Henrik Tandberg Håkonsen kjørte fra alle når det gjaldt som mest: – Helt rått å vinne Landskamp

JUNIORPALLEN I LANDSKAMP 2023: Med Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) på toppen og Emil Flørenes (NMK Konsmo) og Sondre Jahren (NMK Aremark) på hver side. Foto: Privat.

Med en bil som gikk dårligere og dårligere for hver omgang, der han åpnet med to heatseiere og fortsatte med å slåss seg inn til to andreplasser, slo unggutten til da det gjaldt som mest.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) liker alt som har med ratt og pedaler å gjøre, og vi husker ham som vinner av vinterens Nyttårsrace i regi av Bilcross.no.

Da var det på skjermen, nå var det på ekte – Henrik kjører godt, uansett. Og det var ikke småtteri som skjedde denne helga, for en seier på Landskamp har vært drømmen.

Fra for- til bakhjulstrekk

TRAVEL SOMMER: Bilcross.no var innom på garasjebesøk i vinter, etter Nyttårsrace-seieren. Da var forberedelsene godt i gang til en travel bilcross- og rallycross-sesong i garasjen til Henrik Tandberg Håkonsen og teamet og familien. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Dette var helt rått, dette hadde jeg aldri trodd! Særlig siden bilen gikk dårligere og dårligere for hver omgang, men jaggu holdt den inn etter en sjukt tøff finale! Nei, jeg ha’kke ord, helt rått å vinne Landskamp.

Denne gangen salet det store talentet om til en BMW 3-serie med spinn på bakhjulene. Tidligere har han vært med i toppen og vunnet andre storløp, ofte med spinn foran.

Som sagt – denne gutten kjører fort med alt han setter seg inn i – og til og med da bilen begynte å krangle, holdt han motet og farten oppe.

Dobbelt NMK Gardermoen

Med seg på juniorpallen fikk Henrik følge av Emil Flørenes (NMK Konsmo) og Sondre Jahren (NMK Aremark), videre i juniorenes A-finale:

Martin Hauge (KAK Kristiansand), Herman Bredesen Stenberg (Spydeberg motorklubb) og Anders Udnæseth (KNA Solør).

Dameklassen ble vunnet av Kristine Rønne (NMK Gardermoen) – dobbelt NMK Gardermoen, både i damer og junior.

En hjemmeseier

Kristine var suveren gjennom hele dagen, med fire strake heatseiere og seier i A-finalen, foran Thea Martinsen (NMK Drammen) og Trine Opsahl (NMK Gardermoen) på pallen.

I åpen klasse sørget Simen Engsvik (NMK Trøgstad) for hjemmeseier, foran Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) og Martin Borten (NMK Melhus) på pallen.

Det var færre til start enn vi er vant med på Landskamp, men absolutt ikke noe lettere vei til toppen – nivået var som alltid skyhøyt med masse bra bil og fantastisk kjøring.

Fullt kjør

TOMMEL OPP: Henrik med førstepremien etter seieren i årets Nyttårsrace på Bilcross.no. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For juniorvinner Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) er det ingen tid til å hvile på laurbærene: – Neste løp er Talentracet neste helg, så nå er det rett hjem og gjøre oss klare for en ny løpshelg.

– Og så er det ny NM-runde i rallycross, så dette blir en travel måned, sier Henrik med et stort smil til Bilcross.no, strålende glad for Landskamp-seier etter helga 3. – 4. juni 2023.

Ikke mye tid til bilspill på skjermen, med andre ord – for sommerhalvåret er det fullt kjør med bilcross og rallycross.

Nyttårsmester – endelig: – Har drømt om revansje.

Se og hør Bilcrosspraten på Bilcross.no:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!