Sjekk alle de ferske vinnerfjesene: – Endelig full klaff!

VINNERSMILET: Trym Tyskeberget (NMK Hamar) smilte bredest av alle bilcrosserne i Vårløpet på Vendkvern 2024. Dette var hans første seier, og han ble dermed den foreløpig siste i en lang rekke med ferske vinnerfjes denne sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bare en drøy måned inn i denne bilcross-sesongen har hvert fall 18 (!) helt ferske fjes klatret helt til topps på seierspallen, for aller første gang.

Dette er «den halvveis nye» bilcrossbanen: – Vi kjører på!

Se og hør mer i den nyeste Bilcrosspraten: Ferske vinnerfjes!

Vi snakker om det i denne ukens Bilcrossprat: Etter at det i mange år har vært et inntrykk av at det er «de samma gamle som vinner hele tida», så er det nå nye bilcrossere i seiersintervju helg etter helg, med sin aller første seier i sin klasse.

Derfor har Stian Ormestad i Bilcross.no tatt en kjapp runde på hvem som har vunnet så langt i år, og som aldri har vunnet før. Med et forbehold om at det kan være snakk om enda flere. Men dette er de vi vet har tatt sin første seier, så langt denne sesongen:

Vant ett løp som junior – vinner første løp i åpen

VINNERBILEN: Trym Tyskeberget (NMK Hamar) i fantastisk godt driv i A-finalen i Vårløpet på Vendkvern 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For å starte med den siste: Trym Tyskeberget (NMK Hamar) vant med heftig Volvo-kjøring i Vårløpet på Vendkvern, NMK Hamar, den siste mai-helga. Dette var hans første bilcross-seier, og ingen hadde et godere glis enn han etter finalene på Hamar. Løpet var 1. runde i årets Ifor Williams-cup.

I Mai-løpet på Elverum gikk Elias Grambo (NMK Trysil) til topps. Etter å alltid ha kjempet i toppen av juniorklassen, og klart en eneste junior-seier, så går han helt til topps i sitt aller første løp i åpen klasse.

Det sier ikke bare litt om nivået i juniorklassen de senere årene, tør vi påstå. En fantastisk prestasjon, Elias er med som gjest i denne Bilcrosspraten.

Førsteårsjunior til topps i sitt første løp

FØRSTE SEIER: Lukas Tovsrud (NMK Modum Sigdal) stakk av med juniorseieren i Roppecrossen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

På Elverum ble det også en sensasjonsseier i juniorklassen, der Mats Aasbjørg (NMK Verdal Levanger) stakk av med seieren etter å ha kjørt heftig i junior trening i fjor. En av mange junior trening som allerede fra sesongstart i år markerer seg i ordinær juniorklasse.

I Roppecrossen, som var 1. runde i Sommercupen i bilcross 2024, tok Lukas Tovsrud (NMK Modum Sigdal) sin aller første seier, bortsett fra en seier i et klubbløp tidligere.

Her tok også Magnus Ransedokken (NMK Gol) sin første seier i åpen klasse, riktignok etter å ha vunnet ett par løp i juniorklassen for noen år siden.

Vant sitt aller første løp i dameklassen

VINNERBIL: Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) var helt klart raskest rundt Rallebanen i sesongstarten 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I sesongstarten på Rallebanen kjørte Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) råfort og tok sin første bilcross-seier, og det i sitt aller første løp i dameklassen, etter gode år i juniorklassen – men aldri seier.

Her tok Karl Inge Storli (NMK Bø) tok sin første bilcross-seier noen sinne, det skjedde i veteranklassen. Dette løpet var 1. runde i årets Bø-cup, som fortsetter med to løp til på Rallebanen.

I Vikedal tok junioren Vegard Owe (NMK Vikedal) sin første seier, etter mange pallplasser tidligere. Og jaggu var ikke vinneren i åpen klasse også en nykommer på toppen av pallen: Sondre Åsheim (NMK Vikedal).

Bilcross-seier etter to treninger to løp

FØRSTE SEIER: Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) vant sitt aller første løp i dameklassen i sesongstarten på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

På Konsmo gikk Julie Kvinlaug (KAK Kristiansand) til topps i dameklassen, og dette var hennes første seier etter å ha kjørt bare to treninger og ett løp før det, – så det var knallgøy, forteller vinnerjenta til Bilcross.no.

