Oppdaget pøbler på motorsportsenter – ble slått ned

HÆRVERK OG VOLD: I påvente av at det er full fart igjen på bilcrossbanene landet over, opplever mange klubber hærverk på baneanleggene. Foto: Stian Ormestad.

I mangel på action vi liker, er det action vi ikke liker på bilcrossbaner rundt om. Det er meldt om hærverk og tyveri, men helgas hendelse topper elendigheten.

Les også: Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021

«Mann i 40-årene meldte fra til politiet om 15 – 20 ungdommer på motorsportsenter. Da politiet kom til stedet lå mannen nede og blødde fra ansiktet», skriver lokalavisa Varden (ekstern lenke – åpen sak).

Politiet i Sør-Øst meldte natt til lørdag 25. april om en voldshendelse ved Grenland motorsportsenter. Den som prøvde å si ifra til pøblene ble utsatt for vold mot hode og kropp.

Gravde med gravemaskin i banen

– Vi fikk melding om 15 – 20 russ på stedet som var aggressive. De hadde blant annet begynt å grave med en gravemaskin på banen, og da melder tok fra dem nøklene ble de sinna, sier operasjonsleder Inge Landsrød i Sør-Øst politidistrikt til lokalavisa.

Både politi og ambulanse måtte rykke ut til hendelsen som gikk fra hærverk til vold. Fire av pøblene ble pågrepet av politiet senere på natta, ikke langt unna.

Det er foreløpig uklart hvem som har gjort hva, og de sitter nå i arrest i påvente av avhør og videre etterforsking, skriver lokalavisa.

Stakk til alle kanter

Ungdommene på motorsportsenteret stakk da politiet kom til stedet.

– De løp til alle mulige kanter, sier operasjonslederen.

Om alle pøblene var russ, vites ikke. De pågrepne er alle gutter i slutten av tenårene.

Utrolig kjedelig – og alvorlig

I påvente av den action vi liker, mens bilcrossen er satt på korona-vent, er det utrolig kjedelig at vi skal oppleve at noen ødelegger med hærverk, tyveri og til og med vold. Det er alvorlig, og det er godt politiet reagerer.

Rundt om i de tusen bilcrossgarasjer over Norges land er det stor aktivitet, for å være klare til det grønne lyset tennes igjen.

Og vi slår i hjel ventetiden til vi kan kjøre reelle bilcrossløp igjen med virtuelle bilcrossløp.

Sjekk også: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcrossen blir satt på vent: Avlysninger og utsettelser.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!