Er dette bilcrosseren med flest seiere gjennom tidene?

NOK EN SEIER: Endre Lie (KNA Eiker) med den største pokalen etter et bilcrossløp midt på 1980-tallet. Da var det ifølge avisene hele 20 bud på vinnerbilen, en NSU. Faksimile.

Dette er en kåring som krever god hjelp fra Bilcross.no-leserne, for når vi skal ta praten om de mestvinnende bilcrosserne gjennom tidene må vi ha tips fra dere. Vi har en antakelse om hvem det kan være, men vi er langt ifra helt sikre.

Bilcross-bloggen: Når tok det egentlig av?

Likevel, det skulle overraske oss mye om ikke navnet på den mestvinnende bilcrosseren i Norges land er Endre Lie (KNA Eiker). Han herjet toppen av resultatlistene fra bilcrossens start og til litt utpå 2000-tallet.

Endre Lie vant 97 seiere, flesteparten av dem med NSU, og han siktet mot 100 seiere. Men han ga seg med bilcross for snart 25 siden – og har siden den gang vært på løp som dommer. Han mangler fortsatt de tre siste seierne.

Kan noen matche nesten 100 seiere?

FULL FART: Bildet er fra filmen fra ett av Endre Lie (KNA Eiker) sine siste bilcrossløp, på Hovlandbanen for litt over 25 år siden. Her vant han sin nest siste seier, som vanlig i en helsort NSU. Hele løpet kan du se på Bilcross.no sin YouTube-kanal. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Nei, nå er det slutt, sa Endre Lie til Bilcross.no da vi tok en mimreprat for ett par år siden – comebacket var lagt på hylla og målet om 100 seiere måtte ryke. – Du vet, jeg er snart 80 år. Og jeg var jo old boys da jeg startet, da var jeg allerede 40 år.

Det har aldri kommet oss for øre noen som har like mange eller flere bilcross-seiere. Vet du om noen, så spør gjerne om en kikk i premieskapet for å sjekke om de kan matche Endre Lie sine nesten 100 seiere.

Vi har flere som kan klare å ta rekorden, som for eksempel unggutten Lasse Rud (NMK Gardermoen), som nok er bilcrosseren med flest seiere på en og samme sesong i nyere tid.

Men han er neppe oppe i et antall på nærmere 100 seiere enda.

Tips om mestvinnende kandidater

Blant de mange som har foreslått dette til et tema i en kommende Bilcrossprat, er vår trofaste Bilcrossprat-lytter Lasse Bruu. Som han sier:

Hvem er Norges Tobbe Svãrd? Folkrace-kongen i Sverige har snart 200 seiere. Ingen kan nok måle seg med det antallet i Norge.

Vi har riktignok adelskalendere over NMKs Landsfinaler og cuper, men det går mer på få prestisjefulle seiere, enn et stort antall seiere.

Har du et tips, så send epost til Bilcross.no@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet til denne saken på Bilcross.no sin Facebook-side.

Bilcrosspraten: Full feiring og rekedans på taket:

Bilcrosspraten – episode 3: Snakker vi om bilcrossens største moromann?

Bilcrosspraten – episode 2: Snakker vi om tidenes største talent?

Bilcrosspraten – episode 1: Brekt arm og hjulspor over skotuppen.

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,