Anita (58) bilcross-debuterte: – Nå blir det Landsfinale

BILCROSSDEBUTANT: Ellen Anita Anderson (KNA Eiker) har alltid vært interessert i bilcross, men kjørte sitt første løp først som 58-åring – med en flott Ford Capri. Foto: Privat.

– Å kjøre bilcross er rett og slett drit gøy!!!, sier debutanten som ventet lenge før første løp – men det blir ikke lenge til neste løp. Nå blir det kjøring hver helg fremover – og NMKs Landsfinale for damer 2023.

Sjekk også Bilcrosspraten på Bilcross.no.

Ellen Anita Anderson (KNA Eiker) er beviset på at det går an å debutere i voksen alder – hele 40 år etter at hun kunne kjørt sitt første løp fikk hun endelig prøve å sitte bak rattet selv i Vårløpet på Kongsberg den siste helga i april 2023:

– Det er aldri for sent å begynne med bilcross, sier den blide 58-åringen til Bilcross.no, som har fått mange tips om denne debutanten. Selv mener hun det var bilen som tiltrakk seg mest oppmerksomhet: Ford Capri.

Bilcross for alle penga nå

GODT DRIV: Ellen Anita Anderson (KNA Eiker) høstet mye oppmerksomhet i Vårløpet på Kongsberg, der hun la gasspedalen i vater på Ford Capri-en. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kombinasjonen med en voksen dame med stor buss og Ford Capri løpsbil, som debuterte i god stil, er nok greia som fikk folk til å sperre opp øynene: – Det var rene folkevandringen rundt bilen, sier Anita og ler.

At bilcrossdebuten kom på Kongsberg sist helg, er litt tilfeldig. Capri-eieren utfordret henne, og det var egentlig på fleip at svaret var «ja» – men Anita ble tatt på ordet.

Da grønnlyset ble tent lørdag morgen, ble gassen trykket i bunn, og den 58 år gamle bilcrossdebutanten var solgt.

Alltid hatt lyst til å prøve

– Jeg har flydd på bilcrossbaner i alle år, og jentungen Liv Ellen «Propellen» Anderson kjørte i flere år. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve selv, men har hatt nok med å følge opp henne.

– Da var jeg så nervøs at jeg holdt på å klore meg gjennom gjerdet mens hun kjørte. Det var veldig moro å følge henne, forteller mamma Anderson.

Nå er rollene snudd, og datteren er supernervøs mens mamma kjører – selv er debutanten helt fullstendig rolig.

Finnes ikke nervøs

INGEN NERVER: Å kjøre selv var bare moro, forteller bilcrossdebutanten til Bilcross.no. Foto: Privat.

– Jeg finnes ikke kvalm og sånt som andre forteller om, jeg spiser og koser meg med kopp kaffe – dette er bare artig, jeg har ikke noe nerver. Jeg har vel ikke vett nok til det, sier hun og ler.

Hele livet har hun vært interessert i fart og spenning, og det har gått i traktor, motorsykler, biler, lastebiler og busser og alt med motor.

Det er blitt herjet på skogsveier og jorder helt siden før hun var gammel nok til å kjøre traktor, motorsykkel og bil lovlig.

Påmeldt til Damelandsfinale

– Familien min mener at ferieturer til Tyrkia passer meg best, for det er det eneste landet som har en kjørestil som matcher meg, forteller Anita og ler godt.

Nå er hun i gang med bilcross, og det går slag i slag. To debutantløp til blir det med Capri-en, allerede de neste helgene på Elverum og Hamar.

Så blir det Damelandsfinalen på Kongsberg, men da med en ny bil.

Leter etter Landsfinale-bil

STASELIG SKYSS: Ford Capri i bilcross er en sjeldenhet. Den er ikke på bud, for den går i debutantklassen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

– Det er mest derfor jeg kjører debutant, Ford Capri er ikke noen bud-bil. Det er en god, gammel bilcrossbil som har gått lenge, men den er hel og pen og sprek og han jeg låner den av vil ikke miste den.

– Så jeg er på jakt etter en annen bil å kjøre på Damelandsfinalen og andre løp etter debutantløpene er over. Hva slags bil, vet jeg ikke. Men den må være tøff.

Anita forteller at hun driver og dealer på en Alfa Romeo, men den spinner foran. – Helst vil jeg ha bakhjulsdrift, kanskje en BMW? Egentlig åpen for alle forslag!

Fikk en skikkelig godfølelse

De som kan ha en bil å selge, kan bare ta kontakt. Det gjelder også potensielle sponsorer, som vil støtte denne friskus-dama videre, – jeg har faktisk løst reklamelisens, i tilfelle, sier hun og ler.

– Å kjøre bilcross er rett og slett drit gøy!!! Første omgang kjørte jeg bare etter de andre for å se hvor banen gikk, men så gikk det bare fortere og fortere.

– Siste omgang tenkte jeg «søren heller, klampen i bånn»! Da fikk jeg en skikkelig godfølelse. Jeg kosa meg hele helga, jeg.

Ingen store overraskelser

PUBLIKUMSFAVORITT: Capri-en krysset målstreken først i siste debutantheat for helga. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

– Hva ble du mest overrasket over, da du endelig fikk oppleve bilcross fra førersetet, og ikke fra sidelinjen?

– Egentlig ikke stort, jeg hadde litt peiling på hva som møtte meg. Bråket inni bilen, for eksempel. Jeg visste av det var helt vanvittig mye lyder. Og at det er nok å gjøre bak rattet.

– Det eneste jeg ble overrasket over, var at det var så innmari glatt på banen søndag morgen. Og jeg var ikke klar over at det var premier til alle debutanter, for jeg dro nemlig før premieutdeling.

Bare gøy og trivelig

– Jeg tror kanskje andre ble mer overrasket: Der kommer det ei gammal kjærring alene i en svær buss, liksom, og skal kjøre en gammal Capri, sier Ellen Anita og ler godt.

Mange kom bort for en prat, og alle gamle og nye bekjentskaper var bare en glede. Anita har alltid en kaffikopp og noe å bite i til alle som stikker innom.

– Bilcross er bare gøy og trivelig. Og skikkelig gøy å kjøre – tilslutt!

FART OG SPENNING: Bilcrossdebutanten har alltid vært glad i fart og spenning, og endelig fikk hun prøvd å kjøre bilcross selv som 58-åring. Og nå blir det flere løp, hver helg fremover. Foto: Privat.

Bilcrosspraten: Solbrent eller sandblåst?

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

,