Nå fortsetter kval-kjøret: – Håper rattrusta er borte

KLAR FOR KONSMO: Anders Nygård (NMK Konsmo). Foto: Privat.

– I Bergen var det mye stang ut og massevis med rattrust, forteller Anders Nygård som nesten ikke har kjørt bilcross på to år. Nå er han og snaut hundre konkurrenter klare for ny kamp i kvalifiseringsløp på Konsmo. Med samme Saab som i Bergen.

Les også: – Det kom nesten en liten tåreskvett etter tre strake.

Anders Nygård (NMK Nore Uvdal) var en av mange fra årets Landsfinale-arrangørklubb som tok turen til Bergen for det aller første kvalifiseringsløpet tidlig i april.

Men bare en av dem klarte å komme seg til A-finale og være klar for Landsfinale på hjemmebane allerede nå: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal).

Rett fra rally til bilcross

Nå er det klart for andre kvalifiseringløp for sesongen, hos NMK Konsmo. Nok en gang med uvdølinger på startlistene. Og nok en gang er det topp-seks som gjelder for å være kvalifisert til NMKs Landsfinale på Smådøl motorsenter lørdag 20. august 2022.

– Jeg har meldt meg på fire løp frem til midten av mai, forteller Anders Nygård til Bilcross.no – alle kvalifiseringsløp. For denne karen har ett stort mål for denne sesongen: Kjøre Landsfinale på hjemmebane.

Det blir travle tider, med mange bilcrossløp i kombinasjon med rally. Til helgen skal det kjøres rally i Hurumsprinten lørdag, for så å reise til Konsmo rett etter målgang der.

Bilcrossbilen er den samme som i Bergen, der det var null og niks bud på Saaben.

Kvalløp etter kvalløp

OGSÅ KLAR FOR KONSMO: Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal). Foto: Stian Ormestad.

Mens det var en hel delegasjon som tok turen fra Nore Uvdal til Bergen, får Anders Nygård selskap av bare en klubbkompis til Konsmo: Hans Bjørnar Fønnebø (NMK Nore Uvdal). Også han prøvde seg i Bergen, uten Landsfinale-billett-napp:

– Man må jo prøve, en Landsfinale på hjemmebane er noe man må ha med seg. Sist det var Landsfinale på Smådøl, i 2003, var jeg 17 år og fortsatt junior. Da satt jeg på post 6 som flaggvakt.

Nå er Hans Bjørnar blitt 35 år og en rutinert bilcrosser som bør kunne klare å ta seg til Landsfinalen:

– Kvalløp etter kvalløp er prikket inn i kalenderen. Så det skal ikke stå på muligheter.

Et knippe biler klare

Det skal heller ikke stå på bil for Hans Bjørnar Fønnebø, for til Konsmo drar han med seg en annen bil enn til Bergen – en bil som skal passe Konsmo-banen godt:

–  Bilen jeg brukte i Bergen skulle kunne hevde seg, hadde det vært tørt føre, men med en blanding av snø, regn, dårlig sikt og rattrust ville det seg ikke på første forsøk.

– Jeg har plukket ut et knippe biler øremerket de første kvalløpene. Kan ikke risikere å måtte bruke en plan B i starten, sier en superklar uvdøling.

Løpet på Konsmo motorbane går av stabelen søndag 24. april 2022, med første start klokka 10.00. Løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinale.

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

,