I kveld åpner påmeldingen til veteranenes store oppgjør: Flere legender er klare for comeback

TITTELFORSVARER: Terje Nygård (NMK Fluberg) regjerer som landets beste bilcrossgamling, etter Veteranlandsfinale-seieren på hjemmebane i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nå klokka 20.00 åpner påmeldingen til Veteranlandsfinalen 2023, og det er viktig å være veldig rask på labben for alle som vil være med å kjempe om bli landets beste bilcrossgamling.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Arrangøren NMK Nedre Hallingdal setter nemlig tak på 120 deltakere, og påmeldingen åpner nøyaktig klokka 20.00 mandag 24. april 2023 – løpsdato er lørdag 10. juni 2023.

– Alle som er bikka 50 år er hjertelig velkommen til å ta med hele slekta til Flå i Hallingdal denne helga, inviterer NMK Nedre Hallingdal. Her finner du påmeldingen, her finner du startliste, og her er tilleggsreglene til løpet (alle eksterne lenker).

Sesongens triveligste løp

RØVERHISTORIER: Det er mye mimring på Veteranlandsfinalen, der mange som var med fra bilcrossens start stiller til start for å slåss om bli landets beste bilcrossgamling. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Som det har stått skrevet her på Bilcross.no mang en gang før: Dette er sesongens triveligste løp. Også NMK Nedre Hallingdal skal sørge for en fin ramme rundt løpet:

– Fredag blir det trening før felles spising, der det også blir en Bilcrossprat med noen legender som er klare for comeback.

Dette er blitt nevnt i Bilcrosspraten ved flere anledninger allerede, det ryktes comeback for flere bilcrosslegender.

Det blir derfor spennende å følge med på startlisten, etter hvert som navn kommer til der.

Et skikkelig heftig bilcrossløp

SATSER ALT: Bilcrossgamlinger legger ikke noe i mellom når det kjempes på banen. Som her, i Veteranlandsfinalen i 2019. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lørdag 10. juni 2023 skal det kjøres Veteranlandsfinale gjennom tre omganger og finaler, før landets beste gamling står på toppen av seierspallen. Det blir neppe noen enkel reise helt til topps, Veteranlandsfinalen er et skikkelig heftig bilcrossløp!

Bilcrossbanen på Roppemoen innbyr også til tette fighter, så dette blir god gammel bilcross med gode gamle bilcrossnavn. I speakerbua holder Mats Bjerknes og Thomas Holmen bilcrossfolket oppdatert.

Lørdag kveld blir det bankett med liveband i festlig lag.

Tips alle bilcrossgamlinger du kjenner

HEIA BESTEFAR! Tor Ole Gryte sin yngste fan var blant de første til å gi seiersklem da han ble beste bilcrossgamling i 2019-sesongen. Her i seiersintervju med Bilcross.no. Foto: Linda Flåteteigen, Bilcross.no.

NMK Nedre Hallingdal har sendt invitasjoner til gamle bilcrosshelter, men de har neppe klart å nå frem til alle. Så har du en bilcrossgamling du vet om, og som burde finne frem hjelmen igjen, så tips ham eller henne om Veteranlandsfinalen på Roppe.

Dette blir den aller første Landsfinalen som kjøres på Roppemoen, og arrangøren har ventet lenge på dette – allerede høsten 2019 fikk de tildelt statusløpet, som er blitt utsatt og utsatt igjen i korona-tid.

– Vi er mange som jobber hardt på anlegget og i planleggingen for å legge alt til rette for vårt hittil mest prestisjetunge løp, forteller arrangøren til Bilcross.no.

Fjerde Veteranlandsfinale i rekken

SOSIALT: Alt rundt løpet er like viktig som det som skjer på banen i bilcross – spesielt riktig er dette å si om Veteranlandsfinalen, der gamle kjente møtes igjen i depot og på banen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMKs Landsfinale for veteran har ikke lange historien, den ble kjørt første gang i 2018 – den gang med svensk seier da Totto Høøk kjørte fra alle nordmennene på Starmoen, NMK Elverum.

Etter det har det blitt hjemmeseier i samtlige oppgjør, som ikke teller mer enn to, siden også Veteranlandsfinalen ble avlyst i korona-årene 2020 og 2021.

Tor Ole Gryte (NMK Hønefoss) vant på hjemmebanen Eriksplassen i 2019, og Terje Nygård (NMK Fluberg) vant på hjemmebanen Vinjarmoen i 2022.

Først Roppecross, så Veteranlandsfinale

VINNERBILEN I FJOR: Fjorårets Veteranlandsfinale ble for første gang vunnet med bilcrossbilen over alle bilcrossbiler gjennom tidene: Folkevogn-bobla. Tidligere har seieren gått til Opel og Toyota. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Første anledning til å teste ut årets Veteranlandsfinale-arena ut i løp er i den tradisjonsrike Roppecrossen som kjøres lørdag 20. mai 2023.

Her kan du lese mer om arrangøren NMK Nedre Hallingdal, og her kan du lese mer om Roppecrossen.

Et lite arkiv på Veteranlandsfinalen i bilcross finner du her.

Sjekk også Bilcrosspraten – gamlis spesial:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,