Her ble det også en fersk vinner til topps i juniorklassen, Alf Olav Askland (KAK Kristiansand) kjørte fra samtlige konkurrenter i et hardt juniorfelt i sesongstarten på Konsmo.

– Har bare vunnet et klubbløp for noen år siden tidligere, aldri et vanlig åpent løp, forteller han til Bilcross.no.

– Så nære, så mange ganger…

FØRSTE SEIER: Thea Turvoll Lien (NMK Modum Sigdal) tok sin første seier i Vårløpet på Kongsberg og leder med det dameklassen før 2. runde i Bilcross.no-cup på Gardermoen neste helg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I sesongstarten på Eriksplassen, NMK Hønefoss, ble det også en helt ny vinner til topps: Vegard Helgesen (NMK Hønefoss) har jobbet lenge for å cashe inn den suksessen:

– Ja, det var første seieren min, så var skikkelig stas og kjøre først over mål i en A-finale. Begynte å kjøre i 2016, og sto på pallen i 2017, så har vært nære noen ganger fra før.

Men aldri har det lykkes helt, slik som det gjorde på Hønefoss i mai, i 1. runde i Sommercupen i bilcross 2024.

Stor overvekt med ferske vinnerfjes

VINNERBIL: Thea Turvoll Lien (NMK Modum Sigdal) vant dameklassen suverent tilslutt i 1. runde i Bilcross.no-cup 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og som om det ikke var nok, så ble det også en helt ny vinner til topps i dameklassen, også: Maja Torgersen Brekke (NMK Kongsberg) tok sin aller første bilcross-seier i kamp mot de andre bilcrossjentene på Eriksplassen.

Og som om det heller ikke var nok, så ble det også en ny junior til topps her: Martinius Nystrand (NMK Nedre Hallingdal) tok sin aller første seier på Eriksplassen, NMK Hønefoss.

Og som om heller ikke det heller ikke var nok, så har vi enda et løp med hele tre ferske vinnerfjes å snakke om:

Alltid med i toppen – men første seier

FØRSTE SEIER: Terje Martinsen (NMK Kongsberg) tok sin første seier i Vårløpet på Kongsberg og leder med det veteranklassen før 2. runde i Bilcross.no-cup på Gardermoen neste helg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vårløpet på Kongsberg, NMK Kongsberg, som var 1. runde i årets Bilcross.no-cup: I dameklassen gikk Thea Turvoll Lien (NMK Modum Sigdal) til topps, ei bilcrossjente som har vært med i toppen så lenge hun har kjørt bilcross – men tro det eller ei: Dette var første seier.

Veteranklassen ble vunnet av Terje Martinsen (NMK Kongsberg), som heller aldri hadde vunnet løp før. Og åpen klasse ble vunnet av Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg).

Dette var hans første seier i åpen klasse, etter tre seiere tidligere i juniorklassen – den første seieren kom i hans aller første løp den gang. Men i åpen klasse har den første seieren sittet langt inne.

Ketschup-flaske-effekten?

VINNERBIL: – Jeg kjører bare Golf med 1,8 liter, jeg, fortalte Terje Martinsen (NMK Kongsberg) etter veteran-seieren i 1. runde i Bilcross.no-cup 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så kan det være enda flere! For dette kommer ofte overraskende på. Mange som er med i toppen av resultatlistene så å si hele tiden, har overraskende ofte aldri stått helt øverst på resultatlistene.

Jørgen Larsen (NMK Konsmo) er nest siste bilcrosser vi skal nevne her, som vi vet har tatt sin aller første bilcross-seier denne sesongen. Det var juniorseieren i Egersund.

Men ikke nok med det – han tok andreplass i Himmelspretten på Kvinlog og så seier i sesongstarten på Konsmo. Når det først løsner, kommer det flere seiere.

