Erlend Nonstad til topps – igjen: – Men nå er det tomt for bil

SUVEREN: Hundre prosent uttelling, med seier i begge løpene så langt i 2023-sesongen. Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) er helt rå bak rattet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Han kommer så å si rett fra storseieren Fra Namdal til Hell og vinner igjen, i Wallenbergløpet 2023 – men nå er bilene brukt opp, borte på bud, og det er tomt på tunet.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Det hadde vært så rått å sett Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) på startstrek i NMKs Landsfinale 2023 i Vikedal, en topp fører i noenlunde fornuftige budsjett-biler.

Etter seier Fra Namdal til Hell og nå seier i Wallenbergløpet 2023, NMK Orkla, er han dobbelt kvalifisert – etter hundre prosent seiersstatistikk for 2023-sesongen.

– Et flott arrangement!

VINNERBIL: Erlend Nonstad (NMK Verdal Levanger) salet om til Toyota MR2 i Wallenbergløpet 2023. Her er lillebror Oskar i aksjon med samme bil tidligere i sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Før sesongen hadde han to biler klare, bygd opp i løpet av vinteren. En Toyota MR2, som lillebror Oskar lånte Fra Namdal til Hell og kom på andreplass med, og en BMW 3-serie som Erlend selv vant med – og den ble borte på bud. I tillegg hadde han en Toyota Starlet med spinn på bakhjulene.

Nå sist helg kjørte Erlend MR2-en i Wallenbergløpet – og vant det også. – Valgte lokalløp fremfor Landskamp, da det passet bedre med jobb og hverdag denne gang.

– Gøy for NMK Orkla med så mange påmeldt, etter all dugnadsinnsatsen de har lagt ned den siste tiden. Flott arrangement!

– Funket fint

Erlend forteller at han hadde tenkt å kjøre en Toyota Starlet bakhjulstrekker, men tiden ble knapp, så han dro med MR2-en som han visste at funket fint.

– Visste at bilen var kapabel til å hevde seg, men med Taraldsen, Steigedal, Snøan, Hatling, Bjørnås, Folvik og mange flere dyktige på startlisten så visste jeg også at det ville bli tøff kamp, uansett.

Innledende omganger gikk perfekt, men Steigedal var nære i begge heatene de møttes. De skulle møtes igjen i A-finalen. Der ble det tyvstart, rulling på Snøan, rødflagg og mere til.

– Glad det ikke var en runde til

– Så det var varmt i hjelmen, tross kaldt vær, da siste grønnlyset kom, innrømmer Erlend i prat med Bilcross.no. Han dro starten og hadde stort sett hele feltet bak seg på bakskjermen til enhver tid i en superspennende finale.

– Veldig glad det ikke var en runde til, sier Erlend og ler godt. – Kjempegøy løp. Topp stemning. Men bilen ble borte på bud.

– Har nå brukt opp de to bilene jeg hadde klare. Starleten min solgte jeg privat til en junior som mistet bil på løpet.

Bilcross på lavbudsjett

– Så om det blir Landsfinale får vi se litt på, hadde hvert gøy, men det skjer mye annet i sommer også, sier småbarnsfaren som innrømmer at bilcross tar mye tid. Og etter hvert penger:

– Det hadde vært gøy å kjøre mye mer, men bilcross er ikke gratis lenger. Og med lavbudsjett hobbysatsing uten sponsorer må jeg begrense det litt.

Erlend fikk med seg nevnte Nils Arne Steigedal (NMK Tynset) og Peder Moen (NMK Surnadal Rindal) på pallen.

Dobbelt NMK Melhus i junior

I juniorklassen ble det dobbelt NMK Melhus med Ingebrigt Eidsmo (NMK Melhus) til topps, foran Magnus Alstad (NMK Melhus) og beste hjemmekjører Torkel Rudland (NMK Orkla) på tredjeplass.

Wallenbergløpet lørdag 3. juni 2023 teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både åpen- og juniorklasse.

Hele resultatlistene så du først på snap: bilcrossno.

Se og hør Bilcrosspraten på Bilcross.no:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!