Her var fjorårsesongen en fest – men hva nå?

SUPERKLARE FOR EN NY SESONG: Men foreløpig er startlistene for Vårløpet veldig stutt. Men det er lenge til påmeldingsfrist, så det er bare å håpe at bilcrosserne er litt trege med påmeldingen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alle digger banen, arrangementene flyter, publikum har god oversikt over all moroa på banen, rammene rundt løpet er helt topp – og alt dette kom så til de grader til sin rett i fjor. Men i år? Foreløpig er det ikke påmeldt en full A-finale engang.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Bilcross.no har skrevet om en helt vanvittig pågang med påmeldinger til årets sesongstart i april – der blant annet 1. runde i Bilcross.no-cup ble fulltegnet på timer.

Samme helg er det – som vanlig, det er ikke noe nytt – flere andre løp landet over, og for ett par uker siden regnet vi ut at allerede var 350 bilcrossere klare for løp i april.

Store variasjoner

BREKKA MOTORBANE: Fjorårets Juniorlandsfinale-arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Siden den gang har flere påmeldinger tikket inn rundt omkring, og flere arrangører har åpnet påmelding. Som for eksempel NMK Aremark, til sitt Vårløp lørdag 29. april 2023.

Vi snakker om fjorårets Juniorlandsfinale-arrangør, der mange fikk seg en ny favorittbane – for her ligger alt til rette for strålende bilcrossløp. 

Og det er juniorene som kjenner sin besøkelsestid – foreløpig er det nesten tre ganger så mange juniorer påmeldt enn i åpen klasse.

Lenge til fristen løper ut

I åpen klasse er det foreløpig ikke en full A-finale, engang. Men det er lenge igjen til påmeldingsfristen går ut – det skjer først 16. april. Så det er å håpe at mange bare er litt treige med påmeldingen.

Arrangøren NMK Aremark er hvert fall superklare for mer bilcrosskjøring på Brekka motorbane, etter en fantastisk fjorårssesong, der også Sommerfestivalen som vanlig var fulltegnet.

Torill Minge stusser også på de slunkne startlistene til Vårløpet – så langt er det bare 18 påmeldt.

– Vi er hvert fall superklare!

SOMMERFESTIVALEN: Et høydepunkt i bilcross-sesongen for mange, med fire dager med bilcross på Brekka motorbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Har lufta gått litt ut av ballongen etter Juniorlandsfinalen? Merkelig laber påmelding hos dere?, spør Bilcross.no:

– Aner ikke, sier Torill til Bilcross.no, – vi er i alle fall superklare for en ny sesong, og vi håper på masse folk og god stemning!

– Vi vet at det kolliderer med andre løp, men vi velger å avvente og se om det kommer flere på startlistene før vi eventuelt bytter dato.

Alt på stell

– Vi håper å gjennomføre dette løpet som planlagt den siste lørdagen i april. Som sagt, vi er veldig klare for ny sesong!, sier en ivrig NMK Aremark-leder.

Under Juniorlandsfinalen i fjor ble det noe venting, men det var ikke arrangørens feil. Det var juryarbeid som drøyde arrangementet, utenfor arrangørens kontroll.

Så det er liten tvil om at alt er på stell for et sportslig og sosialt vellykket løp på Brekka lørdag 29. april 2023.

Kan rette seg opp?

ACTION: En krevende bane for sjåførene, og en underholdende bane for publikum. Kupert, svingete, men med god fart hele veien. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Videre kjører NMK Aremark sin tradisjonsrike Sommerfestival fra onsdag til lørdag i uke 30, fra og med 25. juli til og med 29. juli 2023.

Dette er er veldig populært løp med masse kjøring og fulle startlister, helt siden det første oppgjøret i 2007.

Det er bare laber Vårløp-interesse som overrasker – foreløpig. Det kan jo rette seg opp?

«Enkel» vei til Landsfinale?

Torill minner om påmeldingsfristen torsdag 16. april – men oppfordrer alle som tenker at de skal kjøre å melde seg på så tidlig som mulig for å gi arrangøren forutsigbarhet.

Dessuten – dette kan bli en av de første «enkle» veiene til NMKs Landsfinale for åpen og juniorklasse, hvis det er noe som heter «enkel» vei…

Blir det heller få deltakere, men tellende kvalløp, vil det hvert fall statistisk sett være litt enklere å karre seg opp til en kvalifiseringsplass her, sammenliknet med de andre fulltegnede løpene i sesongstarten.

Her finner du påmelding til Vårløpet på Brekka, her finner du en til enhver tid oppdatert startliste, og her finner du tilleggsreglene til løpet.

Sjekk også: Bilcrosspraten: Nord & sør.

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!