Forbundet om budkrasjen: – Det jobbes intenst

Digitale bud er fremtiden, og slik pressemeldingen om status i budkrasj-saken må leses så er også det samme systemet som krasjet fremtiden, ifølge Norges Bilsportforbund.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Hør mye mer om dette i Bilcrossprat budspesial: Kongsbergknekken.

Under overskriften «Digitalt budsystem i bilcross» forteller Norges Bilsportforbund (NBF) om status i den veldig kjedelig saken der NMK Kongsberg som arrangør av NMKs Landsfinale for damer 2023 ble satt i ei skikkelig knipe:

Det digitale budsystemet funket ikke, og alle bud ble annullert – for første gang i bilcrossens 42-årige historie. Arrangørklubben ble påført et milliontap, og tillitten til grunnmuren i bilcross, nemlig bud, fikk sin største ripe i lakken noensinne.

Ekstern ekspertise skal finne ut hva som gikk galt

GENERALSEKRETÆR: Hallgeir Raknerud forteller om status i saken på vegne av Norges Bilsportforbund (NBF) på egne nettsider Bilsport.no. Pressefoto: NBF.

Nå skriver NBF på sine nettsider, ført i pennen av generalsekretær Hallgeir Raknerud: Norsk bilsports bilcrossarrangører ønsker et digitalt system, noe som er svært besparende både arbeidsmessig og tidsmessig. Etter at systemet ikke fungerte på Kongsberg gjøres det nå forbedringer for å sikre at dette ikke vil skje i fremtiden.

NBFs bilcrosseksjon har arbeidet intenst etter løpet til NMK Kongsberg. Seksjonen, og spesielt leder Therese Bruer Larsen, har bidratt med mye hjelp til arrangørklubben for å rydde opp i de budene som ble lagt inn og for at de som har lagt inn bud får tilbake gebyrer de har betalt.

I tillegg er det leid inn ekstern ekspertise til å gjennomgå hele det digitale systemet for å finne ut hva som gikk galt.

Målet er at det som skjedde ikke skal skje igjen

Så langt er det på det rene at det ikke er selve løsningen med å legge inn bud, som ikke er mer avansert enn en nettbutikk, som er problemet. Det var høyst sannsynlig for stor trafikk på serveren der vi har nettsiden.

Dette vil bli forbedret, ved at vi flytter nettsiden til en egen dedikert server, og dessuten vil alle mulige feilkilder og svakheter vi kan finne bli forbedret.

Målet er helt klart at alle mulige svakheter skal elimineres, og at det som skjedde på Kongsberg ikke skal skje igjen.

God dialog med arrangørklubben

Det er ingen som er i tvil om at en digital løsning er fremtiden og i tråd med tiden vi lever i, derfor skal vi få dette til å fungere. Så lages også en manuell reserveløsning, som vil bli beskrevet i Bilcrossreglementet og den vil dermed være lik på alle arenaer.

Det er sterkt beklagelig at NMK Kongsberg kom i den situasjon de gjorde, og NBF vil selvfølgelig yte økonomisk kompensasjon til klubben for det tap av inntekter klubben fikk på grunn av det inntrufne.

Det er en god dialog med NMK Kongsberg rundt dette, står det skrevet – uten at det vites hva kompensasjonen helt konkret blir.

Bilcrosspraten slapp en bud-bonus-episode på Apple podcast og Spotify og andre podcastspillere. 

Les om kaoset på Kongsberg her. Og les om konsekvensene det kan få for klubben her.

Bakgrunn: Det utrolige budkaoset.

Sjekk også: – Dette kan bety slutten på all bilcross på Kongsberg.

Hør mye mer om dette i Bilcrossprat budspesial: Kongsbergknekken.

BANKETT BLE BUDKØ: NMKs Landsfinale for damer 2023 kommer dessverre til å bli husket for det komplette kaos da budene skulle starte. Langt utpå natten ble hele budrunden kansellert, og alle bilcrossjentene beholdt bilene sine – noe liknende har aldri skjedd før i bilcrossens 42-årige historie. Foto: Tom Erik Ramfjord, Galskap motorsport.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!