Bilcross.no-cup fortsetter med Sankthanscross

NY CUP-KAMP: Juniorene ga alt og litt til i 1. runde i Bilcross.no-cup 2022. Nå venter en ny nervepirrende kamp om cup-poeng i Sankthanscrossen på Sigdal 25 – 26. juni 2022. Finaleløpet går på Konsmo den første helga i september. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-juniorene sto for den aller største spenningen i 1. runde, og alle de beste er påmeldt til en ny kamp om cup-poengene i 2. runde – dette blir skikkelig show!

Sjekk også: – Boble-seier over hele linja!

Det ble fulle startlister på et blunk, og det ble en fartsfest og folkefest som vi ikke har sett siden Landsfinalen gikk på Kongsberg – 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 ble det første store todagersløpet etter korona.

Nå fortsetter cupen på Sigdal med Sankthanscrossen 2022, og siste påmeldingsfrist er i kveld klokka 20.00 mandag 20. juni 2022. Mer info finner du på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Løpet teller som 2. runde i Bilcross.no-cup 2022, kvalifisering til NMKs Landsfinale for junior og senior, og det kjempes om en vandrepokal.

Knallhard junior-kamp

FØRSTE SANKTHANSCROSS ETTER KORONA: Tre år siden sist, er Sankthanscrossen tilbake – et storløp på Sigdalbanen helt tilbake til 1980-tallet. Foto: Stian Ormestad.

Hele pallen i juniorklassen fra 1. runde i cupen på Kongsberg er også med på Sigdal – det er veldig moro! Det blir en heftig kamp om nye poeng i cupen, for tøffest kamp var det nok i juniorklassen også på Kongsberg.

Boble-gutten Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) vant hjemme på Kongsberg, og stiller med det fancy startummeret 222 på Sigdal – nok en gang med boble.

Pluss Danielle Nilsen (NMK Hamar) som var suveren hele Kongsberg-helga, frem til en kjedelig smell i A-finalen som spolerte vinnersjansene der – og det ble andreplass i 1. runde.

Og Tobias Spangen (NMK Hamar) som imponerte stort på Kongsberg og kapret tredjeplassen i ett av sine første løp i juniorklassen.

Flere A-finalister fra Kongsberg er klare for Sigdal: Ingrid Maria Fulsås (NMK Nore og Uvdal) og Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal).

Regjerende beste bilcrossdame i cup-ledelse

TEAM ROSA: Thea Martinsen (NMK Drammen) er vant Bilcross.no-cup sist den ble kjørt i 2019, før korona. Hun henger også i år med i toppen av cupen. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen stiller også vinneren av 1. cup-runde opp på Sigdal, på jakt etter flere poeng: Boble-jenta Anne Skollerud (NMK Hønefoss) er regjerende bilcrossmester blant bilcrossdamene med Damelandsfinale-seier fra 2019, og hun leder også Bilcross.no-cup.

Jokeren for hennes del, innrømmer hun i prat med Bilcross.no, er finaleløpet på Konsmo: Kongsberg- og Sigdal-banene kjenner hun godt, men Konsmo har hun aldri kjørt på før.

Derfor er nok målet å håve inn enda flere poeng på Sigdal for å kunne øke forspranget i cupen. Men kanskje den aller største utfordreren etter 1. runde stiller også i 2. runde:

Thea Martinsen (NMK Drammen) kom på femteplass i 1. runde etter havari i A-finalen, hun vant cupen sist og er tittelforsvarer – og hun kommer rett fra en sterk Talentrace-seier.

Mange har muligheten i åpen klasse

ENDELIG GRØNT LYS: Tre år siden sist blir det Sankthanscross på Sigdal til helga – som teller som 2. runde i Bilcross.no-cup 2022 og kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse varslet vinneren av 1. runde i cupen at han ikke kom til å satse videre i cupen, kun åpningsløpet i cupen på hjemmebane. Heller ikke andremann fra Kongsberg er meldt på på Sigdal så langt.

Derfor er det helt åpent i denne klassen, der mange kan rase langt oppover på listen etter Sigdal – og det vil helt sikkert være et nytt navn på toppen etter 2. runde, så fremt ikke de beste fra 1. runde vil kjempe om flere poeng på Sigdal og melder seg på i siste liten.

I skrivende stund er Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) bestemann fra 1. runde påmeldt til 2. runde – han står med 25 poeng etter tredjeplass på Kongsberg. Cup er cup – og det gjelder å sanke med seg poeng jevnt og trutt.

Flere som fikk med seg godt med poeng i 1. runde kommer til 2. runde: Tom Erling Nårstad (NMK Nord Gudbrandsdal), Jarl Ivar Bendixen (NMK Konsmo), Jørn Rødland (NMK Konsmo), Martin Grøtterud (NMK Kongsberg), Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal), Tor Ole Gryte (NMK Hønefoss).

Det ligger totalt 60.000 kroner i premiepotten i Bilcross.no-cup, som er blitt kjørt helt siden 2015 – med unntak av de to siste korona-sesongene. Alle løpene er todagersløp med en sosial ramme rundt cupen.

Sjekk stillingen etter 1. runde i Bilcross.no-cup 2022:

Les mer om 1. runde i Bilcross.no-cup 2022: Det bobler helt over i Bilcross.no-cup-åpningen.

Bilcross-TV: 1. runde i Bilcross.no-cup 2022:

Bilcross.no-cup-åpning 2022: Kjapt fulle startlister.

Sjekk bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Bilcross.no-cup – cupreglement for 2022.

,