Ny bilcrosshelg med 199 påmeldt til tre løp – ett avlyst

HELT I HUNDRE: Akkurat 100 påmeldt i det påmeldingsfristen gikk ut, til NMK Gardermoens løp lørdag 8. juni 2024. Det teller som 2. runde i Bilcross.no-cup 2024 og som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler i åpen- og juniorklasse. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det skal kjøres tre bilcrossløp i nord og vest og på det svært så sentrale Østlandet, mens ett løp er avlyst. Helgens største bilcrossløp er 2. runde i Bilcross.no-cup på Gardermoen.

Denne helga: 2. runde i Bilcross.no-cup 2024 på Gardermoen.

Av fire terminførte bilcrossløp denne helga, blir det noe av tre, der NMK Gardermoen kjører det aller største løpet med 2. runde i Bilcross.no-cup 2024. Løpet teller også som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for junior- og åpen klasse.

Her var det akkurat 100 påmeldte totalt da påmeldingsfristen gikk ut. NMK Gardermoens nettside finner du herstartlister her, og tilleggsregler her (alle eksterne lenker).

Kjemper om nye cup-poeng

BILCROSS PÅ GARDERMOEN: Det er en stund siden det har vært tresifret antall deltakere i et bilcrossløp på Gardermoen. Sist det skjedde var da NMKs Landsfinale i bilcross gikk her for fem år siden, som dette bildet er fra. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Første start går klokka 08.00 på lørdagsmorgenen. Hvis du vil følge med på den offisielle oppslagstavlen for løpet, så er passord på Sportity enkelt og greit GM24. Det skal kjempes om cup-poeng i fire klasser, for fra og med i år er også veteranklassen med i Bilcross.no-cup, i tillegg til dame-, junior- og åpen klasse.

Årets Bilcross.no-cup åpnet på Kongsberg den siste helga i april, og fortsetter med finaleløp på Rallebanen den siste helga i september 2024. Her finner du stillingen i cupen før 2. runde på Gardermoen motorpark lørdag 8. juni 2024. Her kan du lese mer om cupen – og her finner du reglementet.

Det skal også kjøres Sommerløp på Røssvoll motorstadion i regi av NMK Rana denne helga. Det blir kjørt ett løp lørdag, så ett nytt løp søndag. De teller som 1. og 2. runde i Nordlandscupen 2024, som kjøres hos NMK Rana, NMK Grane, NMK Brønnøy og NMK Namdal.

Løpet lørdag teller som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for både junior- og åpen klasse. Det er 30 påmeldte totalt i skrivende stund. Startlistene for løpet finner du her (ekstern lenke).

Sølerace i Vikedal?

BILCROSS I VIKEDAL: Vikedal motorbane var arena for en fantastisk Landsfinale i fjor, denne helga er det Todagarsløpet som står på terminlisten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det er mange som lader opp til Todagarcrossen 2024 i Vikedal, der vi ser på Bilcross.no-snappen at bilcrossfolket som tar turen dit forbereder seg på et skikkelig sølerace. Værmeldingene har så langt ikke virket veldig lovende.

Her er det 69 påmeldte, og du kan se startlistene for løpet her (ekstern lenke). Vil du følge med på den offisielle oppslagstavlen for løpet så er passordet på Sportity Vikedal2024.

Løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse, i tillegg inngår løpet i Laban-cup og NMK Vikedal-cup 2024.

Ett avlyst løp

BILCROSS I VIKEDAL: Vikedal motorbane var arena for en fantastisk Landsfinale i fjor, denne helga er det Todagarsløpet som står på terminlisten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så er det ett løp som er avlyst denne helga, ifølge arrangøren NMK Tynset på grunn av for få påmeldte. – Vi har ikke økonomi til å kjøre dette løpet med så lite biler.

– Beklager, men slik er det, skrev styret i NMK Tynset på sine egne nettsider, ett par dager før påmeldingsfristen gikk ut.

Det var drøyt 30 påmeldt totalt ifølge startlistene for løpet som ikke blir noe av.

Skal dele bil med helten: – Målet er å vinne, begge to.

BILCROSS PÅ GARDERMOEN: Det er en stund siden det har vært tresifret antall deltakere i et bilcrossløp på Gardermoen. Sist det skjedde var da NMKs Landsfinale i bilcross gikk her for fem år siden, som dette bildet er fra. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se og hør 1. runde i Bilcross.no-cup 2024:

Første cup-poeng delt ut på Kongsberg – sjekk stillingen i Bilcross.no-cup 2024.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIPPSEN VÅR ER 54 02 81.

Se bilder fra løp på Bilcross.no sin Facebook-side!

,