Ifor Williams-cup fortsetter på Hamar – mange påmeldt

GNAGER SEG VEI: Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) og den sorte fare får alltid gnagd seg oppover i ett hvert startfelt, og hjemmefavoritten er storfavoritt til å ta enda flere poeng i Ifor Williams-cup. Foto: Stian Ormestad.

Siste påmeldingsfrist for Sommerløpet på Vendkvern er torsdag, og taket er satt til 180 biler – det er ikke så langt unna det i skrivende stund med hele 142 påmeldte.

Fra stjernesmell i fjor til seier i år: – Hadde ikke trodd!

Ifor Williams-cup startet som Hamar-cup for fire sesonger siden, og har vært et friskt tilskudd på bilcross-kalenderen – for som kjent: Cup er cup.

Her gjelder det å sanke poeng jevnt og trutt, og det har flere planer om å prøve på i Sommerløpet 25. – 26. juni 2022.

Tittelforsvarer i ledelse også i år

TOMMEL OPP: NMK Hamar er en driftig klubb som har holdt hjulene i gang, også i korona-tid: Ifor Williams-cup ble kjørt både i 2020 og 2021, men dette blir første året helt uten restriksjoner av noe slag. Foto: Stian Ormestad.

For alle de beste fra 1. runde i mai stiller også i 2. runde nå i juni – 3. runde og finaleløp er den tradisjonsrike Neglespretten i oktober.

I åpen klasse stiller vinneren fra Vårløpet, Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) – han vant også cupen i fjor og er tittelforsvarer. Men han får følge av sin argeste konkurrent fra 1. runde, Asgeir Taraldsen (NMK Melhus).

Men faktisk stiller alle topp-åtte fra 1. runde opp i 2. runde: Lars Erik Svenmoen (NMK Hamar), Nicolai Bakken (NMK Engerdal), Georg Trysberg (NMK Hamar), Magnus Amundsen (NMK Gardermoen), Kjetil Østbye (NMK Elverum) og Sigurd Eggen (NMK Engerdal).

Så her har ingen av de andre med masse poeng i cupen tenkt å la Aasvestad få en enkel reise – hvis det finnes noe slikt i bilcross. Her må det kjempes for cup-poengene – som vanlig.

Fra stjernesmell til seier

TØFFE FIGHTER: Vendkvern-banen er en skikkelig bilcrossbane, der du må stå på fra start til mål. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen er hele pallen fra 1. runde allerede påmeldt til 2. runde, med Vårløp-vinner Isabell Bye (NMK Engerdal) som storfavoritt – for et comeback av bilcrossjenta som krasja noe så kolossalt i fjor på samme bane!

Også resten av pallen fra 1. runde med Umaporn Stensrud (NMK Hamar) og Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) er klare for en ny kamp om cup-poeng.

Her vaker vinneren av fjorårets Ifor Williams-cup totalt, Marthe Skjæret Nilsen (NMK Hamar), nede på en sjetteplass etter 1. runde – klar for 2. runde.

Alle de beste juniorene til start

CUP ER CUP: Selv om Volvoen til Kevin Wiken (NMK Hamar) ble litt stutt i fjor – så vant han cupen sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen stiller også vinneren av Vårløpet, Lars Rivenes (NMK Elverum). Men det gjør også resten av A-finalen med Aleksander Øyen (NMK Fluberg), Emil Gjenga Lund (NMK Hamar), Emil Kjelgård (NMK Gardermoen), William Lilleåsen (KNA Solør) og Kevin Wiken (NMK Hamar).

Sistnevnte Kevin Wiken vant fjorårets cup sammenlagt til tross for en skikkelig stjernesmell underveis, men han er nok en gang med helt der opp i år igjen.

Påmeldingen varer enda noen dager – så enda flere kan komme til på startlistene (eksterne lenker).

Mye å slåss for

I tillegg til 2. runde i Ifor Williams-cup 2022, teller også løpet som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Mer info om Ifor Williams-cupen finner du på NMK Hamars nettside (ekstern lenke).

STJERNESMELL: Isabell Bye (NMK Engerdal) gikk ut av fjorårets cup med store skader på bilen og også personskader som måtte behandles gjennom vinteren. Årets cup åpnet den samme bilcrossjenta med seier! Foto: Privat.

Sjekk også: Her kan du se hele Ifor Williams-cup-åpningen.

Les mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.