Dette blir en travel sommer med både bilcross og bryllup: – Vi har Volvoer og gifteringer klare!

COMEBACK: Robert Sem Frisli og May Eva Sundli (begge NMK Verdal Levanger) får en travel sommer der det blir full fart med både bilcross og bryllup. For dem, som så mange andre, har både det ene og det andre blitt utsatt i en krevende korona-tid. Foto: Privat.

Mange har hatt ett par rolige år, der bilcrossen har vært nedprioritert i korona-tid. Men nå fyrer de fleste opp igjen, mer sugen på fart og spenning enn noen gang. Og noen går en særs travel sommer i møte.

Fra Namdal til Hell: Ti omganger på tre forskjellige baner – og finaler på VM-arenaen!

Da korona-pandemien stakk kjepper i hjulene også for bilcrossen, oppfordret daværende NMK-president Tom Kristian Lien alle bilcrossere om å gjøre klar bilene og tenke positivt – og følg rådene fra myndighetene.

At pandemien skulle dra såpass ut i tid, kunne vi ikke vite den gang. Men mange har fulgt rådet, og nå – snart to år etter at landet stengte ned første gang – står det mer biler klare rundt om i hele bilcross-Norge enn noen gang før?

RUTINERT BILCROSSER: Robert Sem Frisli (34) har kjørt bilcross i godt og vel halve livet sitt, men de to siste sesongene har blitt litt amputert på grunn av korona. Da har det vært godt med tid til å sette versting-Volvoene i enda bedre stand en noen gang. Foto: Privat.

Volvo-verstinger

En liten samling versting-Volvoer står klare hjemme hos bilcross-paret Robert Sem Frisli (34) og May Eva Sundli (28).

Så mange har de å velge mellom, at de vet ikke om det blir stutt- eller langtak i sommerens store satsning enda.

Men at det blir Volvo, det er helt sikkert.

Sommerens store happening

– De siste årene har det vært ganske rolig på grunn av korona. Har bare kjørt klubbløp siden koronaen brøt ut. Så siste ordinære bilcrossløpet vi kjørte, var helt tilbake i 2019-sesongen.

– Men har skrudd litt bil likevel, så vi har biler klare, forteller May Eva og Robert til Bilcross.no.

Og de grommeste, fjorårets klubbløpsbiler, har de plukket ut til sommerens store happening: Fra Namdal til Hell.

Storløp over tre dager, på tre forskjellige baner

Storløpet, som går over tre dager på tre forskjellige baner, kommer innom hjemmebanen Verdal motorsenter, NMK Verdal Levanger, etter å ha åpnet på Raabakken, NMK Namdal, og før finaledag og avslutning på Lånkebanen, NMK Hell.

– Ambisjonene mine er vel litt beskjedne, i og med at det har vært moderat med kjøring en stund, forteller Robert.

Det blir likt for de aller fleste, etter at bilcrossen har vært nedprioritert for mange i en krevende korona-tid.

Målet er å bli kvitt rattrusten

HEFTIGE GREIER: Robert Sem Frisli (NMK Verdal Levanger) er det alltid en fryd å se på bilcrossbanen. Etter at samboeren May Eva Sundli (NMK Verdal Levanger) – som til sommeren går fra samboer til kone – begynte å kjøre bilcross for fire år siden, har hun snappet opp mange triks og ladder for fullt, også hun. Foto: Stian Ormestad.

Robert er kanskje en av de fremste førerne fra NMK Verdal Levanger, med gode resultater fra både Raabakken og hjemmebanen Verdal motorsenter.

Men Lånkebanen, bedre kjent som VM-arenaen for den norske VM-runden i rallycross på Hell, begynner det å bli en god stund siden sist han rattet bilcrossbil på.

– Man får satse på at mye av rattrusten er borte innen man kommer dit, sier Robert og ler godt i prat med Bilcross.no.

Fartsglad bilcross-par

For samboeren May Eva gjelder det samme med tanke på rattrust, men hun lover å ladde for fullt. Verdal-banen er hun godt kjent med, og Raabakken har hun prøvd seg på før, men Hell blir det aller første spinn på.

Mens Robert har kjørt bilcross siden 2004 og er en svært så rutinert kar bak bilcrossrattet, har samboeren kjørt i fire år. Halvparten av dem har blitt ganske så spolert av korona.

Sammen får de endelig utløp igjen for suget etter fart og spenning på bilcrossbanen.

Bilcross og bryllup

Men det er ikke bare bilcrossbiler de har klare for sommeren – de har også gifteringene klare. For det er mye som skal skje, nå som korona-restriksjonene er borte:

– Det blir en travel sommer, med bilcross og bryllup, forteller bilcross-paret som sitter klare med påmeldingen så snart den åpner.

Det blir nok rift om startnummerne i sommerens heftige nykommer «Fra Namdal til Hell» – påmelding åpner rundt påsketider.

Bilcross.no følger oppladningen til løpet og dekker selve løpet som går av stabelen pinsehelga 4. – 5. – 6. juni 2022.

GOD TID I GARASJEN: Bilcrossparet har smidd klar Volvo-verstinger på rekke og rad i korona-tid, da det har blitt mindre kjøring, men like mye skruing. Foto: Privat.

Les mer: Ti omganger på tre forskjellige baner – og finaler på VM-arenaen!

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

,