Ny heftig bilcrosshelg i vente: Gamlinger og talenter

ALT KLART FOR FEMTE ÅRGANG MED TALENTRACET: Grenland motorsportsenter er stedet å være, hvis ikke du heller vil reise på de andre fem løpene til helga. Nok å velge i, nok en bilcrosshelg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

To løp står i fokus til helga, men det kjøres faktisk totalt seks bilcrossløp den andre juni-helga 2023. Det er vel liten tvil om at det knytter seg mest spenning til Veteranlandsfinalen på Roppemoen og Talentracet på Grenland.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Totalt skal godt over 400 bilcrossere ut i bilcross-kampen også til helga 10. og 11. juni 2023, med løp både i nord og vest og flere løp på Østlandet.

Den første Landsfinale-vinneren skal kåres, av fire NMKs Landsfinaler (ekstern lenke) – allerede neste helg er det bilcrossjentenes tur, så junior, og til slutt en åpen – eller senior, som den heter.

Gamlingene åpner bilcross-ballet

STORFAVORITT: Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) fortalte om nervene før bilcrossløp i Bilcrosspraten gamlis spesial. Det blir sikkert ikke noe mindre nerver når han har skaffet seg et så stor favorittstempel som det går an foran Veteranlandsfinale på hjemmebane, etter dobbeltseier på samme bane for ett par uker siden, med seier i både åpen- og veteranklasse. Foto: Privat.

Til helga starter nemlig årets Landsfinale-sirkus, og først ut er som vanlig Veteranene, sesongens mest joviale løp. Med først trening fredag 9. juni og etter tre innledende omganger pluss finaler lørdag 10. juni skal landets beste gamling bak rattet kåres på Roppemoen.

Her er det godt over 100 gamlinger påmeldt (ekstern lenke), og det blir litt av et rotterace på Roppemoen, en av landets nyeste bilcrossbaner – men kanskje en av de mest gammeldagse med kupert trase og masse svinger.

Fredag er det trening fra klokka 17.30 til 19.30, og etter det blir det en sofaprat med Mats og Stian fra Bilcrosspraten fra klokka 20.00. Første start går klokka 09.00 lørdag.

Femte årgang med Talentracet

HEFTIGE FIGHTER: Talentracet er helt rått, og det kjøres både lørdag og søndag til helga. Her går det trill rundt for Kim Steinsholt (NMK Grenland) i fjorårets Talentrace – men både bil og sjåfør kom til start igjen! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Talentracet på Grenland så dagens lys året før korona, i 2019. Og det ble en stor suksess fra første årgang, med heftige oppgjør på en fantastisk bilcrossbane. Til og med gjennom korona-årene klarte NMK Grenland å holde på storløp-følelsen.

At det «bare» er 123 påmeldte uka før løpet kan kanskje kollisjonen med den trivelige Veteranlandsfinalen ta litt av skylden for, men av de 123 påmeldt er det bare kanoner til start (ekstern lenke).

Her kjøres det trening fredag fra klokka 19.00 til 21.00, og første start lørdag går klokka 09.00 og søndag klokka 10.00. Det skal kjøres fire innledende omganger pluss finaler.

Bilcross i Bergen – igjen

RIGGER TIL NYTT LØP: Sesongstarten gikk på Eikås i april, og nå er det klart for Sommerløp på samme arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det kjøres også bilcross i Bergen, nå er det klart for Sommerløp på Eikås, etter en braksuksess med sesongstarten i år med Bergensracet på samme bane.

Denne gang er 55 deltakere klare for kamp på banen (ekstern lenke).

Første start går kokka 10.00 lørdag og 12.30 søndag.

Vårløp i nord

VETERANLANDSFINALE-ARENA: Landets beste bilcross-gamling i 2023-sesongen skal kåres på Roppemoen, NMK Nedre Hallingdal. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det kjøres Vårløp på Evenes motorstadion, NMK Hålogaland, med hele 58 påmeldte midt i uka før løp (ekstern lenke).

Det inkluderer alt av crosskart og rallycross i tillegg til alle bilcrossklasser.

Første start går lørdag klokka 12.00 og søndag klokka 12.15.

Utdaterte nettsider

VETERANLANDSFINALE-ARENA: Landets beste bilcross-gamling i 2023-sesongen skal kåres på Roppemoen, NMK Nedre Hallingdal. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så var det de andre løpene som er terminført, da – og disse nettsidene til klubbene. I nord er det oppført todagers Juni-løp på Røssvoll Motorstadion, NMK Rana.

Der forteller nettsiden om fjorårets årsmøte i mars og korona-restriksjoner i depot for to år siden. Og du kan lett finner frem til tilleggsregler for løp – i 2020.

Etter litt leting i sosiale medier finner vi at det er 28 påmeldte midt i uka før løp.

«Snart klart for påmelding»

TITTELFORSVARER: Thea Martinsen (NMK Drammen) er klar for sitt fjerde Talentrace, etter seieren i fjor – og bare A-finalekjøring i alle tre Talentracene hun har kjørt. Her på pallen i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og det er løp på Sæteråsen motorpark, NMK Trysil, og der forteller klubben på forsiden at det snart er klart for å åpne påmelding til løpet. Klikker du deg inn på lenken, så får du følgende beskjed:

«Påmelding til kvalifiseringsløpet på Sæteråsen 11. juni 2023. Mer info om påmelding og tilleggsregler publiseres her om kort tid».

Ved å høre på kjentfolk og via noen søk på sosiale medier finner vi ut det blir løp med 53 påmeldte.

Bilcross-snappen lever gjennom hele helga, søk opp og abonner på: bilcrossno.

Se og hør Bilcrosspraten på Bilcross.no:

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,