Hele bilcross-Norge møtes til mye kjøring midt i landet: – Utrolig kult konsept vi bare må få med oss!

KJØRER «ALLE» LØP NORDPÅ: Denne sommeren setter NMK Tromsø-delegasjonen snuta sørover, med blant andre Mia Johnsen (35) og Neander Jakobsen (33). Foto: Privat.

Når det skal kjøres Fra Namdal til Hell i sommer, tar arrangørene sikte på å samle bilcrossere fra både nord og sør, øst og vest. NMK Tromsø-kjørerne Mia og Neander er superklare.

Sjekk også: Fra Namdal til Hell – påmeldingen er åpnet!

Les mer om Fra Namdal til Hell.

– Først og fremst er dette et utrolig kult konsept!, sier Mia Johnsen (NMK Tromsø) til Bilcross.no.

Hun tar turen til sommerens store nykommer sammen med klubbkameratene Neander Jakobsen og Erlend Stenersen (også NMK Tromsø).

Påmeldingen er godt i gang

Og sommerens store nykommer er Fra Namdal til Hell – ett løp over tre dager i pinsehelga, med ti omganger og finaler på tre forskjellige baner:

Det hele åpner på Raabakken, NMK Namdal, lørdag 4. juni, fortsetter på Verdal motorsenter, NMK Verdal Levanger, søndag 5. juni, og avsluttes med siste omganger og finaler på rallycross-VM-arenaen Hell mandag 6. juni, 2. pinsedag.

Påmeldingen åpnet på tampen av påsken, snaut to måneder før tidenes første Fra Namdal til Hell braker løs.

God geografisk spredning

Det er fra første påmeldingsstart god geografisk spredning på påmeldingene. Alle tre banene ligger i Trøndelag og Midt-Norge.

Allerede i første praten med arrangørklubbene ble det nevnt til Bilcross.no at de sikter mot å samle bilcross-Norge – og de har også invitert noen kanoner fra andre siden av riksgrensen til Sverige.

Uansett hvor lang reisevei man måtte ha, så blir det hvert fall mye kjøring – med ti omganger på tre forskjellige baner.

Løpsopplegget og banene frister veldig

Mia og Neander fra Tromsø fikk nyss om løpet i fjor sommer, da det fortsatt bare var på planlegningsstadiet. – Vi tente på ideen da den ble luftet for oss, og nå har logistikken for sommeren gått opp. Da blir det tur til Trøndelag!

– I nord er vi vant til å kjøre fem eller seks innledende omganger og finaler over to dager på de fleste løp, så det å nå skulle kjøre ti innledende og forhåpentligvis finaler blir rått.

– Banene som det skal kjøres på frister også veldig, forteller Mia. Hennes bror deltok på Landsfinalen i Verdal tilbake i 2018, og det så helt ellevilt ut, forteller hun.

Finaledag på VM-arenaen

At finaledagen går på Hell, Norges VM-arena i rallycross, er kanskje det aller råeste – det å få kjøre her blir stor stas, forteller Tromsø-følget.

– Jeg for min egen del har alltid hatt lyst å kjøre løp lengre sør, og det skal skje nå, sier Mia som gleder seg veldig. Neander har tidligere kjørt både Landsfinale i bilcross og NM-runder i crosskart sørpå.

Tromsø-delegasjonen som foreløpig teller tre stykk håper virkelig at vi kan få til et større samarbeid mellom nord og sør i bilcross-Norge.

Slipper til alle som vil prøve seg på bilsport

– Vi tre som nå kommer nedover har laget et team som heter «Team Blime». Ett av ønskene våre i teamet er at alle de som ønsker å bli med i bilsportmiljøet skal få være med.

– Vi har derfor disponibelt crosskart, driftingbil, bilcrossbil og crosskart extreme som vi låner ut til de som ønsker å prøve, forteller Mia til Bilcross.no – superklar for å kjøre Fra Namdal til Hell i sommer.

Her kan du melde deg på, her finner du en til enhver tid oppdatert startliste, og her kan du lese tilleggsregler for løpet. Et eget Facebook-event for løpet finner du her (alle eksterne lenker).

Les også: – Vi har Volvoer og gifteringer klare!

Ti omganger på tre forskjellige baner – og finaler på VM-arenaen!

BILBYGG: Det smis mye gromt til nykommeren Fra Namdal til Hell. Foto: Privat.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.