Det har vært mange smeller – men nå blir det Landsfinale på Torpedo-Lien!

FLAT PEDAL – OG FLAT BIL: Slik kan fort Kim Lien (Froland motorsport) sine bilcross-Volvoer se ut etter endt bilcrossløp. Men noen ganger slår vinn eller forsvinn-taktikken til, som på Konsmo denne helgen. Der er Torpedo-Lien klar for A-finale. Arkivfoto.

Det gjelder å ikke gi seg – i livet generelt, og i bilcross spesielt. Kim Lien – bedre kjent som Torpedo-Lien – er klar for A-finale i kvalløp på Konsmo – og dermed også klar for årets Landsfinale: – Ja, det smaker godt!

Sjekk også: Torpedo-Lien straks klar for bilcross-krigen igjen.

Kim Lien (Froland motorsport) har vært en yndet publikumsfavoritt i mange sesonger nå – 30-åringen som debuterte i bilcross i 2009 kjører alltid med vinn eller forsvinn-taktikk i beste bilcross-stil.

Som oftest ender det med forsvinn. Noe Bilcross.no har skrevet om opptil flere ganger, for det har vært mange og flere spektakulære smeller med den karen i bilcross-krigen.

A-finale og klar for Landsfinale

SKEIV I SKØYTA: Slik endte bilcrossløpet på Kongsberg for Kim Lien i fjor, nok en gang med en litt redusert doning. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Denne sesongen åpner ikke med et smell – foreløpig, hvert fall: Torpedo-Lien er klar for A-finale i kvalløpet på Konsmo, og dermed også klar for sin aller første Landsfinale i bilcross. Den går på Smådøl motorsenter, NMK Nore Uvdal, lørdag 20. august 2022.

– Lien til Landsfinalen – grattis!!!! Tidenes deiligste revansje etter noen «smellete» sesonger?

– Ja, det smaker godt!

Aller første Landsfinale

Kim forteller til Bilcross.no at han aldri har kvalifisert seg til Landsfinale før, så det var det store målet for løpet på Konsmo i dag søndag 24. april 2022.

– Nå gjør det vel ingenting om det blir et nytt vrak igjen i A-finalen – vinn eller forsvinn gjelder vel der også?

– Ja, nå er det alt eller ingenting.

Alltid velbrukte Volvoer

– Det blir vel en velbrukt Volvo i Landsfinalen også?

– Ja, det blir Volvo – usikker på om det blir 200- eller 700-serie.

Siste nytt fra Konsmo kan det fort hende at du får på Bilcross.no-snappen, legg til bilcrossno.

Her er en av Torpedo-Liens mange stunt:

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

, ,