Bilcrossjentenes store oppgjør braker straks løs: Alt om NMKs Landsfinale for damer 2023

PALLEN SIST HELG: Kristine Salte (NMK Egersund) ladet opp til Damelandsfinale med Talentrace-seier helga før, og hun vant også siste løp på Landsfinale-banen i fjor. Også Marlene Sundet og Marte Marthinsen (begge NMK Grenland) hadde en fin oppladning til denne helgas store oppgjør med pallplass forrige helg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Aldri før har flere bilcrossjenter stilt til start i NMKs Landsfinale for damer, deltakerantallet er firedoblet i forhold til i fjor. Dette kommer til å bli en helt hinsides kamp om seieren – og tittelen Norges beste bilcrossjente.

Sjekk Bilcrosspraten – hver torsdag på Bilcross.no.

Den tittelen henger høyt. En pallplass henger høyt. Det står om gull, sølv og bronse i NMK-mesterskapet. Eller en A-finale – som gir kvalifikasjon til NMKs Landsfinale i bilcross, på lik linje som de seks beste i Juniorlandsfinalen og Veteranlandsfinalen.

For ikke å snakke om en finaleplass i det hele tatt. Det er en bragt i seg selv. Mange supersterke bilcrossjenter vil ikke nå frem dit, engang – for i bilcross kan alt skje. Og i denne Damelandsfinalen er nåløyet ekstra trangt.

God sjåfør, god bil – og en god dose med flaks

Her trengs en god bil, en god sjåfør, og selv med den kombinasjonen skal det fortsatt tilsettes en god dose med flaks. Det finnes så vanvittig mange deltakere som har nettopp den kombinasjoner av god bil og god sjåfør.

Så her må må du også ha dagen, finne flyten, se lukene – og ta de sjansene som kan gå, og la være å gå inn i de taklingene som kanskje kan gå mest utover deg selv.

Og bilen skal holde til mål. Av erfaring vet vi at det kommer mye overtimmede maskinister til en Landsfinale, der strikken er tøyd til det maksimale.

Alle landsdeler er representert

DEBUTANT: Mia Leirhol (NMK Valdres) kjører sitt første ordinære bilcrossløp i selveste Damelandsfinalen. Her fra en trening på samme bane tidligere i år. Mia var gjest i en tidligere bilcrossprat. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

UTFORDRER: Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) kjenner Kongsberg-banen ut og inn, og er en sterk utfordrer til sin første Landsfinale-seier. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Abonner gjerne på storyene til Bilcross.no på snap: bilcrossno – der har vi gjennom flere dager fulgt bilcrossjentenes oppladning til løpet. Og det er ingen tvil om at det kommer mye gromt til Kongsberg denne helga.

Og det kommer deltakere fra øst og vest, sør og nord – alle landsdeler er representert på startlisten, som finner du her. Tilleggsregler for løpet finner du her.

Mer info om løpet finner du på arrangørens nettsider (alle eksterne lenker). Vil du lese mer om NMKs Landsfinale for damer i Bilcross.no-arkivet, så klikk her.

111 bilcrossjenter klare til start

VETERAN: May Brit Haugland (NMK Bø) vant senest to helger før Damelandsfinalen enda et løp, og hun har kjørt rundt 400 løp med rundt 50 seiere. Selv har hun kommet ut av tellingen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

VETERAN: Karianne Mehren (NMK Drammen) er en veteran i gamet, som kjører med det gode gamle «vinn eller forsvinn-matranet». Her har det gått trill rundt i Damelandsfinalen for fem år siden, sammen med Julie Kvarem (KNA Indre Ytre Østfold) med snuta under. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det skal kjøres fem finaler, det vil si at 26 av 111 kommer til finale. Utsilingen skjer gjennom tre omganger av 3,5 runder, med fem og fem biler i heatene. I finalen kjøres det 4,5 runder, med seks biler i hver finale.

Allerede fredag starter moroa, med fri trening fra klokka 16.00 til 18.00. Lørdag er det førermøte klokka 07.30, med påfølgende defilering av alle deltakerne. Første start går klokka 09.00.

En viktig detalj på Kongsberg-banen: Det er ikke lov å ta alternativsporet på første runde. Og kanskje det aller viktigste: Løpsdato er lørdag 17. juni 2023.

Bilcrossprat om Damelandsfinale

TITTELFORSVARER: Marte Marthinsen (NMK Grenland) vant i fjor, og vant også i 2017. Nå er hun klar for et nytt oppgjør, med startnummer 1. Se og hør Marte i denne ukas bilcrossprat. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE I 2019: Anne Skollerud (NMK Hønefoss) håpet i det lengste å få kjørt årets Damelandsfinale, men med fødsel på mandag uka før løp ble det for tett skjema, til og med for denne friskusen av ei bilcrossjente. Så årets oppgjør skal følges fra sofaen hjemme sammen med familien, Galskap motorsport skal sende løpet live. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vi snakker om NMKs Landsfinale for damer i denne ukas Bilcrossprat. Vi får tittelforsvareren på besøk, og vi går gjennom startlisten. Og vi gleder oss!!!

Vi mimrer litt til tidligere store bilcrossløp for bilcrossjentene, og vi kikker på resultater oppgjennom årene og adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer.

Galskap motorsport vil sende løpet live på deres Facebook-side. Offisiell oppslagstavle er Sportity-appen, med passord: Damelf2023.

Oppdateringer og resultater fra løpet legger vi først ut på snap: bilcrossno.

REVANSJESUGEN: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) krysset målstreken først i fjorårets Damelandsfinale, men ble fradømt seieren i etterkant. En meget revansjesugen jente før årets oppgjør, med andre ord. Hilde var gjest i bilcrosspraten tidligere i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

UTFORDRER: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) er alltid med i toppen, også i Damelandsfinalen – men hun mangler seier. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Du får ukas dose Bilcrossprat først på Bilcross.no sin YouTube- kanal torsdag klokka 19.00, så i opptak som podcast rett etter det.

Vil du støtte surret vårt? Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

Hvem er tidenes beste bilcrossjente? Sjekk adelskalenderen!

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,