Festfinale for en veldig annerledes sesong: – Veldig moro at så mange vil komme og kjøre hos oss!

IFOR WILLIAMS-CUP 2020: Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) leder cupen etter seier i første runde. Dette ble også det eneste løpet hans i en unntakssesong. Dermed ligger veien åpen for andre å ta over ledelsen sammenlagt og cupseieren i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Påmeldingssystemet klarte ikke å ta unna pågangen, og på det meste sto det 70 navn på venteliste. Korona-sesong til tross: Det blir en festfinale for 2020-sesongen på Vendkvern lørdag 10. oktober med Neglespretten tradisjonen tro.

Les om første runde i cupen: En boble til start – og det holdt til boble-seier!

– Det er stas at det er mange med så stort ønske om komme til Vendkvern motorbane for å kjøre sesongavslutning tradisjonen tro med Neglespretten, melder Ole Kristian Aasvestad på vegne av arrangøren NMK Hamar.

Til tross for en veldig annerledes sesong i korona-tid, har det blitt kjørt hele tre bilcrossløp på Vendkvern:

Fulle startlister på 20 minutter

RÅ TAKTIKK: Mari Hoel (NMK Krabyskogen) vant cupen i fjor, og leder den i år. Og det etter en rå taktikk i åpningsløpet, der hun gikk i alternativsporet i første runde og plukket plasseringer gjennom hele A-finalen og kjørte seg opp fra siste- til førsteplass. Mari er påmeldt og klar for finaleløp. Foto: Stian Ormestad.

Ett av de første løpene etter korona-stoppen, klubbløp og nå den tradisjonelle Neglespretten til helga, lørdag 10. oktober 2020.

Startlistene var fulle i løpet av rekordkorte 20 minutter. Så stor var interessen, at det kjente og ellers svært pålitelige påmeldingssystemet WRM knelte og ga arrangøren noen utfordringer.

Det hadde også blitt en folkefest på publikumsplass – gitt normale omstendigheter. Men slik saker og ting fortsatt er nå, blir det nok et bilcrossløp uten publikum.

PUBLIKUMSSPORT – UTEN PUBLIKUM: Mye er mot normalt i år – men alle interesserte kan følge løpet live. Bilcross.no dekker også løpet. Foto: Stian Ormestad.

Alle kan følge med på moroa

– Det er utfordrende å drive en klubb og å arrangere løp med korona-begrensninger. NMK Hamar velger å holde seg innen for gjeldende retningslinjer og rammer for å ta vår del i den nasjonale dugnaden.

Det betyr økte kostnader og mindre inntekter. – Å kjøre bilcrossløp uten publikum er rart, både for oss som arrangør, men også for utøveren. Men det er viktig at vi alle tar vår del av ansvaret.

Selv om løpet blir uten publikum, betyr ikke det at bilcrossfolket og alle andre interesserte ikke kan ta del i moroa:

Publikumssport

Arrangøren har leid inn samme mannskap som sendte live fra Sommerløpet til å sende live fra Neglespretten.

– Dette med bakgrunn i at bilcross er en publikumssport. At familie, venner og samarbeidspartnere skal få en mulighet til å følge arrangementet fra sofaen er for oss en selvfølge.

For å dekke kostnaden til sendingen er det blitt startet en spleis. Alle monner drar, for dette er også en ekstrautgift for klubben. Spleisen finner du her (ekstern lenke).

STOR SPENNING: Alt skal avgjøres i Neglespretten 10. oktober. Både trallelotteriet som skal trekkes, og Ifor Williams-cup 2020. Foto: Stian Ormestad.

Cup-finale

Årets cup, som heter Ifor Williams-cup 2020, en videreføring av fjorårets Hamar-cup, går over to løp. Ikke verst, for bare ett løp må strykes, tross korona-sesong.

– NMK Hamar har over flere år hatt ett godt samarbeid med Ifor Williams Norge i forbindelse med vårt trallelotteri. Nytt av året er at de også er hovedsponsor i cupen.

– For klubben betyr det mye å ha en så seriøs og positiv samarbeidspartner som det Ifor Williams er, understreker Ole Kristian på vegne av arrangøren.

Vipps så er du med i tralle-trekkingen

Det selges lodd i årets trallelotteri helt fram til trekningen under Neglespretten 10. oktober.

Det skjer på Vipps, som så mye annet i korona-tid. Vipps til 60 89 05 og legg ved navn og telefonnummer for å være med i trekkingen.

Det er hundre kroner loddet, og du velger hvor mange hundrelapper og lodd du kjøper.

Les mer om NMK Hamar i Bilcross.no-arkivet.

HJEMMEFAVORITTER: Borteseier i alle klasser i forrige cuprunde, men i juniorklassen ble det hjemmedominans med hele juniorpallen til arrangørklubben. Her Jonas Spangen foran Truls Krokengen (begge NMK Hamar). Begge er påmeldt og klar for finaleløp. Foto: Stian Ormestad.

UTFORDRER: Hjemmefavoritt Marthe Skjæret Nilsen (NMK Hamar) ledet det første løpet på Vendkvern denne sesongen før finalene, og hun satset alt gjennom første sving og kjørte fantastisk hele veien, men kom akkurat det lille hårstrået bak ut av alternativsporet. Foto: Stian Ormestad.

UTFORDRER: Andremann i cupen før finaleløpet Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) har alle muligheter til å ta over ledelsen siden mannen i ledelse i åpen klasse ikke stiller i finaleløpet. Det er alltid rått å se Ole Kristian ratte sin bittelille Mazda 121. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk alle Bilcross.no-bildene fra Sommerløp på Vendkvern 2020.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?