En uke til søknadsfrist: Er du landets største talent?

2011-VINNER: Benjamin Eriksen (NMK Ringsaker) i prat med Henning Isdal, mangeårig jurymedlem i Bilcross juniorchallenge. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Vinneren får 30.000 kroner til satsingen, masse oppmerksomhet, og startnummer 100 i Juniorlandsfinalen. Søker du, så er du med i kampen og fem finaleplasser.

Hele 350 påmeldte til bilcrossløp i april – allerede!

Atle Gulbrandsen tipser på vegne av Norges bilsportforbund (NBF) om talentkonkurransen som er tilbake, etter åtte år: Bilcross juniorchallenge.

Søknadsfristen er om en uke, mandag 27. mars 2023. Alle juniorkjørere i bilcross kan søke om å bli finalist i talentkonkurransen.

Finale på Gardermoen motorpark

2010-VINNER: Petter von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) vant Bilcross juniorchallenge, som den sørligste vinneren noen gang. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det står om 30.000 kroner i og et wildcard i årets Juniorlandsfinale i bilcross i premie – vinneren kjører alltid med startnummer 100 i Juniorlandsfinalen. Fem finalister vil blir plukket ut til finalen, som arrangeres på Gardermoen motorpark søndag 30. april.

Der skal finalistene måle seg mot hverandre i både kjøring på banen og en fysisk test. En jury vil til slutt plukke ut en vinner. Tidligere vant vinneren en potent bilcrossbil, slik er det ikke lenger nå.

Søknadsskjema finner du på Bilsport.no (ekstern lenke).

Vil oppdage nye bilcrosstalenter

2009-VINNER: Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) vant Bilcross juniorchallenge, som den nordligste vinneren gjennom åtte årganger. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcross.no har ikke lykkes å få svar på hvorfor talentkonkurransen for bilcross forsvant i 2015, men at den kommer tilbake nå i 2023 er uansett veldig gledelig. Den gikk nemlig hvert år i åtte år, før den har vært borte i åtte år nå.

Men mange har nok endelig fått opp øynene for bilcross som rekrutteringsarena, blant annet ved kåringen av fjorårets Juniorlandsfinale-vinner Tobias Spangen som årets Bilsporttalent i 2022.

– Vi mener Bilcross juniorchallenge er en fin konkurranse for å oppdage nye bilcrosstalenter, og også hjelpe den beste kandidaten videre økonomisk, forteller Atle Gulbrandsen.

Ønsker å favne bredt

2013-VINNER: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) vant Bilcross juniorchallenge i 2013. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Han kan ikke svare for hvorfor talentkonkurransen forsvant i sin tid, for det var før han begynte å jobbe i forbundet. Det han kan svare på, er hvorfor den kommer tilbake i år:

–  NBF jobber mye med talentutvikling, og vi ønsker å favne så bredt som mulig. Vi hjelper alt fra Dennis Hauger som håper å bli Norges første Formel 1-fører til de som ønsker å bli best i bilcross.

Og som vi alle vet, så er det mange som kjører bilcross som samtidig er blant de beste i andre grener. Bilcross er kanskje den hardeste nasjonale grenen av alle å nå helt til topps i.

Alle vinnere av Bilcross juniorchallenge gjennom tidene:

  • Sølve Østebø (NMK Vikedal) – 2015
  • Robin Hatling Hansen (NMK Steinkjer) – 2014
  • Fredrik Tålesen (NMK Hamar) – 2013
  • Sander Løvhaug (NMK Bardu) – 2012
  • Benjamin Eriksen (NMK Ringsaker) – 2011
  • Petter von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) – 2010
  • Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) – 2009
  • Morten Rønning (NMK Namdal) – 2008

2011-VINNER: Benjamin Eriksen (NMK Ringsaker). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Sjekk også: – Dette topper alt!

, ,