Ny stor bilcrosshelg: Godt over 300 bilcrossere klare

TOMMEL OPP! Sesongstart på Østlandet til helga med tre løp i landsdelen, pluss enda et løp i sørvest og sesongens første løp i Midt-Norge. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ble fort fullt og venteliste, men etter litt omrokkeringer i bilparken og dermed også på startlistene er det tre plasser ledig på Kongsberg i skrivende stund. Det skal også kjøres løp på Vinjarmoen, Aremark, Egersund og Hell.

Sjekk også: Bilcrosspraten – endelig en ekte podcast!

Etter sesongåpning forrige helg, med årets to første bilcrossløp i sør og vest med Vårløp på Konsmo og Bergensracet på Eikås, eksploderer det til helga med fem bilcrossløp:

Det absolutt største blir sesongens første todagersløp med 1. runde i Bilcross.no-cup 2023 på Kongsberg, der 177 deltakere står på startlistene i skrivende stund.

Tre plasser ledig på Kongsberg

SESONGSTART: På årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene; Kongsberg motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Her ble det fullt på få timer, og det ble satt opp venteliste. Som så ofte før, så kommer alle på venteliste med – og det er nå mulig å melde seg på opp til taket på 180 deltakere.

– Ja, det er mulighet enda, siden vi har tre plasser ledig, bekrefter Linn Kristin Sundet på vegne av arrangøren NMK Kongsberg til Bilcross.no.

Her finner du påmelding, her finner du startlister, og her finner du tilleggsreglene for 1. runde i Bilcross.no-cup 2023 (alle eksterne lenker).

I denne ukas Bilcrossprat prater vi om favoritter og førere å se opp for – sportslig sett, eller med høy show-faktor.

Nesten hundre klare for Vinjarmoen

SESONGSTART: På fjorårets Veteranlandsfinale-arena Vinjarmoen, NMK Fluberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK Fluberg er nest største løp til helga, med nærmere 100 påmeldt blir det en fartsfest på Vinjarmoen, også! Men her er det plass til mange flere, så arrangøren har utvidet påmeldingsfristen til klokka 23.59 tirsdag 25. april. Du finner foreløpig startliste hertilleggsreglene for løpet her, og påmelding kan gjøres her (alle eksterne lenker).

NMK Aremark kjører også løp i Brekka, bekrefter Torill Minge på vegne av arrangøren til Bilcross.no. Det har vært sparsommelig med påmeldinger, merkelig nok – etter fjorårets festsesong med Juniorlandsfinale på Brekka.

Likevel kjører NMK Aremark løp, minstekravet var 35 påmeldte – nå er det 36 på startlisten (ekstern lenke). Påmeldingsfristen har gått ut, men etterslengere som vil være med å kjøre kan høre med arrangøren:

– Det er bare å ringe meg eller løpsekretær hvis man ønsker – alle som har lyst til å kjøre, er hjertelig velkommen, sier Torill til Bilcross.no mandagen før løp.

Fortsatt mulig å melde seg på

SESONGSTART: På fjorårets Juniorlandsfinale-arena Brekka, NMK Aremark. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Enda færre er påmeldt til årets sesongstart i Midt-Norge, der den fantastiske Lånkebanen som er arena for rallycross-VM er arenaen – likevel er det overraskende nok bare 24 påmeldte i skrivende stund.

Også her strekker arrangøren seg langt for å få kjørt løp – men Stephen Olsen forteller på vegne av arrangøren til Bilcross.no at endelig avgjørelse om løp eller ikke løp faller i kveld, mandagen før løpet.

Dersom det er for få deltakere til å kjøre løp, blir det ikke avlyst – men utsatt, understreker Stephen. Avgjørelsen faller i kveld, og blir offentliggjort i arrangøren NMK Hell sine kanaler.

Påmeldingen er fortsatt åpen og den finner du her, startliste her, og tilleggsregler her (alle eksterne lenker).

Godt over 50 klare for Egersund

SESONGSTART: På fjorårets Damelandsfinale-bane Egersund, NMK Egersund. Foto: Anne Beth Mål Arntsen.

NMK Egersund kjører løp søndag, og her er det også utvidet påmeldingsfrist til onsdag klokka 23.59, forteller arrangøren til Bilcross.no.

Her er det 53 påmeldte i skrivende stund, og det er plass til flere hvis noen vil benytte seg av den utvidede påmedlingsfristen.

Her finner du påmelding, her er startlistene, og her kan du lese tilleggsreglene for Vårløpet i Egersund (alle eksterne lenker).

Godt over 300 bilcrossere i aksjon

SESONGSTART: På finalebanen i Fra Namdal til Hell og VM-arenaen for rallycross Lånkebanen, NMK Hell. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Summerer vi opp alle løp, der 1. runde i Bilcross.no-cup har like lang startliste som alle de andre løpene til sammen, så blir det likevel godt over 300 startende fordelt på fem løp til helga.

Spesielt interessant blir dameklassen på Kongsberg, der mange bilcrossjenter kommer for å teste årets Damelandsfinale-bane – les mer om det her.

Vi tar en prat om den kommende bilcrosshelga i Bilcrosspraten torsdag klokka 19.00.

For oppdateringer i løpet av helga, søk opp og abonner på snap: bilcrossno.

SESONGSTART: Sesongen er allerede i gang i sør og i vest, til helga følger øst og midt på. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.