Tre løp på to baner: Over 300 påmeldinger totalt

JUNIORFESTIVAL: Et eget løp for bilcrossjuniorene. Tredje årgangen av Juniorfestivalen kjøres på Starmoen, NMK Elverum, søndag 14. mai 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Etter en mai-helg uten ett eneste bilcrossløp – noe vi ikke kan huske sist skjedde – blir det nok å finne på for bilcross-interesserte til helga: Tre løp på to forskjellige baner.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Mai-løp og Juniorfestival på Starmoen, NMK Elverum, er det klart største til helga som kommer med 160 påmeldte til Mai-løpet lørdag 13. mai og straks 100 juniorer påmeldt til søndag 14. mai 2023.

Her kan juniorer som kjører lørdag også kjøre Juniorfestival søndag uten å legge bilen ut på bud lørdag, som vi snakket om her tidligere på Bilcrosspraten. Juniorer som kjører begge dager får også rimeligere startkontingent søndag.

Fortsatt mulig å melde seg på

BÅNN GASS! Sesongstart på Starmoen til helga, med en fullspekket bilcrosshelg med to løp. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lørdagsløpet er kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både åpen- og juniorklasse. Søndag er det tredje årgangen med Juniorfestival. Det er faktisk fortsatt mulig å melde seg på, så startlistene kan fort bli enda lenger.

Ifølge tilleggsreglene er siste påmeldingsfrist for begge løpene onsdag 10. mai klokka 20.00, mer info finner du på arrangørens nettsider (ekstern lenke). Det er ikke oppgitt noe maksantall på deltakere.

Det blir mye kjøring denne helga, med tre omganger og finaler som vanlig lørdag – og fire omganger og massevis med finaler søndag.

Ifølge tilleggsreglene for Juniorfestivalen skal det kjøres A- til L-finale ved så mange startende som det blir nå, det vil si 12 finaler!

Bilcrossfestival i sør

BILCROSS PÅ STARMOEN: En utfordrende bane for sjåførene og veldig underholdende for publikum. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I sør er det Bilcrossfestival på Rugslandbanen, KAK Kristiansand, helga 13. – 14. mai 2023. Her har Bilcross.no fått snapper av en ny trase – det vil si en gammel trase som har gjenoppstått.

I første runde skal det kjøres rett frem, men i resten av rundene skal det kjøres en «ny» sløyfe innom indrebane, slik det ble gjort for i tiden.

Her er det snaut 70 påmeldte i skrivende stund, og påmeldingsfristen løper ut ved midnatt i dag, mandag 8. mai 2023. Mer info finnes på arrangørens nettside (ekstern lenke).

På Starmoen går første start klokka 08.00 begge dager, på Rugslandsbanen klokka 11.00 lørdag og 12.05 søndag.

Resultater på app

For alle som vil følge løpene til helga på Sportity er passordene følgende:

  • Mai-løp på Starmoen, NMK Elverum: nmkelverum
  • Juniorfestival på Starmoen, NMK Elverum: Juniorfestivalen23
  • Bilcrossfestivalen på Rugslandbanen: RB

Bilcrosspraten: Solbrent eller sandblåst?

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!