Første påmelding til årets Landsfinale – nå starter den knallharde kampen om resten av plassene

Det er 33 år siden sist det ble kjørt Landsfinale på Vikedal, og det løpet kan du se over – mens vi gleder oss til en ny Landsfinale på samme arena. Kampen om å få kjøre her starter denne helga – men en er allerede klar: Fjorårets Landsfinale-vinner Petter Leirhol.

Sjekk også: Bilcrosspraten – endelig en ekte podcast!

De første seks Landsfinale-deltakerne kvalifiserte seg allerede i august i fjor – med A-finalekjøring i fjorårets NMKs Landsfinale bilcross.

Og den aller første påmeldingen tikket inn denne uka: Petter Leirhol (NMK Valdres) i VW boble, selvfølgelig.

Alle gode ting er tre

LANDETS BESTE BILCROSSJUNIOR: Da Petter Leirhol (NMK Valdres) vant Juniorlandsfinalen i 2012, var det bare starten. Siden har han vunnet Landsfinale for åpen to ganger, og er allerede klar for en ny kamp om å bli landets beste bilcrosser i 2023-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Petter har en helt vanvittig statistikk, tross sin unge alder på 27 år har han vunnet NMKs Landsfinale tre ganger: Først junior i 2012, så åpen i 2017, og så enda en i åpen i 2022.

Så ingen tvil om at en helsort bilcrossboble med startnummer 1 blir en stor favoritt, også i NMKs Landsfinale 2023 på Vikedal motorbane i regi av NMK Vikedal.

Men det kommer til å rase inn med flere raske rasere i løpet av sesongen, med kvalifiseringsløp over hele landet hver helg fremover.

Kvalifiseringskjøret starter nå

Kvalløp kjøres fra førstkommende helg 22. april og til og med helga før det store oppgjøret, som skjer lørdag 19. august 2023. Bare de seks beste fra hvert kvalifiseringsløp får kjøre i Vikedal den lørdagen, da landets beste bilcrosser skal kåres.

I tillegg får de seks beste fra Veteran-, Dame-, og Juniorlandsfinale en plass i Landsfinalen på Vikedal, så vi kan til de grader love at her møtes bilcross-eliten fra alle kanter av landet.

Bare det å stå til start i Landsfinalen er en bragd i seg selv, og et stort mål for mange bilcrossere fra hele landet.

Ett løp før Landsfinalen

ELSKET OG FRYKTET: En publikumsfavoritt, og en frykt blant konkurrentene. Petter Leirhol (NMK Valdres) og pappa Frode er berømt og beryktet som noen fantastiske boble-byggere og -kjørere. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det blir en anledning til å teste Landsfinale-banen i løp før Landsfinalen, det skjer er Todagarcrossen som har fått ny dato i forhold til den opprinnelige terminlisten, helga 20. – 21. mai 2023.

Vårløpet den siste helga er avlyst, som tidligere varslet i Bilcrosspraten. Mer om den aller første helga med kvalifiseringsløp på Konsmo og i Bergen prater vi om i denne ukas Bilcrossprat.

Her finner du en oversikt over kvalifiseringsløp i 2023-sesongen, her finner du mer informasjon om NMKs Landsfinale i bilcross, og her finner du arrangørens nettside (alle eksterne lenker).

Mer om Landsfinalen kommer her på Bilcross.no – og vi kikker på startlistene til de første kvalløpene i Bilcrosspraten:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,