Ny runde, nye biler – men samme bakke!

Straks går starten for neste løp i Bilcross.no bakkeløpcup 2020, og denne gangen er det fremhjulstrekk som gjelder – men samme bakke.

Vant første løp i vår virale Bilcross.no-cup: – Sykt kult, og veldig spennende!

Resultatliste 1. runde i Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Vi holder oss i grusbakken fra Hawkes bay-rally, og etappen Te Awanga sprint forward.

Dette etter mange innspill fra deltakere som gjerne vil prøve et løp i samme bakke med fremhjulstrekk.

FULL FOKUS: Det trenes, terpes og finpusses på bakkeløpstraseen i de tusen bilcrosshjem. Her et bilde fra en av de beste i det aller første løpet, André Nodland Stenberg. Foto: Privat.

Så da gjør vi rett og slett det!

Viral variant av Bilcross.no-cup

Sist helg skulle 1. runde i Bilcross.no-cup gått av stabelen, men slik ble det ikke på grunn av korona-situasjonen. De siste dagene har det ene løpet etter det andre blitt avlyst, så også alle NMKs Landsfinaler som utsettes til 2021.

Men til trøst lanserte Bilcross.no en viral versjon av cupen, som kjøres på Dirt 2.0 på alle plattformer: Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Her finner du startliste for cupen, her finner du forklaring på hvordan du deltar, og her kan du lese mer om 1. runde i cupen.

Over samme lest som bilcross-bakkeløp

Den digitale Bilcross.no-cupen kjøres over samme lest som de gode, gamle bilcross-bakkeløpene som hadde sin storhetstid på 1990-tallet, og som nå dukker opp igjen i en viral variant under korona-krisen:

Det kjøres en omgang, prefinale og finale – totalt tre gjennomkjøringer av samme trase. Alle tidene blir slått sammen og totaltiden blir tellende.

Du kan trene så mye du vil i forkant, men når du går inn på klubben og setter i gang løpet der har du ingen restarter eller reperasjonsmuligheter.

BESTE JENTE: Kristine Salte fra Egersund ble beste kvinne i det første løpet, og sanket med seg poeng i Bilcross.no bakkeløpcup 2020. Foto: Privat.

To løp i hver bakke

Nå kjører vi enda et løp i samme grusbakke som i første løp ut, og neste løp går etter planen på en annen trase, som vi også tenker å kjører med først bak- så fremhjulstrekk.

Så bevarer vi husfreden i de tusen bilcrosshjem landet over, der mange slipper å lære seg en ny trase hver uke.

For vi vet at det har gått stor prestisje i dette. Selv om det bare er for moro skyld.

Utvider premiebordet

Vi har allerede lovet bort kjøresko fra TK sport i førstepremie.

Nå utvider vi premiebordet med både Turn One Basic kjørehansker og Turn One balaklava, hvit eller sort.

PREMIE: Splitter nye kjøresko fra TK SPORT. Pluss kjørehansker og balaklava. Vi slenger med noen BILCROSS.NO-klistremerker også! Foto fra nettbutikken.

Dermed blir det premie til hele pallen sammenlagt i cupen.

Starten går straks!

Neste løp blir mulig å kjøre fra klokka 12.00 tirsdag 21. april og frem til rundt midnatt søndag 26. april.

Det blir, akkurat som i første løp, tre spinn opp bakken fra Hawkes bay-rally, etappen Te Awanga sprint forward. Men denne gangen med biler i H2 FWD-klassen, det vil si biler som VW Golf MKII og Peugeot 205.

Denne gang er det oppholdsvær og dagslys i omgang og prefinale, også kommer det litt regnvær i finalen.

Bakgrunn: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

LEDER ETTER FØRSTE LØP: Christian Hobæk (NMK Larvik) leder etter seier i det aller første løpet ut – nå gleder 19-åringen seg til fortsettelsen! Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcrossen blir satt på vent: Avlysninger og utsettelser.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!