Dette er en drømmesesong for junioren Henrik Hofton: Best selv med revnet bil

TRE SEIERE MED TRE FORSKJELLIGE BILER: En seier med VW boble, en seier med Saab, og enda en seier nå med Mitsubishi Colt. Junioren Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) har kjørt seks A-finaler på syv løp så langt denne sesongen. Og han leder Bilcross.no-cup 2023. I august får han Juniorlandsfinalen 2023 på hjemmebanen Sigdal motorsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Henrik Hofton leder årets Bilcross.no-cup, og han vinner eller er med i toppen uansett hva slags bil han setter seg inn i – også en så å si oppbrukt Mitsubishi Colt.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Det ble kjørt kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler i bilcross for åpen- og juniorklasse på Sundvold motorbane, NMK Valdres, sist helg lørdag 3. juni 2023, med mange til start.

Junioren Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) er kvalifisert en drøss med ganger allerede, men kjørte siden han kunne dele bil med pappa Jan Håkon Hofton (NMK Modum Sigdal) som ville riste av seg litt rattrust før Veteranlandsfinalen neste helg.

– Det gikk egentlig veldig bra

VINNERBIL: Den tredje seieren for sesongen kom i en sliten Mitsubishi Colt. Foto: Privat.

– Selv om målet bare var å få kjørt, så gikk det egentlig veldig bra, sier en alltid like beskjeden Hofton junior. Denne gangen i en Mitsubishi Colt, tidligere har han vunnet løp med både Saab og Opel med spinn på forhjulene.

Men Hofton-etternavnet assosieres aller mest med hvite, svarte og røde bilcrossbobler gjennom ett par generasjoner, og 1. runde i Bilcross.no-cup vant Henrik med boble.

– Vi delte Colt-en og pappa hadde tredjesporet i B-finalen og havna på tredjeplass der, altså en plass unna kval til landsfinale.

Og Henrik hadde tre strake og vant A-finalen. Så «egentlig veldig bra» var ingen overdrivelse, hvert fall.

Vond å kjøre i finalen

VINNERBIL: Den andre seieren for sesongen kom i en etter hvert bankende Saab. Foto: Privat.

– Bilen begynte å bli noe dårlig, så kjørte hele A-finalen uten viftereim, så det var ikke servo og vannpumpen gikk ikke, sier Henrik og ler. I tillegg revnet bakstillingen fra karosseriet i B-finalen til pappa Jan Håkon.

– Så bilen var veldig vond å kjøre i A-finalen min. Får si meg fornøyd, da jeg har fått tre seiere til nå i år (med tre forskjellige bilmerker, red anm) og en andreplass.

Til sammen har Henrik seks A-finaler på syv løp. – Ser virkelig frem mot Juniorlandsfinale på hjemmebane.

Juniorlandsfinalen går nemlig på Sigdal motorsenter i august, og der er Henrik stor hjemmefavoritt.

Gamlefar skal kjøre Veteranlandsfinale

VINNERBIL: Den første seieren for sesongen kom i en velfrisert VW boble, der motoren ble byttet mellom første og andre løpsdag. Foto: Privat.

Men aller først er det Veteranlandsfinale som står på planen for familien Hofton, der gamlefar Jan Håkon skal vise frem gamle kunstner.

– Hva sier gamlingen om å være i farta igjen før Veteranlandsfinalen på Roppemoen til helga, lørdag 10. juni?

– Han var veldig fornøyd over å få bort litt rattrust og syns det var veldig artig.

Dobbelt NMK Valdres i åpen klasse

Resultater ellers i Sommerløpet på Sundvold motorbane, NMK Valdres, lørdag 3. juni 2023 er som følger – du så det først på snap: bilcrossno:

I dameklassen gikk Tina Løkken (NMK Fluberg) til topps, foran to Valdres-jenter på hjemmebane Karoline Øye og Cathrine Hauglid (begge NMK Valdres).

I åpen klasse gikk Ole Kristian Maribo (NMK Valdres) til topps foran kanskje den aller største hjemmefavoritten som fikk trøbbel i A-finale-starten Petter Leirhol (NMK Valdres). Ola Rustberggard (NMK Gol) klatret opp på tredje trinnet på pallen.

Henrik Hofton fikk med seg golingene Eskil Ophaug Turus og Sigurd Sortebråten (begge NMK Gol) på juniorpallen.