Det siste trinnet til topps

SEIER!!! Den deilige følelsen av å endelig være best! Her strekker Karl Inge Storli (NMK Bø) hendene i været etter å ha vunnet veteranklassen i sesongstarten på hjemmebane i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Før dette hadde Jørgen flere andreplasser fra tidligere løp. Det er det flere som har hatt: Vært med i toppen, men aldri fått det til å klaffe helt – den siste plasseringen opp til topps.

Amalie Rønning (NMK Hell) tok sin andre seier i dameklassen i Fra Namdal til Hell 2024, etter en hel masse andreplasser og A-finaler tidligere.

Sander Solbakken tok sin andre seier i Bergensracet, etter å ha nesten vunnet mange, mange, mange flere ganger.

– Den evige toer – eller firer

HERJER I TOPPEN: Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) legger opp til en imponerende resultat-statistikk denne sesongen. Her i Vårløp på Vendkvern på hjemmebane, der det ble andreplass. Hennes første førsteplass kom i Mai-løpet på Starmoen, NMK Elverum. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Per Arne Hoel (NMK Krabyskogen) vant veteranklassen i Roppecrossen, det var han andre seier etter å ha slåss i toppen i flere tiår. Oskar Kjetså som vant juniorklassen i Himmelspretten på Kvinlog hadde to seiere fra før av, enda han kjører stort sett bare A-finaler.

Danielle K. Nilsen (NMK Hamar) har kjørt med vinn-eller-forsvinn-taktikk i alle sine bilcrossløp, nå vinner hun: 1. plass i Mai-løpet på Elverum ble hennes første bilcross-seier, før en sterk andreplass på Hamar.

Kariann Mobæk (NMK Bø) vant dameklassen på Roppecrossen, men regner seg som den evige toer – eller den evige firer, forteller hun og ler i prat med Bilcross.no.

Kun tre løp uten nye vinnere

DEN EVIGE TOER – ELLER FIRER? Kariann Mobæk (NMK Bø) vant Roppecrossen i år, og det var en etterlengtet seier etter mange andreplasser og fjerdeplasser. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det har blitt noen seiere fra før av, tror det er fire, men det blir som oftest nummer to eller fire på meg, forteller Kariann. Tina Løkken (NMK Fluberg) vant dameklassen i Vårløp på Vinjarmoen. Hun forteller til Bilcross.no at hun har vært endel «listefyll», bortsett fra en eneste seier tidligere – men massevis av A-finaler og pallplasser.

Så har vi selvfølgelig også – fortsatt – de som bare vinner og vinner: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) er det beste eksempel på det – Kongen av Ralle – som også vant sesongåpningen der i år, akkurat som han vant samtlige løp der i fjor.

Fun fact: De eneste løpene, så vidt vi kan se så langt denne sesongen, som det bare var vinnere som hadde vunnet før, er sesongstarten på Krabyskogen, Eliteracet og Fra Namdal til Hell 2024.

Dobbel Juniorlandsfinale-vinner vinner igjen

BILCROSS-KJEKKAS: Dette er mannen alle vil slå, men ingen klarer å slå: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) har klart mesterstykket å vinne fire løp på rad på hjemmebanen. Vi må to sesonger tilbake for å finne en annen seierherre i åpen klasse på Rallebanen… Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og når vi først snakker om de som har vunnet før og vinner igjen: Tobias Spangen (NMK Hamar) som vant Vårløp på Kongsberg og 1. runde i Bilcross.no-cup 2024 er som dobbel Juniorlandsfinale-vinner vant til å stå på toppen av pallen.

Eller Remi Julin Torgersen (NMK Modum Sigdal) som endelig vant igjen i sesongstarten i Bergen, han vant sin første seier allerede i sin første Sankthanscross som førsteårsjunior.

Men det blir færre og færre av de som kan regne med klippekort på å stå på toppen av pallen, det ser vi tydelig av denne sesongstarten 2024.

Har du tips eller vet mer eller bedre enn oss, så bruk gjerne epost bilcross.no@gmail.com. Setter du pris på Bilcross.no, så vipps en slant til 54 02 81.

Se og hør mer i Bilcrosspraten: Ferske vinnerfjes!

Les også:  – Håper på lange startlister.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Se bilder fra løp på Bilcross.no sin Facebook-side!

,