KREVENDE: Tyskland-etappen Verbundsring er knotete og krevende, akkurat som de gode gamle bilcross-bakkeløpene var. Foto fra spillet.

Vi er tilbake i bakhjulstrekk, men på asfalt: En knotete krussedull av en bakkeløpstrase, der det gjelder å holde tunga rett i munnen og snuta rett vei.

Bakgrunn: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

Vi forflytter oss til Tyskland og Baumholder-rally, og traseen Verbundsring. Den skal som før kjøres tre ganger, og totalttiden teller.

Det er solskinn og tørr trase i omgang og prefinale, og i finale har det rukket å bli kveld og overskyet, men det skal fortsatt være tørr bane.

RASK: Odin Enger Foss (17) satte en tid ingen klarte å slå i 2. runde i Bilcross.no bakkeløpcup 2020. Nå leder han også cupen sammenlagt, etter en 6. plass og 1. plass så langt. Vinner han sammenlagt, skal pappa (som han kjørte fra i forrige løp) bygge en bilcrossbil til ham. Foto: Privat.

FØRSTEPREMIE: Turn One kjøresko fra TK sport. Det blir også premie til andre- og tredjeplassen sammenlagt i cupen. Og det blir  delt ut trøstepremier blant de som deltar underveis i form av DVD-er fra Galskap motorsport. Foto fra nettbutikken.

Viral variant av Bilcross.no-cup

Årets Bilcross.no-cup skulle vært godt i gang, men slik blir det ikke på grunn av korona-situasjonen. Det ene løpet etter det andre blir avlyst, så også alle NMKs Landsfinaler som utsettes til 2021.

Men til trøst lanserte Bilcross.no en viral versjon av cupen, som kjøres på Dirt 2.0 på alle plattformer: Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Her finner du startliste for cupen, her finner du forklaring på hvordan du deltar, og her kan du lese mer om 1. runde i cupen, og her kan du lese mer om 2. runde i cupen.

Over samme lest som bilcross-bakkeløp

Den digitale Bilcross.no-cupen kjøres over samme lest som de gode, gamle bilcross-bakkeløpene som hadde sin storhetstid på 1990-tallet, og som nå dukker opp igjen i en virtuell variant under korona-krisen:

Det kjøres en omgang, prefinale og finale – totalt tre gjennomkjøringer av samme trase. Alle tidene blir slått sammen og totaltiden blir tellende.

KREVENDE: Tyskland-etappen er knotete og krevende, akkurat som de gode gamle bilcross-bakkeløpene var. Foto fra spillet.

Du kan trene så mye du vil i forkant ved å søke opp traseen i time attack. Men når du går inn på klubben og setter i gang løpet der, har du ingen restarter eller reperasjonsmuligheter. Da er det alvor!

VANT FØRSTE LØP: Christian Hobæk (NMK Larvik) kjører fort med alle slags biler. Også i vår virale Bilcross.no-cup. Så langt ligger han på en delt andreplass i cupsammendraget. Foto: Privat.

Utvider premiebordet – nok en gang

Vi har allerede lovet bort kjøresko fra TK sport i førstepremie.

Og så ble premiebordet utvidet med både Turn One Basic kjørehansker og Turn One balaklava, hvit eller sort. Det vil si premie til hele pallen i cupen sammenlagt.

Nå legges det enda mer snadder på premiebordet: Galskap motorsport gir bort DVD-er som trøstepremie. Nye kriterier settes for hvert løp, der det eneste fellesmerket er at den som premieres ikke har vunnet, men deltatt.

Starten går straks!

Neste løp blir mulig å kjøre fra klokka 18.00 onsdag 29. april og frem til midnatt søndag 3. mai.

Dette blir det tredje løpet i vår virtuelle Bilcross.no-cup, i fravær av reelle løp.

Vant første løp i vår virale Bilcross.no-cup: – Sykt kult, og veldig spennende!

Odin kjørte fra alle i andre løp – inkludert pappa: – Vinner jeg hele cupen, skal han bygge bilcrossbil til meg!

Resultatliste 2. runde og sammenlagtstilling i Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

KLATRER: Beste jente i cupen er fortsatt Kristine Salte (NMK Egersund), som klatrer fra 15. plass etter 1. runde til en 12. plass nå. Foto: Privat.

Sjekk alt om Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!