Tor Ole Grythe til topps i Veteranlandsfinalen 2019

På hjemmebane, i strålende solskinn, i et prikkfritt arrangement, sørget Tor Ole Grythe for hjemmeseier i NMKs Landsfinale for veteraner 2019: – Det er det største jeg har opplevd, ja!

Se bilder fra Veteranlandsfinalen 2019 – oppdatert!

BARE SKRYT: Arrangøren NMK Hønefoss tok godt vare på både førere, funksjonærer og publikum. En strålende Veteranlandsfinale – i et like strålende sommervær! Foto: Stian Ormestad.

NMKs Landsfinale for veteraner 2019 ble kjørt på Eriksplassen motorbane, NMK Hønefoss, lørdag 29. juni med 70 gamlinger på plass.

Kravet for å delta er at du fyller 50 år i løpet av dette året, eller eldre. Så her var det mye rutine til start.

Taktisk smart

Kombinerer du rutine med fordelen med å kjenne banen ut og inn – som Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) gjør – og sper på en god porsjon flaks, som alltid må til i bilcross – da blir fasiten seier.

VINNERBIL: En 1980-talls Toyota Carina, smidd sammen i verkstedet til Team sus og dus, med Volvo motor og drivverk, sparker godt unna! Foto: Stian Ormestad.

Grythe stilte med en «udda» bilcrossbil, en Toyota Carina med Volvo motor og drivverk, som sparket godt unna. Hjemmefavoritten åpnet med en andreplass, før det ble to heatseiere.

I A-finalen føyk den gule Toyotaen inn i alternativsporet allerede etter startstrekka i aller første runde, og Grythe ble liggende langt etter – men tok innpå konkurrentene meter for meter fra bakerst i feltet.

STOR SKUFFELSE: Svein Helge Jansen (KAK Kristiansand) måtte bryte i ledelse. Det var ikke vanskelig å høre hva han mente om det der inne i bilen… Foto: Stian Ormestad.

Det viste seg å være et sjakktrekk å gjøre unna alternativsporet først som sist. Foran ham var det full baluba:

Klubbkompisene Kai Hansen (NMK Hønefoss) og Jan Erik Sevaldholet (NMK Hønefoss) smeller sammen rett foran publikum. – Det gjør ikke noe, for han er så liten og spinkel at jeg tar igjen med ham i rævkrok, sa Kai Hansen om kompisens takling.

Så tverrer Vidar Øynebråten (NMK Gol) som så ut til å overta jakten på Svein Helge Jansen (KAK Kristiansand) – som ledet fra start. Øynebråten kommer seg på rett kjøl igjen, men med Grythe helt i hekken.

Glosene kom tett

Svein Helge Jansen drar ifra, og alle tror det skal gå veien for den raske sørlendingen i Volvo 245. Men i siste A-finalerunde, med kun en sving igjen, mister Jansen all fremdrift og Volvoen triller ut til siden.

Glosene kommer tett og han har all verdens med tid til å banne og sverte inne i bilen, for ledelsen var på nesten en halv runde ned til Grythe – som overtar ledelsen rett før mål, og suser inn til seier til full jubel fra publikum.

HEIA, HEIA! Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) og barnebarnet, hans minste og største fan, på kneet. Foto: Stian Ormestad.

– Det var flaks, det!, sier en litt fortumlet Tor Ole Grythe til Bilcross.no etter triumfen. Han hadde null oversikt over hvordan han lå an i løpet av fem finalerunder med full slåssing.

– Jeg bare kjørte for fullt, jeg. Klart jeg stussa litt da Jansen trillet inn til siden, og jeg trodde et sekund at det hadde vært målpassering. Men jeg kjører alltid til jeg ser målflagget, og det hadde jeg ikke sett…

CHAMPIS! Topp tre i Veteranlandsfinalen 2019 feirer som seg hør og bør med å dynke hverandre i champis. Foto: Stian Ormestad.

Jo eldre og rarere, dess bedre

Dette er det største Tor Ole Gryte har opplevd i bilcrosskarrieren, uten tvil.

Landsfinale-seier på hjemmebane, i et Landsfinale-arrangement der klubben, hjemmebanen og arrangørstaben i NMK Hønefoss får bare skryt hele veien.

Og for å toppe en fantastisk dag, ble vinnerbilen beholdt i budrunden. Det er ikke så mange som tør å satse på en gammel, sjelden Toyota.

– Jo eldre, dess bedre, sier Tor Ole med glimt i øyet.

– Det gjelder vel både bil og sjåfør?

– Joa, det stemmer nok godt det!

STOR OPPLEVELSE: Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) har opplevd mye på bilcrossbanen, men dette var det aller største. Foto: Stian Ormestad.

FOLKSOMT: NMK Hønefoss arrangerte Veteranlandsfinale til 20 i stil, med strålende vær, god stemning og massevis med folk – og mye bud: Godt over 1.000 bud på 70 biler! Foto: Stian Ormestad.

Dette er topp-ti i NMKs Landsfinale for veteran 2019:

1. plass Tor Ole Grythe – NMK Hønefoss
2. plass Vidar Øynebråten – NMK Gol
3. plass Jan Erik Sevaldholet – NMK Hønefoss
4. plass Svein Helge Jansen – KAK Kristiansand
5. plass Kai Hansen – NMK Hønefoss
6. plass Frank Jevne Jevne – NMK Rendalen
7. plass Morten Steigedal – NMK Støren
8. plass Ragnar Løstegård – NMK Gol
9. plass Kjetil Solli – NMK Modum Sigdal
10. plass Kjetil Hårberg – NMK Verdal Levanger

Komplett resultatliste fra Veteranlandsfinalen 2019 finner du her.

PUBLIKUMS HYLLEST: Bilcrosspublikummet og konkurrenter hedrer topp-tre i Veteranlandsfinalen 2019. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra Veteranlandsfinalen 2019 – oppdatert!

Sjekk alle de gamle kanonene som er klare for kamp!

Les også: Nå skal grombobla få grus under hjulene igjen.

A-FINALEFELTET: Bare bakhjulstrekkere til start i A-finalen når gamlingene skulle gjøre opp status: To Volvoer, to bobler, og en Toyota Carina også med spinn på bakhjulene. Foto: Stian Ormestad.

TETT OVER MÅL: Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) rett foran Vidar Øynebråten (NMK Gol). Foto: Stian Ormestad.

Mer info om løpet på arrangøren NMK Hønefoss sine nettsider.

Les mer om NMKs Landsfinale for veteraner i Bilcross.no-arkivet.

, ,