Vant Vårløp på Vinjarmoen: – Var bare å stå i ramma!

SEIER! Kristian M. Lien (NMK Hamar) er en av våre aller raskeste bilcrossere her til lands – nå er han klar for NMKs Landsfinale i bilcross som seg hør og bør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det var en utrolig stor lettelse å få gjort unna dette så tidlig i sesongen. Nå kan jeg prioritere de løpene jeg selv ønsker å kjøre, og ikke jage kvalløp slik forrige sesong bar preg av, sier seierherren i Vårløpet på Vinjarmoen.

Sjekk også: Bilcross.no-cup på to Landsfinale-baner.

– Nå som kvalifiseringen til Landsfinalen er i boks, må vi prøve å gjøre istand en bil som er brukendes til å ta med til Vikedal, sier Kristian M. Lien (NMK Hamar) til Bilcross.no.

Unggutten vant Vårløp på Vinjarmoen lørdag 29. april 2023 etter et lite feilskjær i siste innledende omgang, så turen måtte via B-finale-seier før han også vant A-finalen.

Mistet hodet i siste omgang

– Løpet gikk over all forventning. Med uprøvd bil og en bane jeg knapt hadde fullført en runde på, var ikke forventningene de største, forteller Kristian til Bilcross.no.

Han fikk likevel fin flyt i de to første omgangene, – men så mistet jeg hodet da jeg var sist ut av startplata i 3. omgang.

B-finale betydde hvert fall vinn eller forsvinn, siden bare de seks beste er garantert landsfinalebillett.

Varme hjul i A-finalen

– Det var bare å stå i ramma, og da fem runder var kjørt var det jeg som lå først. Med god hjelp fra hele GBD-motorsport ble bilen klar til A-finalen på ett blunk.

Varme hjul fra B-finalen førte til en god start, som vi har sett mang en gang før i bilcross, – og da var det bare å begynne å jage de med trekk på bakhjula.

– Det ble en tett fight med Erling Rolstad og sammen jaget vi Amund Valle i VW boble, forteller Kristian om A-finalen.

Avgjort i siste runde

Da bobla forsvant inn i alternativsporet på siste runde var Kristian akkurat nære nok til å komme ut først. Dermed ble det seier – og landsfinalebillett – i første forsøk for 2023-sesongen.

Kristian har byttet klubb siden sist, og fikk dermed med seg en klubbkompis fra sin nye klubb NMK Hamar, Martin Sveen, også på pallen med en tredjeplass.

Amund Walle (NMK Fluberg) i boble ble beste hjemmekjører med andreplassen.

Kval også i junior

Videre fulgte nevnte Erling Rolstad (NMK Midt-Gudbrandsdal), Thomas Tråholt (NMK Krabyskogen) og enda en NMK Hamar-kjører Lars Erik Aasvestad i A-finalen.

I juniorklassen kunne Robin Hermansen (NMK Hamar) klatre helt til topps på seierspallen tilslutt, og han fikk med seg Lars Rivenes (NMK Elverum) og Elias Grambo (NMK Trysil) på pallen.

Videre i juniorenes A-finale, der det var kvalifisering til Juniorlandsfinale på Sigdal: Andre Leikvoll (NMK Gol), beste hjemme-junior Aleksander Øyen (NMK Fluberg) og Jonas Berg (NMK Krabyskogen).

VÅRLØP PÅ VINJARMOEN: Sesongen er i gang også på Vinjarmoen, NMK Fluberg. Vårløpet gikk av stabelen lørdag 29. april 2023. Arkivfoto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!