noe av:

Nå er alt annet viktigere enn bilcross

«Vi er inne i en svært krevende tid der korona-viruset herjer over hele verden og setter oss i en vanskelig situasjon. Usikkerheten rundt viktige ting som arbeid, økonomi og helse er vanskelig å se utfallet av. Vi vet svært lite om hvor lenge og hardt vi blir rammet av dette viruset.

Jeg anbefaler alle å følge rådene fra myndigheter og Folkehelseinstituttet, for akkurat nå er det helse som er det alle viktigste her i vårt samfunn. Gjør alle det, er jeg helt sikkert på at det kommer bedre tider.

Det er allikevel sikkert mange som spør seg, når er det mulig å kjøre konkurranser igjen?»

Ikke godt å si når bilcrossen er tilbake til normalen

NMK-presidenten skriver at det har ingen noe godt svar på per i dag. «Men vi må ha troen og jeg ber dere alle ha is i magen og tenke positivt.

Gjør kartene, syklene og bilene deres «race ready» og planlegg alle løp som enda ikke er avlyst.

Og til dere arrangører som lever i uvissheten; fortsett med møter (på telefon og web) og planlegg løp så langt det lar seg gjøre».

En dag tennes det grønne lyset igjen!

En ting er sikkert, mener NMK-presidenten: En dag blir det grønne lyset tent igjen, og da er vi nok mer happy enn noen gang for å møtes til litt bilcross-bulking.

Og vi bilcrossere er jo heldige som har denne hobbyen, som rett nok krever en god del tid. Så hva med å slå ihjel ventetiden med å gå over redskapen en ekstra gang eller ti?

«Den dagen vi får grønt lys for å kjøre løp igjen, er det veldig dumt å stå i depotet å skru!», skriver NMK-president Tom Kristian Lien, med en oppfordring om «å ta vare på hverandre og hold dere friske».

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

NMK-PRESIDENT: Tom Kristian Lien, med lang fartstid fra flere bilsportgrener, også bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!