Vant sesongens første løp – og nå juniorchallenge

GLAD GUTT: Både da han vant sesongstarten her til lands med Bergensracet 2024 – og i dag, da han vant Bilcross juniorchallenge 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi snakket i sesongstarten om at uflaksen var snudd til flaks – og i dag viste Remi Julin-Torgersen seg som det største talentet av alle i talentkonkurransen. Selv hadde han det grisemoro – og ekstremt slitsomt – gjennom dagens finale.

Sjekk også: Første cup-poeng delt ut på Kongsberg.

– Remi Julin-Torgersen (NMK Modum Sigdal) ble glad vinner av Bilcross juniorchallenge 2024, melder Norges Bilsportforbund, som arrangerer talentkonkurransen – i år som i fjor på Gardermoen motorpark, med samme dato som i fjor 1. mai.

Dette er også arenaen for 2. runde i Bilcross.no-cup lørdag 8. juni 2024, en cup Remi ligger veldig godt an i etter andreplass i 1. runde på Kongsberg sist helg.

30.000 kroner i premie

OVERREKKELSE: Sjekken overrakt fra Therese Bruer Larsen, leder i NBFs bilcross-seksjon, til Remi Julin-Torgersen, årets vinner av Bilcross juniorchallenge. Foto: Norges Bilsportforbund.

Enda hakket bedre gikk det i sesongstarten i Bergen i midten av april, der Remi vant juniorklassen – les mer og se bilcrossfilm fra løpet her. Den raske juniorgutten har en kanonstart på årets sesong.

Nå også med seier i juniorchallenge, der premien er en plass i Juniorlandsfinalen – den var allerede i boks for Remi – og 30.000 kroner.

Sjekken ble overrakt Remi etter dagens konkurranser fra Therese Bruer Larsen, leder i NBFs bilcross-seksjon.

Kjøring og fysiske tester

Selv forteller den lykkelige vinneren at han kom til dagens finale uten noen forhåpninger i det hele tatt. Den etter hvert rutinerte karen i Volvo 240 fikk skikkelig fart på en lik bil, som likevel ikke var så lik:

– Kjøring med Volvo 240 gikk greit, men meget spesielt å kjøre uten sveisa sperre og så å si original bil, sier Remi til Bilcross.no.

Finalen består av kjøring med forskjellige konkurransebiler og ikke minst krevende fysiske tester.

– Hadde ikke drømt om

– Den fysiske delen var vel noe av det verste jeg har vært med på, for en utrent kropp, forteller Remi og ler godt. Men det var vel verd slitet, for en del av konkurransen var å kjøre speedcar:

– Det var noe av det råeste jeg har prøvd, det var grisemoro!, forteller vinneren til slutt – som trodde konkurransen var for sterk fra de andre finalistene.

– Å vinne blant de fem finalistene her, det hadde jeg ikke drømt om. Ettersom jeg ikke hadde noe forhåpninger i det hele tatt, var det ekstra stas!

RASK JUNIORGUTT: Remi Julin-Torgersen (NMK Modum Sigdal) åpnet årets sesong med seier i landets aller første bilcrossløp, i Bergensracet 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.