Også dette løpet blir todagersløp – med mye kjøring!

TODAGERS SESONGSTART – OGSÅ HER: Det blir en stor bilcrosshelg, den siste helga i april, med flere store bilcrossløp – også med Vårløp på Vinjarmoen, NMK Fluberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er lenge siden, men det har blitt kjørt slik før i tiden en gang. Nå blir sesongstarten her over to dager, som så mange andre løp denne sesongen.

Startet sesongen i Sverige: – Helt ubeskrivelig moro!

NMK Fluberg kjører sitt Vårløp siste helga i april som vanlig, 27. – 28. april 2024, og det teller som tidligere år som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både junior og senior.

Det nye er at løpet ikke bare kjøres lørdag, men også søndag – her blir det mye kjøring!

Store startfelt med todagersløp

STRAKS SESONGSTART: Mange lader opp til å gi tommel opp til Ole Andreas Granseth på startplaten – NMK Fluberg kjører Vårløp på Vinjarmoen 27. – 28. april 2024, og det teller som kvalløp til NMKs Landsfinale for junior og senior. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er ikke første gang med todagers sesongstart, men sist vi hadde det hadde jeg lugg og hår, forteller Geir Sandberg i NMK Fluberg til Bilcross.no. – Så er en stund siden.

Han viser til et møte i fjor høst der klubben inviterte førere til å komme med ønsker, og da ble ønsket om todagersløp fremmet – i tillegg til noen andre oppgraderinger foran en ny sesong.

Klubben kan vise til såpass store startfelt på 1990-tallet, da dette løpet sist gikk over to dager, at de kjørte to og to heat av gangen.

Ett og ett heat av startplaten

– Det andre heatet startet når det første var velberget gjennom første sving. Ble merkelig nok slutt på det, sier Geir og humrer – den ideen blir ikke tatt opp igjen.

Det samme ble prøvd på Hovlandbanen, NMK Larvik, på slutten av 1980-tallet, se film av det her.

Vårløpet blir kjørt med ett og ett heat av startplaten, kan Geir betrygge alle bilcrossere med.

Seks omganger og masse finaler

ARENA FOR STORE OPPGJØR: For to år siden kjørte NMK Fluberg NMKs Landsfinale for veteraner på Vinjarmoen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Når det først blir Vårløp på Vinjarmoen over to dager, så skal det makses med mest mulig kjøring – så det blir hele seks omganger! Det skal kjøres i klassene crosskart mini, bilcross junior trening, junior, dame og åpen, pluss rallycross.

Påmelding åpnet sist søndag, og det er allerede 75 påmeldte på bare noen få dager med påmelding. Arrangøren NMK Fluberg har satt tak på 125 deltakere, ved flere påmeldt settes det opp venteliste.

Påmeldingsfrist er 18. april 2024, men det kan erfaringsmessig være lurt å melde sin interesse så snart som mulig for å være sikret plass på startlistene.

Nyttige lenker

NMK Fluberg sin nettside finner du her, påmelding til Vårløpet på Vinjarmoen her, en til enhver tid oppdatert startliste her, og tilleggsreglene til løpet her (alle eksterne lenker).

Fra før av vet vi at Juniorlandsfinalen går fra en- til todagersløp for aller første gang, også Neglespretten har vært et tradisjonsrikt endagersløp som nå blir til todagersløp i 2024.

Har du tips om spennende saker og ting som skjer i vognskjul rundt om i det ganske bilcross-land før en ny sesongstart? Tips gjerne Bilcross.no på Bilcross.no@gmail.com!

Er du enig i regelendringene foran 2024-sesongen? Si din mening:

Er du enig i regelendringene foran 2024-sesongen?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

STOLT BILCROSS-HISTORIE: Programmet fra det aller første løpet på Vinjarmoen, NMK Fluberg, en gang på midten av 1980-tallet. Faksimile.

Startet sesongen i Sverige: – Helt ubeskrivelig moro!

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk Bilcrosspraten: Fela bale.