Landsfinale på hjemmebane i boks: – Noen kilo lettere

SEIER! Sølve Østbø (NMK Vikedal) sikret seg en landsfinalebillett til NMKs Landsfinale i bilcross på hjemmebane senere denne sesongen, med A-finale og seier i kvalifiseringsløpet i Egersund søndag 30. april 2023. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Da Landsfinalen gikk på hjemmebanen sist, var han ikke født engang. Men pappa kjørte – og fikk hele ett poeng og endte på 85. plass: – Målet må hvert fall være å slå ham!

Sjekk også: Bilcross.no-cup på to Landsfinale-baner.

Sølve Østbø (NMK Vikedal) var suveren gjennom hele dagen da det ble kjørt kvalifiseringsløp i Egersund søndag 30. april 2023: To heatseiere og to bestetider etter to omganger sørget for at han var klar for A-finale allerede før 3. og siste omgang.

– Alt derifra var bare bonus, forteller den rutinerte bilcrosseren – som kjørte Landsfinale for junior på hjemmebane for åtte år siden. Da endte han på andreplass i C-finale.

Dobbelt Østbø

DE KVALIFISERTE: Med dobbelt Østbø på topp-to, og tredobbelt Vikedal på pallen. Alle de seks som er kvalifisert fra Vårløpet i Egersund er fra venstre Sigbjørn Østbø, Sølve Østbø, Sondre Hundseid Eikeland, Lars Christian Lote Rosland, Robert-Andrè Heimvik og Stian Espevold. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Da Landsfinalen for senior sist gikk i Vikedal, var ikke Sølve født engang. Det var for 33 år siden, i 1990. – Men pappa kjørte, og han fikk hele ett eneste poeng og endte på 85. plass. Så målet er å slå han, sier Sølve og ler godt.

Og storebror Sigbjørn skal også slås, som han gjorde i kvalifiseringsløpet i Egersund – Sølve vant ikke med mer margin enn at storebror Sigbjørn kom hakk i hel på andreplass i A-finalen.

Dobbelt Østbø i et av sesongens tidligste kvalløp kan vel være egnet til å sette en støkker i alle og enhver som kommer for å kjempe om Landsfinale-seier i Vikedal – på bortebane.

– Noen kilo lettere nå

For disse gutta får NMKs Landsfinale i bilcross 2023 på hjemmebane og er allerede godt i gang med forberedelsene – kvalle, det skulle de. Da var det deilig at det lyktes så tidlig i sesongen.

– Blir noen kilo letter når billetten er i boks, og man kan bruke tiden fremover til å bygge landsfinalebil. Bilen er nesten klar, så nå blir det å få den klar og kjørt så mye som mulig.

– Det er veldig kult å få mulighet til å kjøre Landsfinale på hjemmebane, det var mange år siden sist, og det blir nok mange år til neste gang. Så nå skal det satses!

Kjører alltid for å vinne

TOMMEL OPP: Stor suksess på bortebane for NMK Vikedal-førerne som får Landsfinalen på hjemmebane. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Og når det gjelder familieduellen med storebror, som også er tidlig kvalifisert, så skal Sølve gjøre alt for å kjøre fra Sigbjørn – og vise versa:

– Kjører alltid for å vinne!

Med seg på pallen fikk Østbø-brødrene enda en klubbkompis, Sondre Hundseid Eikeland (NMK Vikedal).

Fem hjemmekjørere klare allerede

Videre i A-finalen kom Lars Christian Lote Rosland (NMK Egersund) som beste hjemmekjører, Robert-Andrè Heimvik (NMK Bergen) og enda en vikedøling kvalifisert med Stian Espevold (NMK Vikedal) inn på sjetteplass.

Sesongåpningen på årets Landsfinale-bane Vikedal motorbane blir Todagaren 20. og 21. mai. – Dette blir generalprøven til Landsfinalen lørdag 19. august, melder NMK Vikedal i en pressemelding:

– Det er nå fem førere fra NMK Vikedal som er kvalifisert til Landsfinalen – flere vil nok prøve lykken i flere av de mange kvalløpene som venter.

Den aller første av hjemmekjørerne når Landsfinalen kommer til Vikedal, var Bjørn Cato Aarekol som kjørte A-finale i Bergen forrige helg.

Dobbel hjemmeseier i junior

HJEMMESEIER! Martin Vatland (NMK Egersund) var det ingenting å gjøre med, med hjemmeseier foran klubbkompis Vetle Lien. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

I juniorklassen gikk Martin Vatland (NMK Egersund) til topps på hjemmebane, foran Vetle Lien (også NMK Egersund) og Martin Byremo (KAK Kristiansand).

Resten av juniorenes A-finale besto av Thea Lutsi (NMK Egersund), Jørgen Larsen (NMK Konsmo) og Magnus Skoglund (NMK Bergen).

Alle kvalifiseringsløp finner du her – i løpet av resten av sesongen vil startlistene fylles opp med landets beste bilcrossnavn.

PROSJEKT: Sølve Østbø (NMK Vikedal) er godt i gang med Landsfinale-bil-prosjektet. Foto: Privat.

Bilder fra løpet (flere bilder ser du på Facebook-siden til Arntzen foto):

Alle foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!