Hundrevis av bud unnagjort på et kvarter

SUKSESS – TIL SLUTT: Digitale bud har kommet for å bli, forteller Therese Bruer Larsen etter at det endelig gikk som på skinner med den nye digitale løsningen på Starmoen helga 13. og 14. mai 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

708 bud lørdag tok drøyt 15 minutter. 540 bud søndag tok 12. Endelig ble digitale bud en suksess.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

En fantastisk bra bilcross-helg er over på Starmoen, NMK Elverum – med Mai-løpet lørdag 13. mai og Juniorfestivalen søndag 14. mai 2023. Det neste her er Elverumfestivalen i august.

Alt klaffet i sesongstarten på Starmoen: Været, det sportslige, rammen rundt løpshelga – og ikke minst bud, der det var knyttet stor spenning til et nytt forsøk på digitale bud.

HØYT OG LAVT: Therese Bruer Larsen fotografert i forbifarta på Starmoen sist helg. En travel dame, som hadde en drømmehelg som løpsleder og representant for Bilcross-seksjonen i NBF. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Gjort på et kvarter

Det gikk skikkelig skeis da det ble prøvd ut i fjor. Men det skal vi ikke hefte oss ved, for nå funket det: Totalt 1.248 bud ble tatt unna på null komma niks.

– Lørdag tok budrunden med 708 bud litt over ett kvarters tid, søndag med 540 bud tok det 12 minutter. Dette er fra vi leser opp antall bud per bil til vi har lest opp alle trekkingene, forteller Therese Bruer Larsen.

Hun var løpsleder sist helg og representerer også Bilcross-seksjonen i Norges Bilsportforbund, som har utarbeidet den digitale løsningen.

En god opplevelse

Therese og forbundet måtte tåle kritikk da det gikk skeis i første forsøk i fjor sommer. – Jeg personlig var veldig spent, jeg har stått i spissen for å få dette til og når det gikk dårlig sist var det vanskelig.

– Men da blir følelsen av at den nå gikk så knirkefritt enda bedre. Dette var en god opplevelse, forteller Therese til Bilcross.no.

Mens det kokte i kommentarfeltene i fjor, da det ikke gikk som planlagt, er det ganske så stille nå som alt funka.

Aller flest digitale bud

Men nå bør Bilcross-seksjonen med Therese i spissen få skryt. Selv hadde hun så trua på at det skulle gå greit denne gangen: – Vi var helt sikre på at dette skulle gå bra nå, tross de dårlige erfaringene fra tidligere.

– Det er første gang vi kjører løsningen live, selv om seksjonen har brukt mange timer på testing sammen med leverandøren.

– De aller, aller fleste klarte å fikse dette på egenhånd, noen trengte veiledning. Men det kom inn desidert flest digitale bud.

Stengte halvparten av budlukene

For i tillegg til digitale bud på telefonen, var også budlukene åpne. Her kunne man også få hjelp til å legge inn digitale bud. – Vi hadde forberedt oss godt og tenkte at mange ville benytte budlukene, men det gjorde de ikke.

– Vi trengte ikke mange lukene, lørdag var det fire luker og vi kunne lukke to av de. Søndag hadde vi bare to, forteller Therese til Bilcross.no.

– Det kvarteret luken skal være oppe etter siste bil i mål ble lange for damene i luken, det var ikke nok folk, forteller hun og ler.

Tar i mot konstruktive tilbakemeldinger

– Når det kom til trekkingen så var vi spente på hvordan vi skulle løse logistikken, det er jo helt nytt. Veien er sikkert enda lang å gå her, og måten vi løste dette på var bare tatt ut av mitt hode.

– Vi hadde ingen garanti for at det ville fungere. Men hos oss denne helgen fungerte det, så må vi se hvordan vi som arrangører sammen kan løse det videre fremover.

– Det kan hende noen er klokere enn meg på dette, sier Therese som gjerne tar i mot konstruktive tilbakemeldinger.

Umiddelbart oppgjør

– Vi valgte å ha sluser som vi hadde kontrollører i. Vi ropte opp vinnere av budene som måtte henvende seg til vår funksjonær, når både vinner og selger var kommet dit sendte hun de i første ledige sluse.

– Der ble SMS-kvittering kontrollert av oss og vi så på at de to gjorde opp seg imellom. Oppgjøret skal skje umiddelbart så oppgjøret går raskt.

– Det var noen som ikke klarte å gjøre opp umiddelbart og da gikk bilen tilbake til selger. Så slik ble alle sluset gjennom til det var tomt.

Utelukkende positive tilbakemeldinger

– De tilbakemeldingene jeg har fått har utelukkende vært positive, oppsummerer Therese til Bilcross.no. – De synes dette var enkelt og veldig raskt.

– Selvfølgelig rart å ikke kunne kontrollere om budet er med, men dette har vi tatt kontroller på i løpet av helgen og det finnes ingen unntak. Alle er med.

– Alle jeg har snakket med var veldig happy for å kunne reise hjem flere timer før, for manuelle bud tar lang tid.

Digitale bud har kommet for å bli

– Så dette vil jeg si var vellykket og det er kommet for å bli, hvert fall hos oss, forteller Therese – og det er flere klubber som nå står klare til å ta det digitale budsystemet i bruk:

– NMK Grenland har lagt det i tilleggsreglene sine for Talentracet. Gardermoen har meldt at de vil ta det i bruk. Modum Sigdal vil ha det, de avventet første test hos oss. Så tipper de kjører på også.

– Så vi vil nok se det komme hos flere store løp nå. Gol har vært med på test, de var positive – så jeg håper de kjører på også. Tenk å slippe alle de timene etter Goldagsløpet!

Konsulenthjelp fra Norsk Tipping

– Helt utrolig! Er dette jobbet frem sammen med samme leverandør som ved første forsøk?

– Ja, det er det. Etter testen i fjor har vi laget helt på nytt. Det vil si de har laget og vi har kommet med alle endringer som vi mener skal til, forteller Therese.

For eksempel så er trekningsmotoren laget i samarbeid med en teknisk konsulent som jobber med trekningene hos Norsk Tipping.

Mye jobb

– Så der har vi fått den beste kompetansen på trekkinger. Det har vært travelt siden i sommer, men nå virker det som vi vil. Så er vi åpne for innspill om det bør komme endringer.

– Så jeg ser lyst på bud-fremtiden, oppsummerer Therese, som hadde en fantastisk helg på Starmoen som løpsleder: – Alt har gått på skinner. Løpsgjennomføringen har vært super, så mye flinke sjåfører og funksjonærer.

– En drøm å være løpsleder med så mye bra folk!

Bilcrosspraten: En ny Leirhol:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,