Cup er cup: Tredje- og andreplass ble til førsteplass!

IRACING: Martin Furuseth (24) spiller ikke så mye bilspill, men så fort han har litt tid til overs blir det noen runder i riggen. Nå i november ble det full satsing i Bilcross.nos november-cup 2021. Foto: Privat.

– Kult å være den beste nerden!, sier seierherren og ler godt etter sin aller første triumf i Bilcross.nos digitale Dirt 2.0-cuper.

Bakgrunn: Bilcross.nos november-cup 2021.

I skrivende stund er det 572 deltakere i BILCROSSNO-klubben. 230 av dem har sendt inn navn og nick for å stå på startlisten. I Bilcross.nos november-cup 2021 tok 124 deltakere poeng.

Det ble fryktelig jevnt i finaleløpet, der fire deltakere lå innenfor samme sekund etter to omganger – men i finalen i finaleløpet ble klinten skilt fra hveten.

Fra listefyll til toppen av resultatlisten

Den som vant, vant ikke cupen sammenlagt. Det gjorde andremann i finaleløpet, til tross for at det ikke ble en eneste seier i cupløpene: Martin Furuseth (24) – en langt ifra ukjent bilcrosser.

Martin har kjørt bilcross siden 2012, og i løpet av sine ti sesonger var den aller største opplevelsen på bilcrossbanen å vinne Sommerfestivalen tre strake år som juniorkjører.

Han har hengt med i noen av disse cupene tidligere, uten de helt store resultatene. Men den anonyme listefyll-tilværelsen er så til de grader over nå.

Vant sammenlagt – uten en eneste seier

For denne gang satte outsideren alle de store kanonene fra tidligere korona-cuper på plass med de beste og jevneste resultatene i november-cupen.

Uten en eneste seier ble det likevel totalseier etter en tredjeplass i det første løpet og en andreplass i finaleløpet: – Kult å være den beste nerden, sier seierherren og ler godt.

Det ble stor spenning om sammenlagtseieren, der ingenting var avgjort før siste spinn var unnagjort.

Tett i toppen – igjen

Martin Furuseth vant nemlig tilslutt med totalt 167 poeng, bare fem fattige poeng foran vinneren av første løp i cupen Odin Enger Foss på 162 poeng, som gikk på en smell i finaleløpet der han endte helt nede på 8. plass.

Odin, som vant den aller første cupen av dette slaget, tok andreplassen sammenlagt bare ett eneste poeng foran tredjemann Petter Von Zernichow Olsen, som sanket inn en andre- og femteplass og 161 poeng totalt.

Videre finner vi Stian Ormestad på fjerdeplass sammenlagt med 153 poeng, etter kun fjerdeplasser hele veien i cupen.

14 førere sanket over 100 poeng

Deretter er det et hopp ned til femtemann sammenlagt Jens Hvaal, som hoppet langt oppover på sammenlagtlisten etter en imponerende 3. plass i finaleløpet og totalt 137 poeng.

Så er det tett nedover listen, der hele 14 deltakere klarte å sanke over 100 poeng på to runder.

Den første runden gikk opp bakken, med bakhjulstrekk. Så gikk andre løp ned bakken igjen, med forhjulstrekk.

TOPP-30 SAMMENLAGT I BILCROSS.NOS NOVEMBERCUP 2021: Skjermdump av stillingen totalt, etter at cupen er ferdig med kjøring i hele november 2021.

Les mer om Bilcross.nos bakkeløpcup.

POPULÆR CUP: Bilcross.no lanserte digital motor-moro i korona-tida, og det ble en stor suksess med bilsportsamhold gjennom skjermen. Nå kjører vi en november-cup over to løp.