Ingrid og Gol-gjengen er klare: – Gir en enorm glede

SISTE INNSPURT: Arild Solberg, førerkontakt i tretten år, stikker også innom til Ingrid Haugo, som har vært med i styre og stell i NMK Gol og i arrangørstaben for Goldagsløpet i femten år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Telefonen ringer i ett sett, det er stadig nye folk innom og lurer på noe – og alle spørsmål blir besvart. Ingrid synes det er supert med slikt stress, og forteller at det å holde styr på Norges største billøp gir en enorm glede.

Se bilder fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Ingrid Haugo har egentlig tittelen løpssekretær, men i realiteten er hun en potet som kan brukes til alt. Og hun er den som alle spør om alt.

En sånn som alle klubber trenger, som holder oversikten over smått og stort fra A til Å.

Drøyt 150 hjelpere

LØPSLEDER OG FAST MANN PÅ POST: Løpsleder Audun Vestenfor er også en gjenganger, der han har det øverste ansvaret fra toppen av tårnet. Her i prat med Tormod Semb Røren, som har stått på post på indre bane i alle år – bortsett fra det aller første året for 33 år siden, og ett år som han reiste på sommerferie istedenfor. Det angret han så på, at det skjer ikke igjen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Selv er hun mer opptatt av å snakke om alle de andre flinke folka. Og det skal vi være enig i – det er litt skummelt å trekke frem noen av en dugnadsgjeng på over 150 stykker.

For alle og enhver er viktige, alle sørger for at alt går så strøkent som det bare gjør på Gol med Goldagsløpet. Med nærmere 300 startende så må alt være på stell.

Av de drøyt 150 i staben, er 25 – 30 eksterne fra andre klubber, som kommer år etter år for å hjelpe til.

Løser det rolig og fint

En av dem er trønderen Arild Solberg, som stiller opp som førerkontakt for trettende året på rad. – Lærer aldri, vet du, sier han og ler godt.

Han skal møte på frustrerte og forbannede førere hele helga lang, som en buffer for jury og løpsledelse.

En viktig rolle, som Arild løser på en rolig og fin måte.

På plass – hvert eneste år

VESTENE HENGER KLARE: Arrangørstaben består av over 150 navn, mange av dem går igjen år etter år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpsleder Audun Vestenfor er også en gjenganger, der han har det øverste ansvaret fra toppen av tårnet. Fredag ettermiddag sørger han for at lysposter og flagg kommer på rett plass.

Han stopper opp for en kjapp prat med Tormod Semb Røren, som har stått på post på indre bane i alle år – bortsett fra det aller første året for 33 år siden, og ett år som han reiste på sommerferie istedenfor.

– Det angret jeg så på, at etterpå har jeg vært her – hvert eneste år med Goldagsløp, sier han og ler. – Motorinteressert har jeg alltid vært, hele livet. Så det er toppen å hjelpe til her.

Russen hjelper til

Ingrid, som har oversikt over det meste, forteller at det er en stabil gjeng i arrangørstaben. Det kommer heldigvis noen nye til nå og da, og de nye blir godt tatt i mot. De aller fleste sier ja til å stille opp, år etter år.

I tillegg til de nevnte 25 – 30 eksterne som hjelper til fra andre klubber, så er det også andre lokale foreninger, skoleklasser og russegrupper som leies inn, forteller Ingrid.

To av kioskene har vært styrt av de samme skoleklassene i seks år nå, der elever og foreldre sto i kiosken tidligere. Nå står elevene der selv, de blir russ til neste år.

Goldagsløpet gir gode ringvirkninger

TETT OPPUNDER 300 BILER TIL START: Norges største billøp gjennom flere tiår, det er en prestasjon ingen andre klubber i Norges land kan skilte med noe i nærheten av. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Inntekter fra dugnadsjobb under Goldagsløp har finansiert skoleturer i alle årene på ungdomsskolen og på videregående, og nå går pengene til russetiden. Vi har også en annen russegruppe som hjelper til med andre oppgaver i år.

Foreningene som hjelper til er andre idrettslag som tjener penger til sine aktiviteter. Goldagsløpet gir gode ringvirkninger lokalt.

Og Goldagsløpet er hele Norges bilcrosshøydepunkt i løpet av sommeren.

– En enorm glede

Ingrid Haugo forteller at det gir en enorm glede å være med på noe slikt – gang på gang. År etter år sitter hun i styret og er med på å organisere Goldagsløpet.

Ikke rart hun er den alle spør om alt, med den lange fartstida og det store engasjementet.

Hun brenner for klubben sin NMK Gol generelt, og Goldagsløpet spesielt.

Driftig Gol-gjeng

MYE SOM SKAL PÅ PLASS: – Jeg tror ikke det er så mange som vet hvor mye jobb som ligger bak et bilcrossløp, sier Ingrid som allerede har trukket på seg den gule vesten for en supertravel helg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er akkurat passe stress, sier Ingrid og ler. Hun har prøvd å kjøre selv, men det ble for mye stress – for hun klarte ikke å la være å være med på arrangørsiden, også.

– Det var gøy å kjøre, men mer moro å være med og arrangere og konsentrere seg om bare det, forteller Ingrid.

Begge deler blir for mye stress – til og med for denne driftige bilcrossjenta.

Bruker mye tid på bilcross

Ingrid ante ikke hva hun ble dratt med inn i da hun sa ja til å bli med på årsmøtet i NMK Gol for femten år siden, sammen med noen venner fra skolen som drev med bilcross.

At det skulle gå så mye tid til bilcross, hadde hun aldri drømt om – men hun angrer ikke. Spesielt ikke nå som Fuglehaugen fylles opp med forventningsfulle folk.

Som alle gleder seg til Goldagsløpet 2023 – 33 år etter det aller første oppgjøret. Så å si halvparten av alle årgangene har Ingrid vært med på.

Du kan lese mye mer om fartsfesten som venter på Fuglehaugen med Goldagsløpet 2023 denne helga, 15. og 16. juli 2023, i denne saken

Vi lader opp til Goldagsløpet i Bilcrosspraten:

Se bilder fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,