Tilbake på topp: – Blir full satsing i finaleløpet også!

EN SKIKKELIG RACER: Odin kjørte den første Bilcross.no-cupen i korona-tid, og vant. Nå er han tilbake på toppen, så til de grader, i vår november-cup 2021. Arkivfoto.

Odin Enger Foss kom som en kanon mot slutten av 1. runde i Bilcross.nos november-cup – samme navn som sto på toppen i den aller første cupen av dette slaget i korona-tid. Siden den gang har han faktisk testet en bilcrossbil på ekte.

Bilcross 40 år – les alle jubileumssakene her.

Det ble stor ståhei da Odin Enger Foss som 17-åring kjørte fra hele bilcross-Norge i Bilcross.nos digitale korona-cup. Han parkerte rett og slett alle sammen.

Og det uten å ha tatt i et bilcrossratt selv, til tross for at Odin har vokst opp i en skikkelig bilcrossfamilie.

Har testet en bilcrossbil siden sist

POPULÆR CUP: Bilcross.no lanserte digital motor-moro i korona-tida, og det ble en stor suksess med bilsportsamhold gjennom skjermen. Nå kjører vi en november-cup over to løp.

Dermed ga far, Lars Frode Foss – et langt ifra ukjent bilcrossnavn – en ekstra gulrot i premie til guttungen: – Vinner du hele cupen, skal jeg bygge bilcrossbil til deg!

Som vi vet, så har korona-tiden strukket litt ut og det ble bare ett eneste løp helt på tampen av årets sesong uten restriksjoner. To sesonger har vært preget av pandemien.

Men Odin, som nå har blitt 19 år gammel, har likevel brukt tiden godt: – Jeg har faktisk testet en bilcrossbil siden forrige gang vi pratet!

Utklassing

– Må ærlig si at det er lettere å kjøre på spillet, enn å kjøre i virkeligheten, forteller Odin til Bilcross.no. Og da puster nok mange bilcrossere lettet ut.

For blir han like suveren i virkeligheten som han viser seg å være i spillverden, så ville det vært utklassing:

Odin vinner første løpet i cupen så suverent som ingen har gjort før ham.

Mange som kjemper i toppen

Dermed leder Odin Enger Foss etter den første av totalt to løp i cupen, foran Petter Von Zernichow Olsen, Lindesnes, på andreplass.

På tredjeplass ligger det vi antar er Martin Furuseth utifra nicket (send inn navn, nick og adresse så blir du oppført på startlisten for offisielt resultat).

Videre på topp-ti: Stian Ormestad, Re, Prins_Haugen (vi har bare nick, siden nicket ikke er registrert med navn på startlisten), Jakob Hvambsahl, Skollenborg, Jimmy Rinaldo, Harstad, Mmmotorsport03, Thomaso, TranbyOle (vi har bare nick, siden nicket ikke er registrert med navn på startlisten).

Finaleløpet er i gang!

Videre vaker Kjetil Flåten, Undrumsdal, Ellki (vi har bare nick, siden nicket ikke er registrert med navn på startlisten), Jens Hvaal, Knut Endre (vi har bare nick, siden nicket ikke er registrert med navn på startlisten) og Stian Nygård, Hov, på de neste plassene.

November-cupen går over to løp, det første gikk tre ganger opp bakken med bakhjulstrekk, og det andre løpet går tre ganger ned samme bakke med forhjulstrekk.

Finaleløpet er nå i gang. Les mer om cupen her, og sjekk startlisten for cupen her.

568 påmeldte

I skrivende stund er det 568 deltakere i BILCROSSNO-klubben, og det første løpet ble fullført av godt over hundre deltakere.

Til slutt teller totaltscoren for de to løpene for sammenlagstillingen, og det regnes ut automatisk etter Codemasters-opplegget.

Du trenger ikke å ha kjørt det første løpet for å henge med i det andre. Så det er bare å slenge seg med!

40 år med bilcross – se jubileumsfilmen her:

Les om det aller første bilcrossløpet: – Det tok helt av!

,