Nyttårsmester – endelig: – Har drømt om revansje

– Det har irritert meg helt siden smellen i fjor, forteller Henrik Tandberg Håkonsen – vinner av Bilcross.no Nyttårsrace 2023 (se hele resultatlisten fra finaleløpet i bunn av denne saken). – Skal jeg være helt ærlig så er dette mer nervepirrende enn å kjøre i virkeligheten.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) ledet fjorårets race, helt til siste runde av A-finalen. Da var han så vidt borte i autovernet og punkterte – og måtte se konkurrent etter konkurrent passere inn mot mål.

– Det har jeg fått høre veldig mange ganger det siste året, forteller han til Bilcross.no. Det var en veldig revansjesugen 16-åring som denne gang holdt tungen rett i munnen – helt inn til målpassering.

– Dette er noe folk snakker om, dette betyr noe

NYTTÅRSMESTER: Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) kjører junior bilcross og har utmerket seg stort der i løpet av de siste sesongenen. Til sesongen skal 16-åringen også satse i NM for rallycross junior, men forteller at han kjører storløp i bilcross ved siden av NM-satsingen. Foto: Privat.

Henrik avanserte opp til ledelse i A-finalen og klarte å holde ledelsen inn til mål: – Dette er hvordan revansjelyst ser ut, konkluderte Nyttårsrace-speakerne Stian Ormestad og Jan Fredrik Bronken i det Henrik klarte det han ikke klarte i fjor:

– Å vinne dette har jeg drømt om helt siden smellen sist. Dette er noe folk snakker om, det betyr noe. Vi kjører mot folk man kjenner og mange flinke folk fra bilcrossen, sier Henrik i seiersintervjuet etter revansjen.

Henrik innrømmer at nervene lå utenpå den imaginære kjøredressen da han satte ut i Bilcross.no Nyttårsrace 2023. Vinneren får heder og ære, men også en kjempefin førstepremie fra Teltkongen.no.

Hele racet ser du på i denne saken – A-finalen ser du i videoen på toppen av denne saken.

Alltid på pallen

TOPPER ADELSKALENDEREN: Andre Nodland Stenberg (NMK Egersund) tok med andreplassen nok en pallplassering i Bilcross.no-race på skjermen – den tredje av tre mulige pallplasseringer. Foto: Privat.

Klubben som utmerket seg mest jevnt over, var nok en gang NMK Egersund. For etter NMK Gardermoen-junioren Mini-Håkonsen kom to fra klubben i sør-vest: Martin Vatland (NMK Egersund) ledet ut fra start og kjempet lenge om seieren, men fikk en litt drøy sving og tapte for mye til å true seierherren til slutt.

Derimot fikk han press bakfra ifra klubbkompis Andre Nodland Stenberg (NMK Egersund), som også hadde gjort unna alternativsporet. Da ble det stor spenning:

Nodland Stenberg snek seg inn på andreplass, med Vatland inn på tredje etter alternativsporet i siste finalerunde.

Og Nodland Stenberg er en gjenganger på pallen – dette er pallplass nummer tre av tre mulige – intet mindre!

Videre i A-finalen kom Tor Kristian Ormestad (NMK Tønsberg) og Stig Granheim (NMK Hadeland).

Alt avgjort i løpet av en lørdagskveld

SUPPORTERE: Heiagjengen til Cato Granberg (NMK Trysil) ble trukket ut som årets heiagjeng, de hadde samlet seg for å se helten deres kjempe i kvalifiseringsløp på Estering. Foto: Privat.

Et headset i trøstepremie gikk denne gangen til Morten Kyllingmo (NMK Rana) som i fjor ikke kom med på grunn av krøll på bredbåndet. Heller ikke i år skulle det gå særlig smertefritt, tross tre forsøk:

Først kom han til startplata, neste gang kom han 20 – 30 meter ut av start før det smalt så det var game over. Så fikk han ytterligere ett forsøk, og da kom han seg over målstreken – endelig.

Bilcross.no Nyttårsrace 2023 ble kjørt lørdag 7. januar, og i løpet av en lørdagskveld ble det kjørt tre kvalifiseringsløp og et finaleløp – før en avgjørende A-finale på Høljes.

Bilcross.nos Nyttårsrace ble i sitt aller første oppgjør i 2022 en av de mest leste sakene på Bilcross.no – rett bak selveste NMKs Landsfinale, faktisk.

Så ble det kjørt enda et race på nyåret 2022 – så dette er det tredje prestisjefulle løpet av dette slaget i Bilcross.no-regi.

Så dette er populære greier, som nå er blitt en tradisjon. Du ser hele løpet på Bilcros.no sin YouTube-kanal.

SUPPORTERE: Uheldige Morten Kyllingmo (NMK Rana) fikk forsøk etter forsøk, og til slutt kom han seg over målstreken. Foto: Privat.

Resultater finaleløp Bilcross.no Nyttårsrace 2023:

A-FINALE:
1. plass Henrik Tandberg Håkonsen NMK Gardermoen
2. plass Andrè Nodland Stenberg NMK Egersund
3. plass Martin Vatland NMK Egersund
4. plass Tor Kristian Ormestad NMK Tønsberg
5. plass Stig Granheim NMK Hadeland

FINALEHEAT 1:
1. plass Kristian Nygård Mr-rallycros NMK Rana 2 03.51.103
2. plass Tor Kristian Ormestad tkorm NMK Tønsberg 1 03.50.302
3. plass Dennis Vik Atle-vik1 NMK Konsmo X X
4. plass Emil Kjelgård emil04turbo NMK Gardermoen X X
5. plass Pål Gundersen sainless89 Hanstad Racing 3 03.59.024

FINALEHEAT 2:
1. plass Ingebright Eidsmo xXEidsmoXx-_- NMK Melhus 4 03.48.741
2. plass Henrik Tandberg Håkonsen Minihaakonsen-_- NMK Gardermoen 1 03.43.991
3. plass Andrè Nodland Stenberg Bilcross97 NMK Egersund 2 03.46.303
4. plass Thomas Kronstad mariusn84 NMK Tynset 3 03.47.320
5. plass Odin Foss TheLengendOdin Team Bybrua x x

FINALEHEAT 3:
1. plass Stig Granheim Stikkan82 NMK Hadeland 2 03.47.557
2. plass Stian Bårdseth stianbards NMK Elverum 5 03.57.335
3. plass Martin Vatland Bappamartin200 NMK Egersund 1 03.45.164
4. plass Marcus Østerud Nymoen nymo1_27 KNA Kongsvinger 4 03.57.288
5. plass Ole Henry Steinsholt ole_steinsholt NMK Grenland 3 03.54.485

SEIERSKAMPEN: Her kjemper Henrik Tandberg Håkonsen i hvit Audi mot Martin Vatland i svart Seat i A-finalen på Høljes. Hele løpet ser du på Bilcross.no sin YouTube-kanal. Foto fra spillet.

Sjekk: Her ser du Bilcross.no Nyttårsrace 2023.

Bilcross.nos YouTube-kanal.

,