Bent-Inge Sørensen sørget for «revansj» etter en snodig seier sist: – Vant på skikkelig vis nå

BRØDREPAR PÅ TOPPEN: Storebror Bent-Inge Sørensen vant, og lillebror John Isak Sørensen til venstre (begge NMK Grane) kom på andreplass på Vedal helga 3. – 4. juni 2023. Foto: Privat.

Husker du karen som vant bilcrossløp, der han sto igjen i sandfellen – etter at samtlige andre A-finalister fikk svartflagg? Denne helga vant han på skikkelig vis – så suverent det går an.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Nordlandscupen 2023 ble åpnet på Vedal motorstadion, NMK Brønnøy, den første juni-helga, og blant deltakerne var Bent-Inge Sørensen (NMK Grane).

25-åringen avsluttet fjorårssesongen med å vinne på hjemmebanen Svenningdalen, NMK Grane. Men det var på så spektakulært vis, at det ble lagt merke til over hele bilcross-Norge:

Satte et gulflaggsone-eksempel

VOLVO-RATTING: Bent-Inge Sørensen (NMK Grane) i godt driv med Volvoen sin. Bildet er fra fjorårssesongen, før han havnet i sandfellen og vant siste løp i 2022. Foto: Privat.

Vi spoler tilbake i Bilcross-arkivet: – Jeg visste ingenting om det, før noen fortalte meg at jeg hadde vunnet. Jeg tenkte først at det var bare tull, sa Bent Inge til Bilcross.no den gang.

Volvoen hans takket for seg etter to runder med fighting i A-finalen. Resten av A-finalefeltet fortsatte fighten, og det gikk fort. For fort i gulflaggsonen, der Bent Inge sto, mente dommerne.

BILCROSS I NORD: Bent-Inge Sørensen (NMK Grane) ratter inn til seier – på skikkelig vis. Foto: Privat.

Samtlige A-finalister fikk svartflagg, unntatt Bent-Inge som sto igjen i sandfellen – og vant.

Vant på skikkelig vis denne gang

– Seier igjen, denne helga? Ikke på samme måte som sist?

– Nei, sier seierherren og ler, – kjørte inn til heatseier i alle omgangene og ledet A-finalen fra start til mål.

Og ikke nok med det, Bent Inge fikk med seg sin 22 år gamle lillebror John Isak Sørensen (NMK Grane) på andreplass.

Strålende «revansj»

En jubeldag på Vedal, og en drømmestart på årets Nordlandscup – og ikke minst en skikkelig «revansj» fra måten han vant på sist – dette var å vise hvem som var best, uten å vinne ved å stå igjen i sandfellen.

Bent-Inge har kjørt bilcross i ni sesonger, helt siden sin første juniorsesong i 2014. Han har flere seiere på bilcross-CV-en, og nå enda en.

24-åringen har også kjørt skutercross og rallycross, men ingenting slår bilcross: – Jeg har størst smil om munnen i en bilcrossbil, ja!

Målet er Landsfinale

Denne sesongen er det store målet å kvalle til NMKs Landsfinale i Vikedal, det annonserte Bent-Inge allerede i fjor høst i prat med Bilcross.no.

Første anledning til å kvalifisere seg til Landsfinalen blir på hjemmebane om tre uker, i Jubileumsløpet til NMK Grane.

Helga 24. – 25. juni 2023 feirer NMK Grane seg selv og deres 30-årsjubileum.

En hjemmeseier og to borteseiere

Hjemmeseier i juniorklassen med Preben Olsen (NMK Brønnøy) til topps i 1. runde i Nordlandscup 2023, og i dameklassen gikk Marie Skundberg (NMK Grane) til topps.

I åpen klasse fikk Sørensen-brødrene med seg Tommy Vedal (NMK Brønnøy) opp på pallen, og videre i A-finalen damevinneren Marie Skundal (NMK Grane), Eddie Orava (NMK Grane) og Kristoffer Abelsen (NMK Grane).

En stor dag for NMK Grane på bortebane, med andre ord – og en hjemmeseier for arrangørklubben NMK Brønnøy.

Sjekk: Bent-Inge ble stående igjen i sandfella – og vant.

Se og hør Bilcrosspraten på Bilcross.no:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,