Disse kvalla på Konsmo – nye sjanser til helga

A-FINALISTER – OG KVALIFISERTE: En ny gjeng er klare for Landsfinale på Smådøl lørdag 20. august 2022. Foto: Camilla Kvås.

Sørlendingene ble for sterke på hjemlig territorium – den som var nærmest av alle langveisfarende var Hans Bjørnar Fønnebø. Men hans Landsfinale-jakt endte med et smell i B-finalestarten.

Les også: Det har vært mange smeller – men nå blir det Landsfinale på Torpedo-Lien!

Endelig kunne bilcrossfolket kjøre for fulle tribuner på Konsmobanen igjen, og det fikk de jammen gjøre søndag 24. april 2022:

– Fulle tribuner og stormende jubel!, rapporterer arrangørklubben NMK Konsmo.

Hjemmekjørerne gjorde rent bord

Mange hadde tatt turen for å teste banen til NM i crosscart senere i mai, mens andre hadde kjørt langt for kamp om kvallbillettene til Landsfinalen i bilcross på sensommeren.

– Desverre ble de lokale for sterke, men takk for besøket, skriver NMK Konsmo på sin Facebook-side. – Vi gratulerer alle deltakerne med flotte resultater.

Konsmo-førerne gjorde rent bord i begge bilcrossklasser med seier, og resten av topp-plasseringene gikk stort sett til sørlendinger.

Seier i første seniorløp

Følgende seks tok seg helt til den grommeste A-finalen og dermed kvalifiserte seg til Landsfinalen på Smådøl: 

Joakim Ågedal (NMK Konsmo), Mats Bakken (NMK Konsmo), Frode Kalhovd (NMK Kvinesdal), Erik F. Jensen (Froland motorsport), Lars Christian Lote Rosland (NMK Egersund) og Kim Lien (Froland motorsport).

Joakim Ågedal kjørte sitt aller første løp i åpen klasse etter flere fantastiske junior-år. Å ta seieren i senior-debuten er rett og slett supersterkt!

Fønnebø beste langveisfarende

Av alle langveisfarende var Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal) nære ved, med to heatseiere og en tredjeplass – og B-finale.

Der smalt det i starten, og uvdølingen røk ut av kampen om en plass i Landsfinalen på hans hjemmebane lørdag 20. august 2022.

Men den karen, og andre langveisfarende som ikke lykkes på Konsmo, har planen klar for mange flere kvalifiseringsløp framover.

Stor bilcrosshelg foran oss

Til helga blir det nye muligheter, med sesongens første store bilcrosshelg – og den første av dette slaget på tre år, etter to år med korona-begrensninger.

Det aller største løpet er helt klart 1. runde i Bilcross.no-cup i Vårløpet på Kongsberg med 180 deltakere og kjøring over to dager, der det er kvalifisering for både junior- og åpen klasse. 

Det er det også i Egersund og på Lånkebanen, Hell – Norges VM-arena i rallycross. På Vinjarmoen er det kun kval for junior.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

,