Vil du prøve bilcross? Her kan du prøve – gratis!

DRIFTIG KLUBB: NMK Bø teller 52 medlemmer, men blir gjerne flere – spesielt juniorer. De stiller alltid i rødt, hvitt og blått, med det som mange mener er en ekte bilcrossbane, Rallebanen. Og der kan alle som vil prøve seg som bilcrossfører til helga, lørdag 13. mai 2023. Foto: NMK Bø.

NMK Bø byr på prøvetur i en ekte og rundbulka Volvo-bilcrossbil. Og er du modig nok til å sitte på med hardbarkede bilcrossere, så kan du det også.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Det skjer under Åpen dag på Rallebanen, NMK Bø, lørdag 13. mai 2023. I tillegg til at alle interesserte får prøve å kjøre bilcross gratis, blir det også oppvisning og utstilling av bilcross, crosskart, rally og rallycross.

– Ta turen, vi starter klokka 11.00, oppfordrer klubben via Bilcross.no. Her kan du oppleve bilcross fra både førersetet og passasjersetet.

Utstilling og oppvisning

PRØV BILCROSS I BØ: Aldersgrense for de som vil prøve å kjøre selv er 15 år, og aldersgrense for å sitte på er 13 år. Alle under 18 år må ha med seg en myndig person. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMK holder kioskene åpne, og her selges deilig mat, drikke og snacks. Så alt ligger til rette for en fin dag for rekruttering og bilcrosskos i vårsola, der folk kan legge igjen noen kroner til klubben i kioskene.

Blant de som skal stille ut og kjøre oppvisning er Max Nærum, en 6 år gammel råtass i crosskart mini som brenner for sporten. Det kommer også to crosskart xtreme, med Robin Grana Sandene og Thomas Eek Murstad, begge tidligere norgesmestere.

Det kommer også rallybiler og andre doninger å se og høre på – som også tar noen runder på banen.

Sitt på med en hardbarka bilcrosser

VERSTING PÅ HJEMMEBANE: Sigbjørn Haugland (NMK Bø) vet å ratte bil, og verstingen bak rattet på hjemmebane kommer også med en verstingbil som folk kan sitte på med rundt Rallebanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sigbjørn Haugland (NMK Bø) er en av dem man kan sitte på med, han kommer med en virkelig grom Saab V6, denne bilen går fælt. Sigbjørn kjører fort og kan banen veldig godt, så her får man en skikkelig opplevelse av hvordan bilcross kan se ut innenfra bilen – fra passasjersetet.

Kristoffer Ødegården (NMK Bø) er også en man kan få sitte på med, han kommer med en grom Volvo med BMW-motor i. Denne sparker godt unna og går mest sidelengs.

Kristoffer Mæland (NMK Bø) kommer med en grom Ford Sierra med Volvo-motor og kjører noen runder. Han er kjent for en hard kjørestil, så det blir show!

Tre bilcross-Volvoer til utlån

Bilcrossbilene til utlån er tre stykk Volvo 240, som skal være egnet til å gi alle den gode bilcrossfølelsen. – Alle som har prøvd tidligere, kommer alltid med ett bredt smil, forteller arrangøren.

– Så ikke nøl nå som sjansen er der! Stian Fossheim blir vår speaker, han har Info om det meste, spør han om dere lurer på noe. Han står enten i speakertårn eller så går han rundt i depot. Se etter en mann med mikrofon.

For dem som vil prøve å kjøre eller sitte på så skjer det gjennom hele dagen, utenom da det er oppvisning på banen. Programmet løper fra klokka 11.00, til siste post på programmet klokka 17.00.

– Ønsker alle velkommen til en uforglemmelig dag på Ralle, inviterer NMK Bø via Bilcross.no.

Bilcrosspraten: Solbrent eller sandblåst?

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!