Bilcross.no-cup på to Landsfinale-baner: – Knallhardt!

VINNER: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) vant Bilcross.no-cupen sammenlagt i fjor, her i fantastisk fint driv i finaleløpet på Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no,

Bilcross-historiens lengstlevende bilcross-cup er tilbake, i år også – men med en ny vri. Og begge de første cup-rundene blir som oppladning til to av årets Landsfinaler.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Det meste er som før, når arrangørklubbene NMK Kongsberg, NMK Modum Sigdal og NMK Konsmo har alt klart for en ny sesong med Bilcross.no-cup.

Også pengepremiepotten på til sammen 60.000 kroner er like raus som tidligere årganger med Bilcross.no-cup. Her finner du hele cup-reglementet for 2023.

Tre todagersløp med mye sosialt

SUVEREN: Her slippes bilcrossjentene løs i fjorårets A-finalen i finaleløpet på Konsmo. Anne Skollerud (NMK Hønefoss) tok hjem sammenlagtseieren etter to 1. plasser og en 2. plass i cupen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og som alltid før: Alle tre cup-løpene er todagersløp med en trivelig sosial ramme rundt kampen om cup-poeng på banen – dette har alltid vært en prioritet i Bilcross.no-cup.

NMK Kongsberg huser 1. runde i Bilcross.no-cup 2023, på Kongsberg motorsenter – som også er årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene. Dette blir siste mulighet til å teste ut banen i løp før Landsfinalen.

Så reiser Bilcross.no-cup-sirkuset videre til Sigdal og 2. cup-runde på årets Landsfinale-bane for juniorene – dette blir også siste mulighet til å teste ut denne banen i løp før Landsfinalen.

Finaleløpet går på Konsmo motorbane i september, samtidig som Mestermøte i bilcross – et gammelt storløp som kom tilbake i fjor. Datoene er 29. – 30. april på Kongsberg, 24. – 25. juni på Sigdal, og 2. – 3. september på Konsmo.

Aldri en mer suveren sammenlagtseier i Bilcross.no-cup

I fjor ble cupen avgjort i finaleløpet, på den mest spektakulære måte i juniorklassen: Vinneren tilslutt Markus Andre Jacobsen måtte vinne tre finaler for tilslutt å vinne finaleløpet – og dermed cupen sammenlagt.

I åpen klasse var det også spenning helt inn til siste slutt – men i dameklassen amputerte suverene Anne Skollerud spenningen allerede før finaleløpet:

Hun vant både 1. og 2. runde, og tok en andreplass i finaleløpet – det vil si nesten full pott.

Aldri har vi sett en mer suveren sammenlagtseier i Bilcross.no-cup.

Det meste er som før – men noe er nytt

BILCROSS.NO-CUP-GJENGANGER: Thea Martinsen (NMK Drammen) er alltid med i toppen av cupen, fra seier for to år siden til andreplass i fjor. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Dette førte til at konkurrentene i dameklassen ramlet av, vel vitende om at cupseier var langt utenfor rekkevidde før finaleløpet. Derfor var det få bilcrossjenter som fullførte fjorårets cup. Ellers var deltakelsen i de to andre klassene helt på høyde med de beste årene tidligere.

Det ventes i år, med 1. runde på årets Landsfinale-arena for bilcrossjentene, stor deltakelse i dameklassen. Det har alltid vært mange juniorer med i Bilcross.no-cup, og det ventes minst like mange – hvis ikke flere – i år, som 2. runde går på juniorenes Landsfinale-bane.

Cupen kjøres i tre bilcrossklasser: Åpen-, junior- og dameklasse. Det meste blir som før, men en ny faktor har blitt lagt til i poengsystemet for cupen:

Deltakere blir premiert med poeng for antall løp du kjører.

Bonuspoeng for deltakelse i flere løp

Det fungerer slik: 1 løp gir 1 poeng, 2 løp gir 10 poeng, og alle 3 løpene kjørt gir 20 poeng ekstra, i tillegg til poengene for plasseringer på løpene. På den måten lønner det seg enda mer å kjøre alle tre cup-rundene, men det er ikke noe krav for å få tellende sammenlagtresultat i cupen.

En annen justering fra foregående år, er at poengskalaen ligger fast og er lik uansett klasse – alle klasser kjører nå med de tidligere årenes poengskala fra åpen klasse, uavhengig av antall deltakere i klassen i løpet.

Første året med Bilcross.no-cup var 2015, og det er blitt kjørt cup hvert år siden – bortsett fra to år korona-pause.

Dette blir det sjuende året med cup, åtte år etter oppstart.

Sjekk: Bilcross.no-cup reglement for 2023-sesongen.

Les om cupen i Bilcross-arkivet.

TIDENES BESTE: Anne Skollerud (NMK Hønefoss) tok den største sammenlagtseieren i Bilcross.no-cupens historie i fjor, foran Thea Martinsen (NMK Drammen) på andreplass sammenlagt – Thea er nok den som har flest topp-plasseringer av alle deltakere gjennom alle tider med Bilcross.no-cup. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Sjekk også: – Vi ønsker å belønne de som bygger nye biler.

Sjekk også: – Har drømt om revansje!