Ask slåss seg til hjemmeseier: – Hadde ikke så veldig trua, men artig at det endelig satt på hjemmebane

JUNIORPALLEN I JUNILØPET PÅ SMÅDØL: Ask Levorsen Jacobsen (NMK Nore Uvdal) på toppen av pallen med Sindre Fardal (NMK Nore Uvdal) og Andre Leikvoll (NMK Gol) på hver sin side. Foto: Lise Jekthammer.

Skuffende oppmøte totalt sett, men godt oppmøte blant juniorene som kjempet som bare det om seieren og plasser i Juniorlandsfinalen på Sigdal senere i sommer. Junioren som vant, kvallet for tredje gang.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

NMK Nore Uvdal skal ha all kred for at de gjennomførte Juniløpet helga 3. – 4. juni 2023, med bare 25 startende totalt. Derav tre i åpen-, fire i dame-, og hele 17 i juniorklasse. Pluss en rallycrossbil.

For juniorene ble det en heftig kamp helt inn til målstreken, som Ask Levorsen Jacobsen (NMK Nore Uvdal) krysset først. Dermed tok han sin første hjemmeseier på Smådøl, en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.

Superhappy seierherre

PALLEN I ÅPEN KLASSE: Akkurat nok deltakere til å fylle opp pallen. Foto: Lise Jekthammer.

– Ja, det var artig at det gikk endelig satt på hjemmebane, hadde ikke så veldig trua på at jeg skulle dra inn seieren i A-finalen med de harde konkurrenrene jeg kjørte mot, men det gikk jaggu.

– I det fine været og med et såpass bra oppmøte i juniorklassen, også seier i tillegg – det smakte godt, sier en superhappy Ask til Bilcross.no.

Juniorlandsfinalen på Sigdal er det store målet, men dit var han allerede kvallet – ikke bare en gang, ikke to ganger, men nå hele tre ganger.

Borteseier i dameklassen

TRE PÅ TOPP I DAMEKLASSEN: Med Nina Bjerknes Skullestad (NMK Nedre Hallingdal) helt til topps i Juniløpet på Smådøl. Foto: Lise Jekthammer.

Det neste nå er Talentracet til helga, og det gleder junioren seg stort til. Med seg på pallen i Juniløpet sist helg på Smådøl fikk Ask med seg Sindre Fardal (NMK Nore Uvdal) og Andre Leikvoll (NMK Gol).

Videre i juniorenes A-finale: Lars Tarald Bergan (NMK Nore Uvdal), Sveinung Andre M. Bakken (NMK Vest Telemark) og Ero Sommer (NMK Nore Uvdal).

Dameklassen ble vunnet av Nina Bjerknes Skullestad (NMK Nedre Hallingdal).

Borteseier i åpen klasse

Åpen klasse – den minste klassen, mot normalt, ble vunnet av Jarle Pedersen (Froland motorsport).

Det store på Smådøl motorbane blir Smådølfestivalen 2023, som samler fulle startlister med bilcross gjennom tre dager den siste juli-helga hvert år.

Juniløpet ble tellende kval for juniorene, men ikke åpen klasse.

Se og hør Bilcrosspraten på Bilcross.no:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!