Her blir det en splitter ny bilcrossbane neste år

ALT KLART: Etter 11 år med kamp er det endelig gitt grønt lys for de gamle bilcrossbane-planene her. Anleggsoppstart er neste vår, så raskt det lar seg gjøre etter vinteren. Foto: Glenn Orset.

Det er lenge mellom hver gang Bilcross.no kan dele en gladnyhet som dette, og det har tatt lang tid før kampen ble kronet med seier. Hele 12 år fra planen ble lagt til den blir satt ut i livet.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

Det var i mars 2012 at intensjonsavtalen ble underskrevet, og dugnadsgjengen gikk i gang. At det skulle gå enda 12 år før det kunne bli oppstart, hadde vel ingen sett for seg:

– Endelig skjer det noe. Vi var jo der en stor gjeng på dugnad den gang og hogde ned hele området, før det ble bråstopp, forteller Glenn Orset til Bilcross.no.

– Hvem hadde trodd det skulle gå så mange år?

OPPSTART NESTE VÅR: Så lenge finansieringen er i boks, så skal også banen stå ferdig allerede til neste år, med anleggsoppstart så snart vinteren slipper taket, forteller klubben til lokalavisa. Det anslås en kostnad på seks millioner kroner. Foto: Glenn Orset.

Glenn har tidligere tipset Bilcross.no om at planene nå endelig kan realiseres, og det gjorde han på bilcross-snappen: bilcrossno. Etter skifte av grunneier og diverse byråkratiske kjepper i hjulene, lar endelig planene seg realisere i 2024:

– Hvem hadde trodd at da vi undertegnet en intensjonsavtalen 15. mars i 2012 at det ennå skulle gå så mange år før vi kunne si at nå skjer det, skriver Mona Hatlen, en av ildsjelene bak baneprosjektet, på NMK Molde sine Facebook-sider (ekstern lenke).

– Nå skal vi endelig bygge bilcross- og rallycrossbane i Malmedalen.

Grunneiere har kjempet i mot med alle midler

Bilcrossbanen vil ligge i Malmedalen i Hustadvika kommune, der det allerede er en gokartbane og NAF-øvingsbane vis-a-vis. Grunneiere i området har kjempet i mot med alle midler, men vant ikke frem.

Planforslaget har vært på høring hos flere fagmyndigheter, der ingen har sagt nei. Et mindretall i to partier gikk i mot i kommunestyre-voteringen, blant annet representanter fra et splitta Høyre og et splitta Senterpartiet.

Kommunen forteller at de har gjort grundige vurderinger av alle sider av saken, og administrasjonen innstilte på et ja til planene. Og et flertall av de folkevalgte sa ja.

– Stor respekt for dere som har stått på i alle år

– Det er helt utrolig at det virkelig har tatt så lang tid. Det er egentlig vanskelig å forstå for mange, vil jeg tro. Det kjennes som man har gått i en bratt motbakke i en evighet, før man endelig har kommet på toppen.

– Jeg må si at jeg er utrolig takknemlig, stor respekt for dere som har stått på i alle disse årene og ikke gitt dere og hatt troen på dette prosjektet.

– Uten dere har det ikke blitt noe bane, skriver Mona på klubbens Facebook-sider.

Ingen hindringer forut, bare å brette opp ermene

– Etter å ha sittet i bilcross-styret en god stund nå forstår man at dette har vært en tøff og krevende oppgave å jobbe med, sier Mona som takker sine forgjengere som aldri ga seg.

Det er mange som har jobba utrettelig i NMK Molde-regi for å få til dette. – Men nå er vi mål – ingen hindringer forut, det er bare å brette opp ermene… igjen…

– For neste år er vi i gang med bygging av Malmedalen bilsportanlegg!

MOTORSPORT SIDEN 2001: Vis-a-vis ligger gokartbanen til NMK Molde, som ble åpnet i 2001. Da anlegget skulle utvides med også bilcross- og rallycrossbane 11 år senere, trodde de fleste at det var en formalitet. Så feil kunne man ta – 12 års kamp ble det, før planene kan settes ut i livet i 2024. Foto: Glenn Orset.

Sjekk Bilcrosspraten – torsdager på Bilcross.no.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!